Tavaszi nagytakarítás? Időben kezdj neki

Tavaszi nagytakarítás?

Idén kezdj neki időben!

Ha már otthon maradunk az új kormányzati intézkedések kapcsán, legalább töltsük az időt hasznosan és fogjunk bele a tavaszi nagytakarításba és rendrakásba!

Ugyanis itt a tavasz , ha tavasz akkor pedig ideje egy alapos nagytakarításnak otthon és a munkahelyeken is!

A nagytakarításhoz nincs szükséged számtalan plusz tisztítószerre! Mindössze néhány természetes terméket szerezz be, ezzel pedig az egészségedet is megóvod! Idén csináld te is másként! Legyél tudatos takarító!

(Ez nagyon fontos, főleg ha a járvány miatt te is sokat fertőtlenítettél az elmúlt időszakban, amivel sokat ártottál az immunrendszerednek. >>> Erről itt olvashatsz )

 

Mire tisztítószerekre és egyéb takarító eszközökre lesz szükséged a tavaszi nagytakarításhoz?

– Egy általános tisztítószerre

– Egy padlótisztítóra

– Egy szaniter tisztítóra, amelyet bevethetsz a fürdőszobában és a konyhában is.

Törlőkendők, portörlők, törlőpapír, rongyok, szivacsok

– Szemeteszsákok, szemeteskuka (mindig legyen kéznél, biztos, hogy találkozunk útközben szeméttel)

Most a koronavírus terjedése miatt a többség meggondolatlanul fertőtlenít mindent, még akkor is ha már egy hete nem hagyta el a házat!

Ezek a durva fertőtlenítőszerek valóban elpusztítják azonnal a baktériumokat, de hosszú távú megoldást nem nyújtanak, hiszen a kórokozók  már 1 óra múlva újra elkezdik birtokba venni a felületeket. ( Hogyan képes egy probiotikus tisztítószer hosszabb ideig megőrizni egy felület tisztaságát?)

A nagy hatékonyságú tisztító és fertőtlenítő szerek (pl. hipó, vízkőoldó, penészirtó vagy a hideg zsíroldó) veszélyesek az emberi szervezetre és többnyire maró vagy irritatív hatásúak.

Akik minden nap agresszív  szerekkel dolgoznak, mert ez előírás a számukra ( pl. takarítószemélyzet), náluk még fontosabb, hogy legalább az otthoni közegben ne érintkezzenek feleslegesen a káros tisztítószerekkel.

 

A tavaszi nagytakarítás során éppen ezért nagyon fontos a háztartási tisztítószerek helyes kiválasztása.

Mit, hogyan és mivel takarítsunk a tavaszi nagytakarítás során?

 

Ablak és üvegfelületek tisztítása

Az ablaktisztításhoz lehetőleg enyhe, tavaszi időt válasszunk, mivel a túlzottan erős napfény és a magas hőmérséklet miatt túl hamar száradnak az ablakok és a tisztítószer, így nem tudja kellően leoldani a szennyeződéseket. Ezen kívül csíkos is marad az üveg, így a legjobb választás a felhős és langyos idő, ilyenkor lesz a legszebb a végeredmény.

A tisztítási folyamat első lépéseként töröljük le az ablakkereteket száraz ruhával ( a keretről ugyanis sokan megfeledkeznek), így megszabadulhatunk az összegyűlt portól és a durvább szennyeződésektől. Ezt követően mossuk le vízzel, majd töröljük szárazra és csak ezután térjünk át az üvegre.

Először mindig az ablak külső felét mossuk le, majd utána a belsőt, és fentről lefelé haladjunk.

Az ablakot és az üvegfelületeket mindig tiszta ronggyal, szivaccsal pucoljuk!

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

Fényes, tiszta bútorok

Te is utálod, azt amikor portalanítás után néhány perccel, már olyan a bútorok felülete, mintha nem is takarítottál volna?

Próbáld ki a vízálló felületeken remekül működő SanoD’or Nature Brill-t minden vízálló bútorodon.

Ez az általános tisztítószer (és a termékcsalád többi tagja is) a hagyományos tisztítószerekhez képest, tovább megőrzi egy felület tisztaságát, emellett mivel vegyszermentes, bátran felviheted a bútorokra gumikesztyű nélkül is, nem fogja megmarni a bőrödet.

 

Nagytakarítás során érdemes a rejtett részeken is alaposan kitakarítani. Húzd el a szekrényeket, tárolókat, vedd ki a fiókokat és a tetejüket, oldalukat, hátlapjukat is törölgesd le tisztítószeres vízzel.

Használd bátran a vízálló bútoraidon, felületeiden a SN Brill-t. Ideális pl. szekrények, polcok, asztalok, ajtókeretek letörlésére és tisztán tartására.

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

Tiszta padló, kórokozómentesen!

