Hogyan tisztítsuk a PVC és linóleum padlókat?

Különböző felületek takarítása sorozat 2.rész

Hogyan tisztítsuk a PVC és linóleum padlókat?

Hogyan takarítsuk a PVC és linóleumpadlókat_

A takarítás állandó körforgásába a különféle padlófelületek tisztán tartása is beletartozik. Sőt! Az egyik leggyakrabban tisztítandó felület. Az olyan érzékeny padlótípusok, mint egy márványpadló vagy egy különleges csempenagy odafigyelést és sok energiát igényelnek, annak érdekében, hogy mindig csillogóak és makulátlanok legyenek.

Szerencsére nem minden padlófajta okoz ennyi gondot. A PVC és linóleum padlók tisztítása egyszerű és gyors, amennyiben betartunk néhány szabályt!

Miért kedvelt padlótípus a linóleum?

A PVC és linóleum padlóknak rengeteg kedvező tulajdonságuk van, emiatt pedig nagyon közkedveltek, és nagyon elterjedtek nem product-500x500csak a háztartásokban, hanem a munkahelyeken is.

A rugalmas burkolatok, vagy más néven meleg padlók között, azok közé tartoznak, melyek nem szívják magukba, és nem eresztik át a vizet, a nedves anyagokat, vagyis vízzáró tulajdonságúak.

Anyaguk puha, hajlítható, formálható, szabható. Alakíthatóságuknak köszönhetően bármilyen stílusú, és funkciójú környezethez könnyen illeszthetőek. Szín, és minta választékuk szinte korlátlan, (az egyszerű fa hatásútól a merész mintás darabokig) ezért a belsőépítészek, lakberendezők, tervezők számára kedvelt padozat-, és felületburkoló anyag. Alkalmazásának csak a fantázia szabhat határt!

 

Hátrányos tulajdonságai:

Az egyetlen hátrányos tulajdonsága, hogy az úgynevezett kemény burkolatokhoz képest könnyebben karcolódik, és kopik a felületük. A világos színű PVC padlónak megvan az a hátránya is, hogy a rendszeres tisztítás, takarítás mellett is elszíneződhet, elsötétedhet, így az idő múlásával a padló eredeti állapota nehezen állítható vissza.

A színes, vagy fekete gumiból készült, illetve gumírozott termékek, mint a székek kereke, vagy a bútorláb tartósan érintkezve a padló felületével, elszíneződést okozhatnak rajtuk, ezért ezen tárgyak és a padló közvetlen érintkezését lehetőleg kerülni kell, ha sokáig szép padlót szeretnénk. Lehet kapni például, direkt erre a célra kapható filckorongokat vagy alátéteket, amelyeket a bútor aljára kell csupán ragasztani.

 

Hogyan NE tartsuk tisztán!

Fokozottan ügyeljünk arra, hogy a PVC és linóleum padlón soha ne használjunk erős és maró hatású tisztítószereket, súrolóport, acetont vagy gőztisztítót. Amennyiben szennyeződés keletkezik a padlón, ne essünk neki oldószerrel vagy agresszív vegyszerrel (pl. hipóval vagy vízkőoldóval) mert ezek károsítják a védőbevonatot. Ha ilyen kerül a padlóburkolatra, a lehető leggyorsabban távolítsuk el.

A túl hideg víztől megrepedezhet, a forrótól pedig elveszítheti a fényét, így ezeket is kerüljük.

A csúszásmentes burkolatok esetén az olajos és a viasztartalmú padlóápoló szerek alkalmazása sem megengedett, mivel ezek a burkolat funkcióját, a csúszásgátlás mértékét csökkentik.

 

Mivel takarítsuk PVC és linóleum padlónkat?

Bármennyire is a higiénia megszállottjai vagyunk ne felejtsük el, hogy ezeken a padlótípusokon egy enyhén hígított tisztítószeres langyos vizes felmosás bőven elegendő.

Ha folt, kosz kerül a padlóra, egyszerű semleges tisztítószerrel távolítsuk el.

Amennyiben olajos, ecet vagy citromfolt kerül rájuk, azt azonnal el kell távolítani, mert a padló felszínének elszíneződését okozhatják.

A durvább tisztítószeres módszer nem csak a szennyeződést távolítja el, hanem az azt hordozó felületre is nagyobb hatással lehet, károsíthatja felületét.

Az agresszív szereket hagyjuk csak a boltok polcain, így nem csak a padlót, de egészségünket is megóvjuk.

Ezeken a padlótípusokon fontos a rendszeres minél gyakoribb takarítás, melynek segítségével kevesebb szennyeződés halmozódik fel, kevésbé hatol be a felület pólusaiba, mélyedéseibe, sérüléseibe, és kevésbé tapad meg bennük. A por eltávolítása történhet seprűvel, porszívóval vagy moppal is. Ez megakadályozza a napi por és a piszok lerakódását. Porszívózás után töröld fel lágy tisztítószerrel, majd mosd át tiszta vízzel.

