Parafa padló, a környezetbarát csendes burkolat! Így takarítsd!

Válassz te is parafa padlót!

A parafa az egyik legjobb padlótípus, számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkezik, de valamiért mégsem terjedt el annyira. Szuper tulajdonságai közé tartozik az is, hogy könnyen, gyorsan tisztítható!

Szeretnénk veletek megszerettetni ez a padlófajtát, ezért bemutatjuk nektek kicsit közelebbről miért jó, és hogy hogyan tudjátok helyesen takarítani.

parafapadló takarítása

Mi az a parafa padló? És miért nem annyira ismert?

A parafáról valószínűleg mindenkinek a borosüvegek dugója jut az eszébe. Pedig a parafából egy nagyon szuper burkolat, a parafapadló is előállítható, ami számos előnyös tulajdonságának köszönhetően, nagyobb népszerűségnek kellene, hogy örvendjen.

Meleg tapintású és rendkívül jó a hőtartó képessége.

Apró milliónyi méhsejt-cellái sok levegőt tartalmaznak, a természetes anyagok közül a legjobb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik.  A sejtfalak általában viaszbevonatúak, ez biztosítja vízlepergető képességét az anyagnak.

A parafában található sejtek rugalmas összekapcsolódása biztosítja az anyag puhaságát, elnyeli a lépések rezgéseit.

A parafa felülete rugalmas, és még a jelentős terhelés hatására kialakuló benyomódások is kis idő elteltével eltűnnek a felületéről.

Nem a „legtrendibb” padló, talán éppen ezért nem is terjedt el annyira. Színezni csak pácolással lehet, mintázatában pedig csak annyit variálódik, amennyit a kéreg őrlemény összepréselésekor el lehet érni. Azonban nagyon természetes hatást kelt, ami a legtöbb környezetbe beleillik.

ebédlő-parafa-padló

Igazi környezetbarát padló!

A parafa parketta az egyetlen fa parketta, amiért nem kell fákat kivágni, ugyanis a parafa parkettát a paratölgy kérgének lehántásával nyerik. A kérget ezután ledarálják, majd megkötik.

Viszont ezt úgy érik el, hogy semmiféle plusz adalékot nem tesznek az anyaghoz. Amíg a laminált padló faforgácsait össze kell ragasztani, addig a parafa parkettánál az őrleményt a kéreg saját gyantatartalma köti meg.

Így a parafa parketta antiallergén, mesterséges adalékoktól mentes!

 

A parafapadló egészségügyi szempontból is kedvező

Az alapanyagának köszönhetően a parafapadló másik fontos tulajdonsága, hogy rendkívül rugalmas és puha. Az egyik legjobb padlóválasztás olyan személyek számára, akik rendszeres derékfájással, ízületi fájdalmakkal küzdenek. Mivel a parketta rugalmas szerkezetű, így kíméli a gerincet és az ízületeket. Kényelmes tartást ad.

A parafa sejtes, légszemcsés szerkezete miatt gyorsan visszanyeri az alakzatát, így annak ellenére, hogy puhább anyagról van szó, képes visszanyerni a szerkezetét. Ez nem csak egészségileg jó, de jobban is bírja, ha nehéz tárgyak ráesnek.

 

Hova ajánlott az ilyen padló választása?

Óvodákba, bölcsődékbe, hosszú állást igénylő munkahelyekre (fodrászat, kozmetika, üzletek), környezettudatos családoknak. Kiválóan alkalmas konyhákba és gyerekszobákba is!

Ugyanakkor a parafa parketta nem a legjobb kopásállóságú burkolat, ezt vásárláskor vegyük figyelembe.
parafa padló jó az egészségnek

Parafapadlók takarítása:

Mivel a parafát alkotó cellák fala viasztartalmú, a parafa padlók felülete ellenálló a nedvességgel szemben. Éppen ezért jól alkalmazható pl. a konyhákban is.

Tisztítása egyszerű, semmi bonyolultabb műveletet nem igényel!