Kisgyerek van a családban, házi kedvenceket tartotok a lakásban vagy csak már eleged van az egészségkárosító tisztítószerekből?

Akkor ezentúl a felmosáshoz használj SanoD’or Nature Floor Padlótisztító koncentrátumot, mely nem hagy láthatatlan vegyszermaradványokat a felületeken.

Segítségével nem csak tiszta, de mellette egészségbarát padlót is varázsolhatsz otthonodba. A tisztítószer nem jelent veszélyt az egészségre, így kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak, ahol a kicsik előszeretettel szeretnek kúszni-mászni a padlókon.

Ugyan ez vonatkozik a házi kedvenceket lakásba tartókra is, hiszen kedvenceink is családtagok, óvjuk meg egészségüket!

A tisztítószereket koncentrátum formátumúak, így roppant gazdaságos a használatuk. Elegendő csupán 20 ml (fél kupak) koncentrátumot adnod 10 liter vízhez, így a koncentrátumból összesen 500 liter tisztítószert tudsz előállítani. Így ha otthon ragadunk egy időre,  akkor is kitart. Jól hangzik nem de? 🙂

Mit ajánlunk:  SanoD’or Nature Floor- Egészséges Padlótisztító Koncentrátum

Konyhatakarítás zölden, egészségbarát módon

A SN Brill általános tisztítószert bátran vesd be a konyhában is! Főleg, ha majd húsvétkor nagy sütés-főzést tervezel.

Makacs foltok vannak a munkapulton vagy a tűzhelyen? Ebben az esetben használj, picit töményebb koncentrátumot!

Vidd fel a tisztítószert a felületre, a legjobb eredmény eléréséért hagyd hatni néhány percig, majd töröld le.

Kifizetődő a megelőzés is: ne hagyd ráégni a kifröccsent ételmaradékot, ezért minden sütés-főzés után töröld át a tűzhelyet és a sütőt.

Ezen a területen szintén hajlamosak vagyunk erős sütőtisztítókat és agresszív zsíroldókat bevetni, ami valóban szuper hatékony módszer, de sem a bőrödet sem a tüdődet nem kímélni…

 

A csapokat fújd be Shine szanitertisztítóval, ehhez a megadott arányban keverj ki a koncentrátumból a szórófejes palackban (1-2 ml koncentrátumot, kb. 1 „kávéskanálnyit” adj fél liter vízhez) hagyd hatni néhány percig majd egyszerűen, töröld le.

 

A “kötelező” otthonlét remek alkalom az olyan helyek kitakarítására is, amit ritkábban szoktunk tisztítani, mert sosem jut idő rá.

Ilyen terület a hűtőszekrény vagy éppen a kamra kitakarítása vagy a konyhai fiókok tartalmának szelektálása. Most lesz időnk ezeket is alaposan kitakarítani.

Az eredmény csillogó-villogó egészséges konyha!

Mit ajánlunkSanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum és

SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

 

Csillogjon a csempe és a fürdő

A fürdő rendben tartása sok háztartásban a legnagyobb „mumus” , így a kevésbé kedvelt takarítások közé tartozik.

Az állandó harc a vízkővel és a szappanlerakódásokkal sokunknak bosszúságot okoz. Hagyjuk hát a nagytakarítás végére a fürdőszobát, hiszen ez az egyik legkényesebb és legmacerásabb területe a lakásnak! ( Vagy legyen ez az első, amit megcsinálsz, ha szeretsz a nehezén hamar túlesni 🙂 )

 

A SanoD’or Nature Shine Szaniter tisztítót bátran bevetheted a vizes helységekben és nem fogsz csalódni. Gyönyörű fényessé varázsolja a csapokat, a fürdőkádat és a csempét is. Ráadásul a wc-ben alkalmazva megszüntetheted a kellemetlen szagokat és a dugulást okozó lerakódásokat akárcsak a konyha esetében.

Emellett, ha fontosnak érzed a Földünk védelmét is, akkor nem kell attól sem tartanod, hogy a környezetbe kikerülve milyen károkat okozhat a szer, hiszen természetes eredetű és biológiailag lebomló összetevőket tartalmaz.

Első használatkor vagy makacsabb vízkő esetén, használj picit töményebb oldatot a biztos siker érdekében, később a flakonon található hígítási útmutató segítségül szolgál a hatékony használathoz.

Használata közben nem lélegzed be a káros vegyszergőzt, mint sok hagyományos fürdőszoba és wc-tisztító esetében.

Használd hát bátran a tavaszi nagytakarítás során, így ha már otthon vagy alaposan takaríts ki a fürdőszobában is.

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

Érzékeny, kényes felületek tisztán tartása

A legtöbb vegyszer hátránya, (Amellett persze, hogy roppant veszélyesek az egészségre!) az is, hogy bizonyos kényes felületeket nem tudunk velük megtisztítani, mert maradandóan károsítaná azokat, a vegyszerekben található sav vagy lúg.

