Tudod hol van a legtöbb baktérium a munkahelyeden?

A jó és a rossz bacik harca!

jo vs rossz

Te is szereted a rendet magad körül? Ennek megfelelően pedig otthonod csillog, villog a tisztaságtól?  Na de mi a helyzet a munkahelyeden?

A munkahelyek, még ha nem is gondolnánk, de igazi baktériumtelepnek számítanak. A nem megfelelő takarítás, a közös légtér használata és a munkatársak által be nem tartott higiéniai elvárásoknak (pl. nem megfelelő kézmosás) köszönhetően. Az íróasztalok és telefonok sűrűjében számtalan kórokozó és baktérium leselkedik ránk az irodában töltött munkaidő alatt.

Gondolnál arra, hogy a kölcsönkért tollat kollégád nem rég még a szájában tartotta vagy, hogy mosdóhasználat után elfelejtett kezet mosni az a személy, akitől aktákat veszel éppen át?

Pedig ezek mind megtörténhetnek a napi irodai élet során!

 

Mitől van ennyire tele az iroda baktériumokkal?

Egy irodai alkalmazott percenként átlagosan 30 tárgyat is megérinthet: a billentyűzet, az egér, az asztal, a tollak mind beletartoznak ebbe. Amikor ezeket a felületeket megérintik, baktériumokat vihetnek át rájuk és vehetnek fel a felületükről.

Továbbá ne felejtsük el, hogy ahol sok ember dolgozik, ott sok az érintkezés. ( Közös iroda, konyha, mellékhelyiségek, közös eszközhasználat). Ez pedig a legjobban kedvező helyzet a baktériumok és vírusok terjedésének.

 desktop_germs

Mik a legkritikusabb területek és eszközök?

Az irodai telefonokon akár 25.000 baktérium is megtelepedhet négyzetcentiméterenként. Az íróasztalokon tizennyolc órán át toliettis megélnek az influenza vírusok, sőt mi több, ha nincsenek rendszeresen takarítva az asztalok, naponta 31%-kal is szaporodhatnak a kórokozók. A billentyűzet és az egér sem sokkal kecsegtetőbb a számok tekintetében, az előbbin 3295, míg a másikon 1676 baci is megtalálható lehet, de még a fax gépen ( 301) és a mikrohullámú sütőn (214) is több kórokozó található, mint a WC ülőkén ( 49). Az irodák konyhái is tele vannak bacilusokkal. A kávéfőző kiöntő fogója és a kapcsoló gombja szintén hemzsegnek a baciktól. Megdöbbentő számok ezek…

 

Mit tehetünk a higiénikus munkakörnyezet érdekében?hand wash soap

A legjobb módszer arra, hogy megszabaduljunk a baktériumoktól, a legegyszerűbb és a legolcsóbb megoldás: a szappan és a víz használata, vagyis a megfelelő kézmosás! Beszerezhetünk fertőtlenítő adagoló készülékeket is, ezek is jó szolgálatot tesznek főleg influenza szezon idején!

Továbbá beszerzéseinket is érdemes átgondolni. A jól megválasztott tisztítószerekkel nagyobb hatékonyságot és hosszabb ideig tartó fertőzésmentes felületeket érhetünk el, így az irodákban is remek megoldásnak bizonyulnak a probiotikus tisztítószerek a takarítás során!

 

Miért más a probiotikus tisztítószer, mint a hagyományos szerek?

saját ECO logoA probiotikus tisztítószerek természetes összetevők segítségével, vegyszermentes hatékonysággal tisztítanak, így nem jelentenek veszélyt az emberi szervezetre, környezetre és az élővilág számára sem. A vegyszeres tisztítószerek minden baktériumot és kórokozót elpusztítanak és csak rövid ideig képesek megőrizni a felület tisztaságát. Addig a probiotikus szerek használatával a takarítási idő kitolható, hiszen a jótékony baktériumok sokkal tovább képesek megőrizni a felület tisztaságát.

 

Hogyan működik?

A tisztítószer jó baktériumai a felületen megtapadnak, szaporodnak és jótékony hatású biofilmet képeznek. ( Mi az a biofilm?) A probiotikus tisztítószerek folyamatos használata megakadályozza a kórokozók elszaporodását így a fertőzéshez szükséges mennyiséget nem érik el. Ennek megfelelően nem javasolt a használata vegyszerekkel együtt, mert azok elpusztítják a probiotikus tisztítószer használata következtében kialakult „jó” biofilmet is.

 

Miért válaszd a SanoD’or Nature termékcsaládot az irodában is?

 • Mert 99,5%-ban vegyszermentes: nem káros az egészségre és nem károsítja a környezetet sem !logoprom
 • Hosszabban képes megőrizni a felület tisztaságát mint a hagyományos tisztítószerek, így nemcsak gazdaságos a használata, hanem ritkábban is kell vele takarítani!
 • 3 termékkel lefedhető a teljes takarítási folyamat : egyszerű a beszerzése (nem kell összeválogatni a különböző termékeket) és csökkenti a költségeket ( pl. a raktározási költséget)!
 • Nem okoz bőr vagy szem irritációt, mert nincs benne sem sav,sem lúg, így használatához nincs szükség védőfelszerelésre, gumikesztyűre vagy maszkra.
 • Használata csökkenti az allergiás megbetegedések kialakulását. Biztonságos vegyszerallergiások számára
 • Állandó professzionális használat következtében sem okoz a szervezetben toxikus anyag felhalmozódást.
 • Gyorsan és egyszerűen lehet hozzájutni a webáruházon keresztül.
 • Használatával a vízelvezető rendszerben megszűnnek a dugulást okozó lerakódások és a kellemetlen szagok:a csatornába ürítve is tovább „dolgozik” a készítmény!
 • Kellemesebb illatú, mint a hasonló készítmények   Green-Arrow-Transparent-PNG  a jó illatú és biztonságos otthonért és munkahelyért!
 • Használata javítja a cégről kialakult képet.
 • Tökéletesen beleillik a biztonságos munkavégzés és felelősségvállalás koncepciójába.
 • 1 és 5 literes kiszerelésben is kapható, így ideális választást jelent professzionális felhasználók számára is.

 

A SanoD’or Nature termékcsaládunk tagjai:

 • Shine: Probiotikus szaniter tisztítószer koncentrátum (Tisztító és vízkőoldó hatás, minden szaniterre alkalmazható.)
 • Floor: Probiotikus padlótisztító koncentrátum (Fékezett habzás jellemzi, felmosáshoz bármilyen padlóra használható.)
 • Brill: Probiotikus általános tisztítószer koncentrátum (Bármilyen vízzel tisztítható felületen használható.)

probio nagyobb

Válaszd a SanoD’or Nature termékcsaládot az irodában is, amely természetes összetevők segítségével, vegyszermentesen tisztít, biztonságos környezetet létrehozva maga körül!

Írj nekünk MOST és csatlakozz a „Zöldebb jövőért” klubunkhoz, melynek tagjaként elsők közt próbálhatod ki a

PROBIOTIKUS TISZTÍTÓSZERÜNKET!

sanodor@sanodor.hu

 

 

Források:
http://www.egeszsegtukor.hu/osz/itt-laknak-a-bacik-a-munkahelyen-es-igy-szabadulhatunk-meg-toluk.html
http://hrdoktor.blog.hu/2016/09/15/higienikusabb_a_wc-uloke_mint_az_irodai_kaveskanna
http://ehstoday.com/health/germs-office-do-you-know-where-your-phone-has-been-infographic