Költségspórolás 2017-ben!

Hogyan spórolhatunk 2017-ben?

h

Sok esetben rengeteg pénzt dobunk ki az ablakon, pedig egy vállalatnál spórolni nagyon sok dolgon lehet, ilyen például a jól megszervezett takarítás is.

Ön kiszámolta már, hogy mennyit költ évente tisztítószerre, takarító eszközökre, takarítással eltöltött munkaórákra, stb.?agy

Ha még nem, tegyen egy próbát! Önt is meglephetik az eredmények.

A vállalat működését gazdaságossá lehet tenni.

De hogyan?

Berendezések:ecolabel-540x334

Ha a lehetőség van rá és még nem tettük meg minél előbb cseréljük le az elektromos eszközöket pl. hűtőszekrény, nyomtató, számítógépek, projektor stb. energiatakarékos berendezésekre (A+;A++ stb.). Ugyanez vonatkozik az energiatakarékos izzókra is. A villanyszámlán jelentős megtakarítás fog keletkezni ennek köszönhetően.

eco_friendly_cfl_light_bulb

Jól megválasztott fűtési rendszerrel és megfelelő szigeteléssel szintén nagy összegeket tudunk megspórolni ezt a téli hónapok után kapott számláinkon fogjuk észrevenni.

Már azzal is spórolunk, ha rávesszük a kollégáinkat, hogy kapcsolják le magunk után a villanyt a mosdóban, az irodában vagy más helyiségekben. Ösztönzésül vicces játékokat is kitalálhatunk: pl. havonta megválaszthatjuk a hónap takarékos dolgozóját, akit kisebb meglepetéssel díjazhatunk.

 

Takarító eszközök:stories-naturally-green-cleaning-green-tribunecleaners250by200

Használhatóak a méregdrága bolti vegyszerek helyett jóval olcsóbb alternatívák. A házi szerek (mosószóda, ecet stb.) használata a munkahelyi takarítás során körülményes, hiába olcsó a használatuk.

Mit tehetünk mégis?

A drága szerek hatóanyagait hasonlítsuk össze olcsóbb társaik összetételével, az interneten és a termékek címkéjén is találhatunk ezekhez adatokat. Meglepő lehet, de a legtöbb esetben csak a márkáért fizetünk többet, a hatékonyság pedig ugyanaz.

Sokat spórolhatunk azzal, ha nagy kiszerelésű tisztítószereket vásárolunk. Ezek az 5 literes (vagy nagyobb) kannák hónapokig elegendő mennyiségű koncentrátum formájú szert tartalmaznak, amivel így nem csak a csomagolási költségen (boltban vásárolt áruk árának nagy részét a csomagolás költségei képezik), de a szállítási költségen is spórolhatunk. purinel_bio_hard_surface_cleaner-600x600

Ha nem csak pénzt, de időt is szeretnénk spórolni akkor, választhatunk probiotikus tisztítószereket is. Ezek használatával nem csak a környezetet óvjuk, de a probiotikus tisztítószer hosszabban képes megőrizni a felület tisztaságát, mint a hagyományos vegyszerek, és ezzel csökkenti a szükséges takarítások számát, időt és pénzt spórol a vállalatnak.

Gondosan válasszunk beszerzési forrást a kereskedők között nagy árkülönbséget találhatunk.

 

Papír felhasználás az irodában:

Használjuk az egyik oldalon már nyomtatott papírt belső kommunikációra, „firkalapnak”. Erre nyomtassuk a belső használatú dokumentumokat.

Papír helyett kommunikáljunk e-mailben egymás között és csak azt nyomtassuk ki, amit feltétlenül kell.

Vizsgáljuk meg az e-számlázó rendszerek gazdaságosságát és használjuk ha olcsóbb, mint papíron számlázni.

 

Mosdó költségek:

Több vállalat is kidolgozott már egyedi rendszert a kisebb vízfogyasztású toalettekre pl. a Niagara Conservation Stealth vécéje mindössze csak 0.8 gallon vizet használ (nagyjából 3 liter víz) míg a szokásos öblítőtartályok egy öblítésnél 8-12 liter ivóvizet zúdítanak le. Ez egy kétgyermekes családnál akár 100-300 liter elhasznált mennyiség is lehet naponta.

