Milyen szempontok szerint válasszunk szappanadagolót?

Elsőre nem is tűnik olyan bonyolultnak ez a kérdés… vagy mégis?

0New-Directions-Blog-Indecisive-Young-Adult

Mi lenne, ha a jövő évet egy új szappanadagoló beszerzéssel kezdenéd? 🙂

Ha egy idei foglalkoztat a gondolat, akkor adunk egy kis segítséget a választáshoz!
Múlthéten körbejártuk, hogy honnan is indult a szappan használata és hogyan fejlődött az évszázadok során. Most pedig leírjuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, ha a megfelelő szappanadagolót szeretnéd megtalálni a munkahelyedre is!

A higiénia nem csak otthon fontos!

Íme, egy kis adagolókörkép, hogy biztos jó döntést hozz!

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venned szappanadagoló vásárlás előtt?

Szappantartók és adagolók körképe

Míg régen simán a mosdó peremére helyeztük a szappant (esetleg egy kisebb tartóban volt a helye), addig ma már szerencsére nagyobb figyelembar-soap-liquid-soap-16x9 irányul a szappanok megfelelő és higiénikus tárolására és a megfelelő adagoló kiválasztására is.
Míg otthonunkban szeretünk szép, a fürdőszobai designba illő szappanadagolókat választani, addig a munkahelyen hajlamosabbak vagyunk az esztétikumról lemondani és csak is praktikus szempontok szerint dönteni. Azonban a kettő nem kell, hogy kizárja egymást!
Ma már számtalan olyan adagolót választhatunk, amely exkluzív megjelenésével bármelyik modern munkahelyi mosdó dísze lehet, miközben gazdasági előnyökkel is rendelkezik. (pl. ideális dózisú szappant adagol használatkor).
A munkahelyekre, nyilvános mosdókba és egyéb nagy forgalmú helyekre szánt adagolók az egészen kicsi kapacitásútól (300 ml) a nagy kapacitású (1500 ml-es) adagolókig terjednek általában. Így mindenki megtalálhatja a számára kedvező opciót.

Műanyag adagolókhyprom vágott

A legelterjedtebb adagolótípus. Beszerzési költsége általában ennek a típusnak a legkedvezőbb, egy egyszerű alapmodell esetén. Természetesena műanyag adagolók között is találunk kifejezetten drága modelleket pl. az érintésnélküli vagy egyedi formájú/színű készülékek.
Előnyeik:
A műanyag nem korrodálódik.
A tartósműanyagból készült típusok hosszú távú befektetésnek is kiválóak, nincs nagy beruházási költség, így alacsony áron beszerezhetők.
Használatukhoz általában kis nyomóerő is elegendő, így a gyermekek és idősek is könnyen használhatják.
Kisebb mosdókba kompakt méretű, mégis esztétikus adagolók is felszerelhetők.
Legtöbb gyártónál beszerezhetők, nem igényel hosszabb keresgélést a pótlásuk
Egyszerű használat és karbantartás

Nemesacél adagolók

Általában inkább nagyobb forgalmú helyekre ajánlottak, de a termékpalettában itt is megtalálhatóak a kisebb kapacitású, exkluzív megjelenésű 874e803ac792fe469aa088304d3ceb51vagy érintésmentes készülékek is.
Előnyeik:
Kulccsal zárhatók
Leszerelésük, ellopásuk nehezebb, így nyilvános mosdókba remek választás
Tartós nemesacélból készültek, a többség „vandál biztos”
Sok modell élettartam garanciás
Hosszú évekig használhatóak, így visszahozza a beszerzési árát
Nagy forgalmú helyeket is könnyedén kiszolgálnak

Rejtett és exkluzív megjelenésű adagolókVendor Colours pink

Vannak olyan helyek, amik egyenesen megkövetelik a modern megjelenésű mosdót. Az ilyen exkluzív helyeken a hagyományos kinézetűadagolók sokat „rontanának” az összképen, így ide általában a designba passzoló egyedi megjelenésű vagy akár cégarculathoz illő színű adagolók is választhatók. Az elképzeléseinket sok gyártó képes ma már megvalósítani.
A luxus érzetű mosdó megítélést segítik a rejtett, falba vagy pultba építhető adagolók is, ezek segítségével szintén esztétikus hatást érhetünk el, amely segíti a jobb vállalati megítélést.

