fbpx

Időmegtakarítás

Nincs szükség vízre

Tisztább és csillogóbb padló

Gyakori kérdések

Meg lehet-e vásárolni a mopot?

Nem. A mop mind Magyarországon, mind külföldön kizárólag csak a szolgáltatási konstrukcióban érhető el, azaz csak bérelhető.

Milyen felületen használható a mop?

Mindenféle felületen a szőnyeget kivéve: kő, márvány, gránitőrlemény lap, parketta, hajópadló, svédpadló, faburkolatok, rozsdamentes oszlopok.

Hogyan lehet elérni a legalacsonyabb takarítási költséget illet az 50%-os munkaerő megtakarítást?

A hagyományos takarítás két fázisát (szárazon söprés, azaz feltolás, majd vizes, vegyszeres felmosás) egy fázisra redukáljuk, így feleannyi idő szükséges minden egyes négyzetméter feltakarításához, tehát az emberi munkaerő szükséglet is felére csökken. Mivel nincs szükség sem vízre, sem tisztítószerekre, így ezek is komoly költségcsökkentő tényezők.

Hány négyzetméter feltakarítására alkalmas egy db mop a két hetes használat során?

A mop, szálai speciálisan kialakított elhelyezésének és az impregnálószernek köszönhetően a kéthetes használat utolsó napján is ugyanolyan hatásfokkal dolgozik, mint az elsőn. Átlagosan szennyezett felületeken az alábbi területek megtisztítására alkalmas egy darab mop:

  • Mop Ref.18. (46 cm) – 3.000 m2
  • Mop Ref. 24. (61 cm) – 4.000 m2
  • Mop Ref. 30. (76 cm) – 5.000 m2
  • Mop Ref. 42. (107 cm) – 7.000 m2

Hogyan lehet észrevenni, hogy a mop már nem képes több felületet feltakarítani?

A mop eredeti élénkpiros színe a használat során szürkül, illetve feketedik. Ez a színváltozás a mop szálak végei felől kezdődik és halad befelé, mivel a mop magába szívja a szennyeződést. Amikor már az egyes szálak töve is fekete, akkor ,,telt meg” a mop. Ekkor javasoljuk annak tisztára cserélését.

Csúszik-e a feltakarított felület?

Egyáltalán nem. Így a balesetveszély, mely a hagyományos vizes felmosásnál komoly probléma, itt a nullára csökken. Mivel a takarítás után közvetlenül rá lehet lépni a padlóra, nincs szükség a frissen takarított terület elkerítésére és ezzel a hely korlátozására. Nincs száradási idő sem.

Ki lehet-e porszívózni a mopokat?

Igen. A munkanap végén kézzel kisimogathatjuk a mop felületét, vagy enyhe, alacsony fokozatú, rövid porszívózással nagyban növelhetjük a mop tisztítási kapacitását.

Az egészségügy mely területein alkalmazható?

Tekintettel kiváló csíraölő tulajdonságaira és a víznélküli alkalmazásra, a műtő illetve a steril helyiségek kivételével (ahol a padlót is speciális fertőtlenítőszerrel kell felmosni), mindenféle egészségügyi intézmény helyiségeinek tisztántartására kiválóan alkalmas: folyosók, előterek, lépcsőházak, betegszobák, kórtermek, orvosi szobák stb.

Vizes helyiségekben használható-e?

Konyhákban, mosdókban, toalettekben, uszodákban, illetve ahol nagyobb vizes felületet kell tisztán tartani, nem javasolt a használata, mivel a mop szárazon tisztít. Az impregnálószer maga sem szereti a vizet, mert a víz oldja azt, illetve rontja hatékonyságát.

Mitől válik csillogóvá a feltakarított padló?

A DUST-TEX cég által gyártott, az egész világra levédett, licenccel rendelkező impregnálószer különleges összetételében tartalmaz paraffinolajat, amely mint természetes anyag, természetes módon biztosítja a fényesen csillogó felületet.

Használható-e ragacsos szennyeződések eltüntetésére?

Nem. A padlóra ömlött cukros üdítőitalokat illetve egyéb rászáradt, makacs szennyeződéseket hagyományos módon illetve a folt természetének megfelelő speciális szerekkel (alkoholos hígító, stb.) kell eltávolítani.

Használható-e festés utáni takarításra illetve nagytakarításra?

Festés utáni mész- és festékfoltok eltávolítására nem alkalmas, hiszen a vízalapú festékek egyetlen oldószere a víz. Viszont a vízzel festékmentessé tett padlót foltmentessé és csillogóvá varázsolja a mop. Hasonló módszert javasolunk nagytakarítás alkalmával is.

Nincs kellemetlen szaga a mopoknak az impregnálószertől?

Nincs. Kimondottan friss, diszkréten citromillata van a mopoknak.

A két hetes használat során csökken-e a mop tisztítóereje, hatékonysága?

A speciális impregnálás, mellyel ellátjuk a mopot, garantálja, hogy a Mesdi Dust-Tex normáinak megfelelően a használat során mindig egyazon szinten fejti ki tisztító és fertőtlenítő hatását.