Érdemes lecserélni az öreg vécéket hasonló kis vízfogyasztású vagy kombinált modellre. Már azzal sokat tesz a környezetért, ha olyan WC-öblítő tartályt választ, amely vízfogyasztása szabályozható, tehát egy öblítéssel nem kell az egész tartály vizet elhasználni. Így nem csak pénzt spórolhatunk, de közben még a környezetet is óvjuk.

 Vendordefault

Kéztörlőpapír:

A kéztörlő papír pocsékolásának megelőzésére is vannak már szuper módszerek.

Pl. A Vendor IQ Towel adagolói garantáltan magas minőségű termékek, amelyek nem tartalmaznak semmilyen ismert allergént, irritáló vagy környezetre káros anyagot emellett pedig költségeket is spórolhatunk a használatával. Az adagoló használatával nem keletkezik felesleges papírhulladék, mivel az adagoló visszatekercseli magában a már kéztörlésre felhasznált papírt, és a tekercs tovább hasznosítható takarításra is.

 

Vízspórolás:

Sok kicsi sokra megy, tartja a mondás. A vízdíj esetében ez teljes mértékben igaz is. Nap, mint nap pazaroljuk a vizet otthon és a munkahelyen egyaránt. A tudatos víztakarékossággal rengeteg pénzt tudunk megspórolni.kulso

Beszerezhetünk bizonyos „perlátorokat” (sugárszabályozók). A sugárszabályozó feladata: a kiömlő vízsugár jellegének és alakjának megformálása, valamint a térfogatáram beszabályozása.

A sugárszabályozó a csap egyik legfontosabb elemévé lépett elő napjainkban, és a víz- és energiatakarékosság elsőszámú eszközévé vált. Jelentőségét és értékét tovább növeli, hogy utólagos beszerelésével a meglévő szerelvényeknél a komfortérzet lényeges csökkenése nélkül is komoly megtakarítás érhető el (20-30%-os víz- és energia-megtakarítást is el lehet érni).

Zuhanyokba beépítve, az alig változó komfortérzet mellett a 9 liter/perces átlag vízmennyiség akár 5-6 literre is csökkenthető velük.

Ha a munkahelyen sokat folyatják a vizet a kollégák feleslegesen, akkor be lehet szereltetni

infravörös érzékelővel ellátott csapokat, amik csak akkor engednek vizet, ha valóban szükség van rá. Ugyanis a legtöbb vizet akkor pazaroljuk, folyatjuk el, mikor észre sem vesszük.

Hogyan spórolhatunk a Mesdi moppal a takarítási költségeken?

Ki ne akarna hazamenni fél órával előbb a munkából?

 

A Mesdi moppal nem csak pénzt, de időt is lehet spórolni.mop

Alkalmas minden típusú padlóhoz (a szőnyegpadló kivételével). A különböző felületekhez nincs szükség más-más eszközökre.

A szolgáltatásért kell fizetni nem az eszközért, azok „elhasználódása” nem a te költséged, mint a hagyományos felmosó esetében.

Nincs szükség felsöpörni vagy felmosni a használata előtt, így a takarítás lerövidíthető és kisebb erőfeszítéssel jár.

Nincs szükség víz használatára és más takarítószerek alkalmazására a használatához (nem csak a pénztárcád fog örülni ennek, hanem még óvod is a veszélyben lévő Föld ivóvízkészletét)

Megtakarítást lehet elérni vele a beszerzésben és a raktározásban (egyetlen eszköz tárolását kell megoldanod, nincs szükség a vödör+felmosó+tisztítószerek stb. tárolására)

Különböző méretben kaphatóak, amelyek alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez.falls

Az ergonomikusan kialakított nyél megkönnyíti az eszköz használatát, ezzel elkerülve a kényelmetlen testtartást (Nincs hát és egyéb helyeken jelentkező fájdalom, gerincprobléma, aminek következtében kieshet a munkából a dolgozó).

A víz használatának mellőzésével nincs csúszásveszély, illetve száradási idő, a padló rögtön használható, amivel további időt spórolunk meg.

 

Keressen minket bizalommal!

06 (1) 203-0730 vagy mesdi@mesdi.hu