Hogyan tisztítsuk a gránit padlókat?

Hogyan tisztítsuk a gránit padlókat, hogy azok sokáig szépek maradjanak?

 

A gránit padlók nem csak csodaszépek, de exkluzív hatást is kölcsönöznek annak a helyiségnek, ahol használják.

Emellett igazán tartós, így nagyszerű burkolat típus, melyben hosszú évekig gyönyörködhetünk.

Most összeszedtük nektek egy rövid írásban a legfontosabbakat, amit a gránit padlók tisztításáról tudni érdemes!

 

Először is tisztázzuk, hogy a gránit nem márvány, még ha hasonlónak is tűnik…

Bár a két kőzet külsőre hasonló, valamint ugyanazt az eleganciát és luxust sugallják, mégis számos dologban különböznek egymástól.

Különbségek a márvány és a gránit között:
Eltérő keletkezés:

A márvány hosszú idő alatt, egy különleges metamorfózis során alakul ki. A Föld mélyében lévő mészkő nagy nyomás és hő alatt kikristályosodik, majd a kőzetlemezek mozgásainak köszönhetően kerül a felszínre.

Ezzel szemben a gránit egy mélységi magmás kőzet, ami azt jelenti, hogy a magma megszilárdulásával keletkezik, viszont az ilyen kőzetek gyakran nem jutnak ki a magmakamrából és a lehűléshez is rengeteg idő, az az több ezer év szükséges.

 

Mintázat:

A két kőzet mintázatát megfigyelve is tapasztalunk különbséget, míg a márvány külsőre „örvényes” tejszerű ködre emlékeztet, addig a gránitban “pettyszerű” szemcsés minta fedezhető fel.

Ugyanakkor a hasonlóság a két kőzet között, hogy rendkívül nagy színskálával rendelkeznek és az áruk is igen borsos.

Ellenállóság:

A legjelentősebb különbség talán az ellenállóságukban fedezhető fel.

A márvány sárgulhat, megkophat, színe mattulhat, felületét sok minden könnyen roncsolhatja, amitől mállani kezd ( ilyenek főleg a savas anyagok: bor, citrom, tisztítószerek), addig a gránit nem foltosodik, sokkal ellenállóbb a különböző anyagokkal és a külső hatásokkal szemben is, jól bírja a hőt és a karcolásokat is.

Ellenállóbb a tisztítószerekkel szemben is, így kedvelt választás pl. konyhapultok alapanyagaként is.

A gránit padlók tisztítása és ápolása:

A legfontosabb teendőnk még a használatba vétel előtt, hogy a gránit padlónk felületét erre alkalmas szerrel kezeljük. Ezzel védelmet adva a felületnek, hiszen annak ellenére, hogy kemény kőfajtáról beszélünk, ezek a felületek nyílt pórusúak, azaz felszívóképesek.

A megfelelő védelemhez természetesen megfelelő impregnálószer szükséges. Sokféle termék közül választhatunk, érdemes körülnézni a piacon.

Ha a padló már megkapta a kezdeti védelmet a szennyeződéssel és bizonyos mértékig a nedvességgel szemben is, akkor ezután már csak a szakszerű rendszeres tisztítására van szükség.

Akárcsak egy fapadlónak vagy a márványnak, a gránitból készült padlónak is az a legideálisabb, ha szárazon takarítják vagy impregnált moppal tartják tisztán, így nem marad a felületen vegyszermaradvány vagy vízkő.

 

Amennyiben szükség van nedves takarításra a felületen (mert például ráömlött valami), ehhez válasszunk speciálisan ezekhez a felületekhez fejlesztett szert és részesítsük előnyben a savakat nem tartalmazó környezetbarát készítményeket pl. probiotikus tisztítószerek ( ezt tanácsoljuk még úgy is, hogy sokkal jobb az ellenállósága a vízkőoldóval szemben is, mint a márványnak.)

Ha mégis hagyományos tisztítószerrel esünk neki, akkor ne hagyjuk a felületen semmiképpen pár másodpercnél tovább ezeket.