A felületük azonban érzékeny a karcokra és egyéb durva mechanikus sérülésekre, így erre figyeljünk oda nem csak a bútor választáskor, de a takarítás során is.

A karcok ellen védekezhetünk a bútorok lábára ragasztott filckorongokkal. A görgős székek és bútorok esetében pedig nagyon hasznos a bútorok alá leteríthető székalátétekkel.

A parafapadlók bevonata vagy lakkréteggel, vagy olajjal, viasszal kezelt lehet.

Habár a nedvességet jól bírja, de ez nem azt jelenti, hogy a víznek teljes mértékben ellenáll. Mint a többi fa parkettát, a parafa parkettát sem szabad bő vízzel felmosni.

Ugyanakkor felülete antisztatikus, nem vonzza annyira a port, mint a legtöbb laminált parketta, így tovább tisztának tűnik a felülete.

Egész jól ellenáll a savaknak és a lúgoknak, de inkább csak makacs szennyeződés esetén használjunk tisztítószert.

Elegendő jól kicsavart, nedves ronggyal feltörölni, vagy ami még jobb impregnált vagy száraz moppal végigmenni a felületen.

Habár nem szívják magukba a vizet, de a viasszal kezelt típusoknál a vízfoltokat azonnal fel kell törölni, különben foltossá válhat a bevonat.

A viasszal kezelt parafapadlót vízzel ne mossuk. A port száraz puha ronggyal vagy moppal töröljük fel, időnként kenjük fel viasszal.

A lakkozott felszínűeket is csak jól kicsavart moppal szabad takarítani, majd utána szárazra is kell törölni a felületet.

A parafa parketta nem gombásodik, nem penészedik, nem hajlamos a korhadásra és farontó rovarok (hangya, szú) sem támadják meg.

A parafa padló takarításához a legideálisabb választás az impregnált Mesdi mop, ezzel érhető el a legszebb eredmény, miközben a fa sem károsodik!

 

Miért válasszuk a Mesdi vörös mopját a fapadlók tisztán tartásához?

 • Alkalmas minden típusú padlóhoz és felülethez (a szőnyegpadló kivételével)
 • Nem szükséges a felsöpörése vagy felmosása használata előtt
 • Mivel használata során nincs szükség vízre, különösen ajánlott olyan felületek tisztítására, ahol a vizes felmosás nem alkalmazható, vagy nem ajánlott.
 • Nincs szükség más takarítószerek alkalmazására.
 • Könnyű és kényelmes a használata
 • A mopok két hét elteltével is tökéletes állapotban vannak
 • Professzionális használatra tervezett eszköz, profi felhasználóknak
 • A takarítás kisebb erőfeszítéssel jár
 • Tiszta és csillogó lesz a padló csupán egy feltolással
 • Nincs „csíkosodás” a használat után, csak ragyogó eredmény
 • Az impregnált olaj ápolja és ragyogóvá varázsolja a padlót.
 • Költség és időtakarékos takarítás ( 50%-al csökkenti a munkaidőt)
 • Megtakarítást lehet elérni vele a beszerzésben és a raktározásban
 • A mopot rendelkezésre bocsájtjuk bárhol, ahol az ügyfélnek szüksége van rá
 • Különböző méretben kaphatóak, amelyek alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez (egyetlen 107 cm széles mop 7000 m2 feltakarítását teszi lehetővé)
 • Az ergonomikusan kialakított rúd megkönnyíti az eszköz használatát, ezzel elkerülve a kellemetlen pozíciókat, nincs többé takarítás során jelentkező hátfájdalom.
 • A víz használatának mellőzésével nincs csúszásveszély, illetve száradási idő, a padló rögtön használható.
 • Ráadásul környezetbarát, mert nincs felesleges víz és tisztítószer pazarlás a használat során!

mop laminált padló takarítás

Próbáld ki egy hétig díjmentesen szolgáltatásunkat!

Töltsd ki az űrlapunkat a jelentkezéshez!

Jelentkezem a díjmentes próbára!