5 gyors karácsonyi takarítós tipp

Karácsonyi nagytakarítás másként? Igen!

A karácsony már a nyakunkon, az ajándékokat is már elkezdted beszerezni és az ünnepi menü is összeállt már a fejedben?… Vajon mi maradt le?

Hát, a karácsonyi nagytakarítás!

christmas-cleaning

Az ünnep kevésbé kedvelt része a lakás kitakarítása és rendberakása. Erre a feladatra már nehezebben vesszük rá magunkat, pedig érdemes még az utolsó, kapkodós-rohanós napok előtt megcsinálni, ha nem akarjuk, hogy az ünnep stresszesen teljen.

A káros, családodra veszélyes vegyszerek helyett pedig idén válaszd az egészséges takarítást!

santaprobi3

Kezdő lépések, nem csak kezdőknek!

A karácsonyi készülődés sokunknak az ajándékvásárláson túl, a karácsonyi nagytakarításról szól.

A beszerzést kezd azzal, hogy a vegyszereket lecseréled egészséges alternatívára pl. probiotikum ( „jó baktérium” ) alapú vegyszermentes tisztítószerekre.

Takarítani általában 2 féle módon szoktunk. Van a „zónázás”, amikor egyesével kitakarítjuk, külön- külön a helységeket és van a szintek szerinti takarítás, amikor ugyanazt a takarítási folyamatot megcsináljunk mindenhol és ezután kezdünk bele egy újabb takarítási lépésbe. Bármelyik módszert is használjuk, készítsünk tervet a feladatokról.

 

Hogyan készítsünk haditervet? 

Tervezzük meg, hogy mire mennyi időt kell rászánnunk, illetve miket kell beszereznünk. Alakítsunk ki egy időrendi táblázatot, hogy mikor, mit, melyik helységben fogunk kitakarítani.

A haditervbe bevonhatjuk a családot is, mindenkinek legyen meg a feladata. Ne akarjuk egy nap alatt letudni az egészet! Az egyes lépéseken végighaladva húzzuk le a listáról azokat, amiket már megcsináltunk.

A tervezés fontos, ne hagyjuk ki ezt a lépést, így a karácsonyi nagytakarítás rémálom helyett az ünnepi készülődést szolgálja majd.

 

Lássuk 5 helyet ahol hatékonyan bevethető a vegyszermentes probiotikus tisztítószerünk a karácsonyi nagytakarítás során:

  1. tipp:

Fényes, tiszta bútorokra fel!Christmas14_0229

Ugye téged is az őrületbe kerget, amikor portalanítás után néhány perccel, már olyan a bútorok felülete, mintha nem is takarítottál volna? Próbáld ki a vízálló felületeken remekül működő SanoD’or Nature Brill-t. Ez az általános tisztítószer (és a termékcsalád többi tagja is) a hagyományos tisztítószerekhez képest tovább megőrzi egy felület tisztaságát, emellett mivel vegyszermentes, bátran felviheted a bútorokra gumikesztyű nélkül is, nem fogja megmarni a bőrödet. Használd bátran a vízálló bútoraidon, felületeiden. Ideális pl. szekrények, polcok, asztalok, ajtókeretek letörlésére és tisztán tartására.

 

  1. tipp:

Le a vízkővel!

A fürdő rendben tartása sok háztartásban a legnagyobb „mumus”. Az állandó harc a vízkővel, sokunknak bosszúságot okoz. Minek stresszelnéd magad az ünnepek közeledtével, amikor végre megfelelő fegyvert is tarthatnál a kezedben?clean-mirrors-promotion-shop-for-promotional-clean-mirrors-on-232x180

A SanoD’or Nature Shine Szaniter tisztítót bátran bevetheted a vizes helységekben és nem fogsz csalódni. Gyönyörű fényessé varázsolja a csapokat, a fürdőkádat és a csempét is. Ráadásul a wc-ben alkalmazva megszüntetheted a kellemetlen szagokat és a dugulást okozó lerakódásokat is, mivel a tisztítószer a csatornába kerülve is „tovább dolgozik”. Emellett, ha fontosnak érzed a Földünk védelmét is, akkor nem kell attól sem tartanod, hogy a környezetbe kikerülve milyen károkat okozhat  szer, hiszen természetes eredetű és biológiailag lebomló összetevőket tartalmaz. Első használatkor vagy makacsabb vízkő esetén, használj, picit töményebb oldatot a biztos siker érdekében, később a flakonon található hígítási útmutató segítségül szolgál a hatékony használathoz.