Lehet te is jártál már úgy, hogy a márvány padlód megmattult vagy a fürdőszobai csapodat megmarta egy tisztítószer… Ez pedig a bosszankodás mellett még anyagi kárt is okoz.

Mit tudunk tenni, ha otthonunkban vannak ilyen érzékeny felületek? Általában beszerzünk speciális tisztítószereket, de ezek többsége elég drága.

 

A SanoD’or Nature vegyszermentes termékei tökéletesen alkalmazhatóak az olyan speciális, kényes felületek takarítására is, amelyeket a vegyszerek csak károsítanának (pl. márvány és csiszolt kőpadlók, króm felületek). Szuper megoldás a kényes problémákra is!

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature teljes termékcsalád!

A tavaszi nagytakarításhoz nincs szükséged 8-10 fajta tisztítószerre!

3 tisztítószerrel lefedhető a takarítási folyamat!

Legyél Egészséges Takarító még az idén!

Szerezd be a tisztítószereket hozzá itt!

 

Hamarosan visszatér az élet a munkahelyekre és intézményekbe is. Készülj fel az újranyitásra!

Nagytakarításra nem csak otthonunk, de a munkahelyünk is rászorul ilyenkor!

 

Mindegy, hogy iskola, múzeum vagy irodaház a Mesdi impregnált vörös mopja nagy segítségedre lesz a professzionális nagytakarításban!

Fapadlók, gres, laminált, márvány ?

Mindegy milyen padlótok van a munkahelyen, mert a Mesdi mop hatékonyan tisztítja a padlót, miközben kíméletes az érzékeny felületekkel!

A munkahelyi padlók rendszeres tisztán tartására használd a mesdi vörös mopját!

Válassz profi segítséget!

takarítás munkahelyen

Mi ez a speciális mop?

A legjobb választás a munkahelyi padlókhoz, mert nem csak savmentesen tisztítja, de közben ápolja és fényesen is tartja a felületet az impregnált olajnak köszönhetően. Bátran használd fapadlókon is.

Ennek a speciális takarítási technológiának kialakítása évtizedes tapasztalatok tanulságainak levonásával történt. A cserélhető mopfejek kifejlesztésénél arra fektették a hangsúlyt, hogy kialakításánál fogva a lehető legnagyobb felületen érintkezzen padlóval, és eközben minimális fizikai erőfeszítésre legyen csak szükség. Éppen ezért ideális hatalmas területek könnyű és gyors takarítására.

A mopokat meghatározott hőfokon egy speciális olajjal impregnáljuk, amely összetételének köszönhetően a port és a szennyeződéseket teljesen magába szívja, így a padlót rövid idő alatt természetesen csillogóvá varázsolja minimális erőfeszítéssel, más vegyszerek hozzáadása nélkül, környezetbarát módon!

 

Miért ideális választás a Mesdi mopja?

Mert:

 • Használatához nem szükséges savas vagy lúgos tisztítószer, így nem károsítja a felületet sem!
 • Nincs szükség felsöprésre vagy felmosásra a használata előtt. Kivált 2 funkciót!
 • Mivel használata során nincs szükség vízre, különösen ajánlott olyan felületek tisztítására, ahol a vizes felmosás nem alkalmazható.
 • Emellett megszünteti a felesleges vízpazarlást!
 • Használatához nincs szükség más takarítószerek alkalmazására, igazán környezetbarát!
 • Könnyű és kényelmes a használata. A takarítás kisebb erőfeszítéssel jár.
 • Professzionális használatra tervezett eszköz.
 • Tiszta és csillogó lesz a padló, csupán egy „feltolással”.
 • Nincs „csíkosodás” a használat után, csak ragyogó fátyolmentes felület.
 • Költség és időtakarékos takarítás ( 50%-al csökkenti a munkaidőt)
 • Megtakarítást lehet elérni vele a beszerzésben és a raktározásban.
 • A mopot rendelkezésre bocsájtjuk bárhol, ahol az ügyfélnek szüksége van rá.
 • Különböző méretben kaphatóak, amelyek alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez (egyetlen 107 cm széles mop 7 000 m2 feltakarítását teszi lehetővé)
 • Az ergonomikusan kialakított rúd megkönnyíti az eszköz használatát, ezzel elkerülve a kellemetlen pozíciókat. Használat közben nem kell „rágörnyedni” az eszközre, így nincs felmosás közben jelentkező hát és derékfájdalom.
 • A víz használatának mellőzésével nincs csúszásveszély, illetve száradási idő, a padló rögtön használható, így a balesetek is elkerülhetőek.

Tudj meg többet a Mesdi mopról és a száraztakarításról!