Ha a bejárati ajtónál ilyen típusú padlóburkolatunk van, akkor használjunk mindenféleképpen lábtörlőt, ezzel megakadályozhatjuk a por és a piszok behordását kintről. Így megkönnyítjük a takarítást is.

Egészséges takarítással ragyogó higiénikus padló!

A linóleum és pvc padlók tisztán tartásához vesd be a probiotikumok erejét. A probiotikus tisztítószer természetes összetevőkkel, vegyszermentesen, a klasszikus tisztítószereknél sokkal nagyobb hatékonysággal tisztít és biológiai úton lebomló összetevőket tartalmaz.

Megszünteti a kellemetlen szagokat, tisztítja és fényesíti a felületet anélkül, hogy károsítaná az egészséged, a környezetet vagy a felületet.

A probiotikumok (jótékony baktériumok) a padlón megtapadnak, szaporodnak és jótékony hatású védőréteget képeznek, ennek a védőrétegnek a kialakulása gátolja a kórokozók megtelepedését és elszaporodását, így a fertőzéshez szükséges mennyiséget nem érik el a felületen, ezzel sokáig higiénikusan tartva azt. Táplálékuk a felületen lévő kórokozok és baktériumok, melyeket felfalnak.

Ajánlatunk a PVC és linóleum padlók tisztán tartására: a SanoD’or Nature Floor- Egészséges Padlótisztító Koncentrátum

probiotikus padlótisztítószer

Használata roppant egyszerű. Nem kell sokat „kutyulni”, mint a házi tisztítószereket. Egyszerűen egy felmosó vödörnyi langyos vízhez adjunk egy félkupaknyit a koncentrátumból és a hagyományos módon mossunk fel vele. Ennyi az egész! A veszélytelen, egészségre ártalmatlan mikroorganizmusok (probiotikumok ) pedig teszik a dolgunkat a felületen! 🙂

Ha egy makacsabb folt kerül a felületre, használhatjuk a szert töményebben, egyszerűen a foltra alkalmazva. Hagyjuk hatni néhány percig, majd puha törlőkendővel vagy szivaccsal töröljük le.

Nem kell aggódnunk, hogy a szer megmarja a linóleumot vagy a pvc-t, mert nincs benne sem sav sem lúg!

Bármilyen padlófajtára használható! Ráadásul biztonságos takarítást biztosít kisgyermekek és háziállatok mellett egyaránt.

1 liter koncentrátumból 500 liter padlótisztítószer állítható elő, így roppant gazdaságos!

Óvd a padlót és az egészségedet is! Szerezd be még ma IDE kattintva!

 

Nincs kedved vizes felmosással szöszölni? Nem érsz rá megvárni, hogy felszáradjon a padló a munkahelyen?

Akkor próbáld ki az impregnált vörös mop szolgáltatást!

 

Miért jó választás a mesdi mop a munkahelyi pvc és linóleum felületek tisztítására?

 • Alkalmas minden típusú padlóhoz és felülethez (a szőnyegpadló kivételével)vágott mop torna
 • Nincs szükség felsöpörésre vagy felmosásra a használata előt
 • Mivel használata során nincs szükség vízre, különösen ajánlott olyan felületek tisztítására, ahol a vizes felmosás nem alkalmazható
 • Nincs szükség más takarítószerek alkalmazására
 • Könnyű és kényelmes a használata
 • A mopok két hét elteltével is tökéletes állapotban vannak
 • Professzionális használatra tervezett eszköz, profi felhasználóknak
 • A takarítás kisebb erőfeszítéssel jár
 • Tiszta és csillogó lesz a padló csupán egy feltolással
 • Nincs „csíkosodás” a használat utánvágott mop lam
 • Költség és időtakarékos takarítás ( 50%-al csökkenti a munkaidőt)
 • Megtakarítást lehet elérni vele a beszerzésben és a raktározásban
 • Minimális költséggel lehet a takarítást, karbantartást elvégezni
 • A mopot rendelkezésre bocsájtjuk bárhol, ahol az ügyfélnek szüksége van rá
 • Különböző méretben kaphatóak, amelyek alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez (egyetlen 107 cm széles mop 14 000 mfeltakarítását teszi lehetővé)
 • Az ergonomikusan kialakított rúd megkönnyíti az eszköz használatát, ezzel elkerülve a kellemetlen pozíciókat
 • A víz használatának mellőzésével nincs csúszásveszély, illetve száradási idő, a padló rögtön használható

Próbáld ki most egy hétig díjmentesen!

Írj nekünk IDE kattintva!

 

 

 

Forrás: http://www.padlo-padozat.hu/szolgaltatasaink/pvc-es-linoleum-padlok-tisztitasa-es-bevonatolasa