1beép

Vásárlás előtt vegyük figyelembe néhány szempontot:

 • Az igényeknek (kis vagy nagy forgalmú mosdó) megfelelő kiszerelésű adagolót válasszunk.
 • Megbízható gyártótól szerezzük be a termékeket.
 • Nézzük meg, jár e a termékhez garancia.
 • Mekkora az esély a termék/töltőanyag ellopására (Ha fennáll a veszély, ez esetben válasszunk kulccsal zárható adagolót.)
 • Habszappan vagy folyékony szappan?
  Hagyományos folyékony szappan helyett, habszappan használata esetén jelentős költséget tudunk megtakarítani.
  Egy példa: Hagyományos folyékonyszappan adagoló esetén 1ml= 1dózis, míg a habszappan esetén 0,4 ml=dózis. Ez 60 %-os megtakarítást jelent!

szappifajtákúj

 • Falra szerelhető vagy pultba beépíthető adagolóra van e szükségünk?
 • Mekkora az esély a helységben vandalizmusra? (Ha fennáll a veszély, ez esetben válasszunk vandál biztos, „törhetetlen” adagolókat)
 • Választhatunk automata és manuális adagolók közül. Automata adagolót érdemes választanunk abban az esetben, ha kézmosásnál fontos szempontnak tartjuk azt is, hogy ne kelljen megérinteni közvetlenül a készüléket.
 • Töltésjelzős készülékek: számos olyan készüléket találunk a piacon, amely „töltésjelzővel” van ellátva, ez azért hasznos mert, így nyomon követhető a töltőanyag fogyása. Így kiszűrhető az a veszély, hogy kifogy a töltőanyag és nem vesszük időben észre.
 • Mennyire fontos az esztétikus külső?
  Egy „csúnyácska” adagolóval könnyen leronthatjuk az exkluzív mosdó látványát, ha fontos az összhatás válasszunk design darabokat vagy ha „rejtett” megoldást keresünk, vásároljunk pultba építhető eszközöket.

Környezetünk védelme, kicsiben is fontos!

Amennyiben nem csak gazdasági vagy esztétikai, hanem környezetvédelmi szempontok is vezérelnek, nem árt figyelned arra is, hogy milyentöltőanyagot veszel. Szerencsére akadnak olyan megoldások a szappanok terén is, amik figyelembeEU_margareta veszik a környezetre gyakorolt hatást. Válasszunk olyan termékeket, amelyek EU Ecolabel címkével vannak ellátva.
Mit jelent ez? Az uniós ökocímke logója a termék teljes életciklusára vonatkozóan igazolja az alacsony környezetterhelést: a gyártástól az ártalmatlanításig. Tehát, ha európai ökocímkét látsz egy terméken, az kevesebb hulladékot, kevesebb szennyezést jelent, és kedvező hatású a bolygónk számára is. Az EU ökocímke csak kiváló teljesítményű és egyben a környezetkímélő termékekre kerülhet fel.
Extrán környezettudatosoknak:
Felismerve az igényeket és a környezetvédelem fontosságát, a Rubbermaid piacra dobta a LumeCel termékcsaládját, amely innovatív megoldásként került fel az érintésmentes szappanadagolók széles palettájára.
Mit tud az új technológia?
Érintésmentes szappanadagolást biztosít, a fertőzések elkerülése érdekében. Mindezt a készülék elemek nélkül képes biztosítani „fényenergiával”. A készülékeken napelemekhez hasonló fénygyűjtő panelek találhatóak, amelyek a beltéri fényt, éppúgy képesek hasznosítani, mint a természetes fényt, így a készülék környezetbarát módon elemek nélkül is működőképes. Nem csak higiénikus, hanem gazdaságos is a használta, az elemek megspórolásával nem csak pénz takarítunk meg, de veszélyes hulladék sem keletkezik, így hozzájárulunk Földünk megóvásához.

hero-lumecel-autofoam

A szappan elengedhetetlen feltétele a megfelelő higiéniánk!

Miért ne lehetne a kézmosás is egy élmény? 🙂
Nézz szét szappanadagoló megoldásaink között!
http://www.sanodor.hu/index.php?route=product/search&search=szappan

Fontos a véleményed!
Írd meg nekünk, hogy neked mi a legfontosabb szempont szappanadagoló és töltőanyag vásárlás során!
marketing@sanodor.hu