Ezeket a cikkeket olvastátok idén!

Eléggé rendhagyó éven vagyunk túl, de reméljük az év vége mindenkinek egészségben és békességben telik.

Az év utolsó napjaiban mindig összefoglaljuk nektek azokat a témákat, amik a legnépszerűbbek voltak az adott évben!

Miről írtunk az idén a Mesdi blogon oldalán? Mit olvastatok a legtöbben takarítás és higiénia témában?

 

Íme egy kis összefoglaló a top5+1 legnépszerűbb cikkünkből:

Hogyan tisztítsuk a PVC és linóleum padlókat?

A takarítás állandó körforgásába a különféle padlófelületek tisztán tartása is beletartozik. Sőt! Az egyik leggyakrabban tisztítandó felület. Az olyan érzékeny padlótípusok, mint egy márványpadló vagy egy különleges csempe, nagy odafigyelést és sok energiát igényelnek, annak érdekében, hogy mindig csillogóak és makulátlanok legyenek.

 

Szerencsére nem minden padlófajta okoz ennyi gondot. A PVC és linóleum padlók tisztítása egyszerű és gyors, amennyiben betartunk néhány szabályt!

>>> Mik ezek? Megtudod cikkükből?

 

Ne érd be a csíkos és fénytelen padló látványával!

Te is úgy érzed magad néha, mint Hamupipőke a mesében? Az állandó padló sikálás, felmosás örök körforgása, fárasztó tud lenni.

 

A padlóburkolása számos lehetőséget kínál, hogy környezetünkben a speciális igényekre megfelelő megoldásokat válasszunk ki.

 

Otthonunk és munkahelyünk talán leginkább igénybe vett és egyben állandó szennyeződésnek kitett része. Tisztán tartása alapvető igény, amit nem érdemes elhanyagolni.

Mégis akárhogy sikálod, mosod és törlöd sehogy sem lesz tökéletes a végeredmény?

>>> Eláruljuk a ragyogó padló titkát!

Hogyan tisztítsuk és ápoljuk a márványpadlókat?

A gyönyörű gránit és márványpadlók mindenkit ámulatba ejtenek. Ennek a padlótípusnak van egy exkluzív hatást adó érzete, ezért közkedvelt padlóburkoló típus nagy látványos padlófelületek, monumentális épületek burkolására. Ráadásul újra reneszánszát éli.

 

Ápolásukra, tisztításukra érdemes nagy gondot fordítanunk, hogy megőrizzék elegáns küllemüket.

A természetes kövekből készített burkolatok és márványpadlók hátránya, hogy nagyon érzékenyek a különféle vegyi hatásokra, tisztításokra ráadásul hajlamos a foltosodásra, tehát külön védelmet igényel. Ezért nagyon nem mindegy, hogy ezen felületeket mivel is tisztítjuk.

>>> Mi a tökéletes megoldás márvány tisztítására? A cikkből megtudod!

 

Így takarítsd a műgyanta padlókat!

A műgyanta padlókat a köznyelvben ipari padlónak is nevezik, mivel ellenállósága miatt előszeretettek használják, gyárak raktárak padlóinak bevonására, de kedvelt a kereskedelemben, az irodaházakban és az oktatási intézményekben is.

Népszerűsége töretlen, sőt egyre inkább kedvelt választás előnyös tulajdonságainak köszönhetően!

 

A műgyanta padló egy olyan több rétegből álló, a bedolgozás pillanatában folyékony bevonati rendszer, amely fugákat nem tartalmaz, így a felülete sima. Pormentes és vízzáró felülete révén pedig könnyen tisztítható.

 

Habár takarításuk egyszerű, de például a tisztításuk során alkalmazott tisztítószerekre érdemes odafigyelni.

>>> Hogyan tisztítsd és ápold a műgyanta padlókat? Ezt jártuk körbe ebben a cikkben!

 

Takarítás ecettel? Káros is lehet!

Az ecetről általában csupa pozitív dolgot lehet hallani, sokan nyúlnak még ma is utána, ha „környezetbarát” és „vegyszermentes” alternatívát keresnek a takarításhoz. Azért is népszerű mert sokoldalú és olcsó szer.

Rengeteg helyen bevethető, sokan elképzelni sem tudják nélküle pl. az otthoni ablakpucolást.

Előszeretettel használják általános jellegű fertőtlenítésre és tisztításra is, mivel baktérium- és gombaölő tulajdonsággal rendelkezik. Emellett remek szagsemlegesítő hírében áll. A vízkő és a penész ellen is kedvelt szer a lakosság körében, legyen szó a mosógép vagy a kávéfőző átmosásáról vagy a csempe ragyogóvá tételéről.

“Ráadásul már a nagyi is használta takarításra, akkor mi bajom lehet?”

 

Ha nem ismered jól az ecetet, komoly károkat is okozhatsz vele a felületeiden és az eszközeidben, arról nem is beszélve, hogy az egészségedre is veszélyes lehet.

>>> Cikkünkből kiderül, hogy milyen veszélyeket tartogat!

 

Parafa padló, a környezetbarát csendes burkolat! Így takarítsd!

A parafa az egyik legjobb padlótípus, számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkezik, de valamiért mégsem terjedt el annyira. Szuper tulajdonságai közé tartozik az is, hogy könnyen, gyorsan tisztítható!

Szeretnénk veletek megszerettetni ez a padlófajtát, ezért bemutatjuk nektek kicsit közelebbről miért jó, és hogy hogyan tudjátok helyesen takarítani.

>>> Olvass bele cikkünkbe!

 

Reméljük sok hasznos újdonságot olvastatok nálunk!

Jövőre is kövessetek minket! 😊

Sikeres új évet kíván a Mesdi!

Válaszd 2021-ben is a professzionális víz nélküli takarítást!