 

  1. tipp

Tiszta padló, kórokozómentesen!11

Szeretnél olyan tiszta padlót otthonodba, hogy vendégeid azt mondják, nálad akár a „földről is ennének”? Akkor ezentúl a felmosáshoz használj SanoD’or Nature Floor Padlótisztítót.

Segítségével gyönyörű fényes és egészséges padlót varázsolhatsz. A tisztítószer nem jelent veszélyt az egészségre, így kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak, ahol a kicsik előszeretettel szeretik kúszva-mászva felfedezni a világot maguk körül. A tisztítószereinket koncentrátum formátumban palackoztuk, így roppant gazdaságos a használatuk. Elegendő csupán 20 ml (fél kupak) koncentrátumot adnod 10 liter vízhez, így a koncentrátumból összesen 500 liter tisztítószert tudsz előállítani. Jól hangzik nem de? 🙂

 

  1. tipp

Sütés előtt, sütés után is tiszta konyha!518656618

Ha karácsonyi sütés, akkor nagy kupi a konyhában. Egy kis cukormáz itt, egy kis csoki folt ott, a konyha nálad is kész csatatér ilyenkor? Az általános tisztítószerünket, bátran vesd be a konyhában is! Makacs foltok a munkapulton vagy a tűzhelyen? Használj, picit töményebb koncentrátumot! Vidd fel a tisztítószert a felületre, a legjobb eredmény eléréséért hagyd hatni néhány percig, majd töröld le. Ennyi az egész! 🙂 Az eredmény csillogó-villogó egészséges konyha.

 

  1. tipp

Kényes felületekre, is szuper megoldás

A legtöbb vegyszer hátránya, (amellett, hogy roppant veszélyesek az egészségre) az, hogy bizonyos kényes felületeket nem tudunk velük megtisztítani, mert károsítaná azokat, a vegyszerekben található sav vagy lúg.

Mit teszünk ilyenkor? Beszerzünk speciális tisztítószereket, de ezek általában elég drágák, így nem túl pénztárcabarátok. Milyen jó is lenne, ha csupán 3 termékkel letudnánk fedni a teljes takarítást… Ha te is álmodoztál már hasonlókról, akkor ne keress tovább.

A SanoD’or Nature vegyszermentes termékei tökéletesen alkalmazhatóak az olyan speciális, kényes felületek takarítására is, amelyeket a vegyszerek csak károsítanának (pl. márvány és csiszolt kőpadlók, króm felületek).

 

+ 1 tipp:

Végtelen sorban állás helyett, van egy jobb ötletünk…sanodornature.hu

December második hete van, de az üzletekben már teljes a káosz. Végeláthatatlan sorok, ideges emberek, leürült polcok várnak azokra, akik ilyenkor bemerészkednek vásárolni egy hiper vagy szupermarketbe.  Mennyivel kényelmesebb megoldás otthonról rendelni, sorban állás nélkül. Ha nem szeretsz hosszú percekig sorban állni, akkor rendelj webáruházunkból vagy gyere be irodánkba nyitva tartási időben 🙂 (Részletek: www.sanodornature.hu)

 

 

Egészséges Takarításra fel, karácsonykor is!

sapisflaki

Ajándékozz Egészséget Karácsonyra!

www.sanodornature.hu

 

Karácsony után se feledkezz meg rólunk… szükséged lesz ránk, ha eldurvulna a helyzet! 🙂

564e739dc818caaeb4d8fed9f779c08b