 

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy időnként a természetes kőfelületek ápolást igényelnek, hiszen koptatjuk őket, járunk rajtuk, takarítjuk, akár naponta…

Alkalmanként kényeztessük gránit padlóinkat ápolószerrel is, ami felfrissíti, újra formába hozza. Persze, ha a napi takarítás során is olyan terméket választunk, ami nem csak tisztítja, de ápolja is padlónkat csak jót teszünk vele! ( Lásd impregnált vörös mop)

Így sokáig megőrizzük eredeti szépségét és csillogását!

Mi más is lehetne alkalmasabb a felületük tisztítására, mint az impregnált vörös mop?

 

Ha munkahelyi közegben kell megoldanunk a gránit padlók tisztán tartását, válasszunk profi segítséget!

Ajánlatunk a Mesdi egyedülálló impregnált vörös mopja, kifejezetten professzionális felhasználóknak.

A legjobb választás gránitfelületekre, mert nem csak savmentesen tisztítja, de közben ápolja és fényesen is tartja a felületet a speciális impregnált olajnak köszönhetően.

Ennek a speciális takarítási technológiának kialakítása évtizedes tapasztalatok tanulságainak levonásával történt. A cserélhető mopfejek kifejlesztésénél arra fektették a hangsúlyt, hogy kialakításánál fogva a lehető legnagyobb felületen érintkezzen padlóval, és eközben minimális fizikai erőfeszítésre legyen csak szükség.

 

A vörös mopokat meghatározott hőfokon egy speciális olajjal impregnáljuk, amely összetételének köszönhetően a port és a szennyeződéseket teljesen magába szívja, így a padlót rövid idő alatt természetesen csillogóvá varázsolja minimális erőfeszítéssel, más vegyszerek hozzáadása nélkül, környezetbarát módon!

Miért ideális választás a Mesdi mopja a gránitpadlókra?

Mert:

 • Alkalmas minden típusú padlóhoz és felülethez (a szőnyegpadló kivételével)
 • Legjobb megoldás az olyan érzékeny felületek tisztítására és ápolására is, mint a márvány padló. Használatához nem szükséges savas vagy lúgos tisztítószer.
 • Nincs szükség felsöprésre vagy felmosásra a használata előtt
 • Mivel használata során nincs szükség vízre, különösen ajánlott olyan felületek tisztítására, ahol a vizes felmosás nem alkalmazható.
  Emellett megszünteti a felesleges vízpazarlást!
 • Használatához nincs szükség más takarítószerek alkalmazására, igazán környezetbarát!
 • Könnyű és kényelmes a használata. A takarítás kisebb erőfeszítéssel jár.
 • Professzionális használatra tervezett eszköz.
 • Tiszta és csillogó lesz a gránitpadló csupán egy „feltolással”.
 • Nincs „csíkosodás” a használat után, csak ragyogó fátyolmentes felület.
 • Költség és időtakarékos takarítás ( 50%-al csökkenti a munkaidőt)
 • Megtakarítást lehet elérni vele a beszerzésben és a raktározásban.
 • A mopot rendelkezésre bocsájtjuk bárhol, ahol az ügyfélnek szüksége van rá.
 • Különböző méretben kaphatóak, amelyek alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez (egyetlen 107 cm széles mop 7000 m2 feltakarítását teszi lehetővé)
 • Az ergonomikusan kialakított rúd megkönnyíti az eszköz használatát, ezzel elkerülve a kellemetlen pozíciókat. Használat közben nem kell „rágörnyedni” az eszközre, így nincs felmosás közben jelentkező hát és derékfájdalom.
 • A víz használatának mellőzésével nincs csúszásveszély, illetve száradási idő, a padló rögtön használható.

 

Munkahelyi gránit padlókhoz professzionális takarítást ajánlunk! 🙂

A vörös mop rendszeres használata mellett a gránit padlók sokáig megőrzik eredeti fényüket, mintázatukat.

Kipróbálnád szolgáltatásunkat? Egy hétig díjmentesen megteheted!

Kérd díjmentes próbánkat: mesdi@mesdi.hu

 

Képek forrása: Pinterest, Freepik.com