Innovációk a takarításban

Még mindig a hagyományos seprűre és felmosóra esküszöl?

Ne tedd! Számos eszköz teszi már hatékonyabbá a takarítást!

Nem árt nyomon követni a fejlesztéseket és képbe kerülni az aktuális innovációkról.

Új technológiák és modern eszközök naponta jelennek meg a világon és a takarítás területe sem kivétel ez alól.20140416robotporszivo-teszt4

Néhány éve még hatalmas innovációnak számítottak az önműködő háztartási robotporszívók, addig 2016-ra már minden márka kínálatában megtalálható ez az alternatív takarító technológia és elérhetővé vált mindenki számára.

Cikkünkben összeszedtünk egy pár érdekes és új innovációt a nagyvilágból:

Ablaktakarítás:

Stingray ablakpucoló:usrkt2-unger-stingray-indoor-cleaning-kit-in-action-1

Innováció az ablakok takarításában: Akár 4 méter magas ablakokat és üvegeket is letakaríthatunk az extra hosszú teleszkópos nyélnek köszönhetően, így nem kell létrára és egyéb bútorokra mászniuk a takarítóknak. Ami biztonságosabb és komfortosabb takarítást tesz lehetővé. A takarítási sebesség pedig 25%-al növelhető a segítségével, emellett 39%-al csökken a vegyi anyagok felhasználása. (a hagyományos sray-es eszközökhöz képest). Aminek köszönhetően pedig takarítási költségeken lehet megspórolni. A speciális tisztítószer utántöltőt az eszközbe kell behelyezni, ezután gombnyomásra a megfelelő mennyiségű adagot bocsájtja ki az eszköz közepén található háromszögbe, a szórófejen keresztül. A mikroszálas külső peremnek köszönhetően egyből eldolgozza a tisztítószert az üvegen (nem folyik vagy csöpög le a tisztítószer és nem is lélegzi be a vegyszert, aki használja), így nem kell többé a 2 lépéses ablakpucolós folyamatot alkalmaznunk.

 

Biztonságos takarítás:vikan-ultra-safe-technology

Ultra safe technology(UST): az UST kefe

Keféiket magas hőmérsékleten fertőtlenítik, és nincsenek éles sarkai ahol a baktériumok megtelepedhetnek. Minden különleges műanyagból készül, így az élettartamuk extrémen nagy. Az UST egy innovatív kefe a fertőzések megelőzésére. Biztonságos és higiénikus tisztítás tesz lehetővé, még az olyan kényes területeken is, mint az élelmiszeripar. A termék megfelel a HACCP és FDA követelményeknek. hygiene-video-final-final-final-finalCsökkenti a bakteriális, testi és vegyi fertőzés kockázatát, mivel nincs rostveszteség (és ebből adódó fertőzésveszély) a keféből használat közben. Az elferdített és körkörös elrendezése hatékony takarítást biztosít és könnyebb tisztítást tesz lehetővé, mert nem ragad meg a kosz a rostszálak között.

 

Szőnyegtisztítás:

Karcher BRC 40/22 C: az egyszerűbb szőnyeg takarításértkaercher_brc_40-22_c_application_jpg

Ez az új gép extra felszereltségként 200 fokkal fordítható fejjel lett ellátva, így ennek köszönhetően rendkívül jól irányítható. Az új szőnyegtisztító automata, egy igazi időt megtakarító csoda, könnyű kezelhetőségének köszönhetően. Segítségével az akadályok mint az oszlopok és bútorok könnyű szerrel kikerülhetőek, és így a munkafolyamat is érezhetően gyorsabb. Rövid manőverezés után a gép készen áll a következő szakasz feltakarításához.

Sarkokból is könnyedén kiirányítható: amennyiben elfordítjuk a fejet 180 fokkal, egyszerűen kitolathatunk vele, ez a hasonló nagyméretű gépekkel nem egyszerű feladat. Kialakítása során az ergonómia is nagy hangsúlyt kapott, a kormányrúd bármely testmagassághoz könnyedén hozzáigazítható, ami még kényelmesebbé teszi a takarítást. Másik előnye a készüléknek, hogy három munkafolyamatot egy lépésben végez el. A készülék elülső részében elhelyezett szórófejek felhordják a már vízben feloldott tisztítószert, egy hengerkefe beledolgozza ezt a szőnyegbe, egy szívóhenger pedig felszívja a szennyeződést és lerövidíti ezáltal a száradási időt. A készülék tökéletesen megfelel mind az alap mind a köztes tisztításokhoz.

 

Intelligens gépek innovációja:

Swingobot: az intelligens takarítógépimg-1

Habár számos intelligens takarító gép áll már rendelkezésünkre, mégis van még hova fokozni ezeket a fejlesztéseket. Így született meg a swingobot is. Nagy területekre, mint irodaházak vagy bevásárlóközpontok gyakran szükséges egy-egy nagy takarítógép megvásárlása. Ezek általában nehezen kezelhetőek, a swingobot más, egyszerűen kezelhető és további előny, hogy használatához nincs szükség személyes jelenlétre. Érintőképernyős felhasználói interfész kialakítással rendelkezik, a Wi-Fi-nek és 3G-nek köszönhetően távolról is irányítható és szemmel tartható a működése. A távoli kommunikáció funkció se ijesszen meg senkit, mert a robot riasztani tudja az üzemeltetőt vagy a személyzetet, ha hibát észlel. Több féle kefemegoldásának köszönhetően a legtöbb felületen használható. Továbbá rengeteg víz spórolható (több ezer liter évente) meg segítségével, köszönhetően a 4 fokozatú tisztítórendszerének, ami a felhasznált víz szűrésével, takarítás céljából újrafelhasználható vizet állít elő.

 

Illatosítás:

Rubbermaid Lumecel illatosító készülék:

Amennyiben környezettudatos mosdó kialakításán gondolkozunk, vagy már rendelkezünk isletoltes vele, akkor tökéletes választás a Lumecel illatosító készülék. A rajta található napelemek segítségével bármilyen fényforrásból származó energiát „befog”. Használatához nincs szükség elemekre. Könnyen kezelhető, környezetbarát készülék. Időt és pénzt takarít meg, a személyzetnek pedig nem kell a használt elemek tárolásával, elszállításával foglalkoznia. Mivel saját áramforrást használ, így 15 évig garantáltan működőképes, designos kialakítása pedig bármelyik mosdóba beleillik.

Valamint meg kell említenünk, hogy a Mesdi mopja még mindig egyedülálló innovációnak számít a padlótakarításban. Mivel használatához nincs szükség vízre, így pénzt és időt spórolunk meg vele, és még a Föld Vízkészletét is óvjuk, ha a vörös mopot használjuk.

A lista természetesen nem teljes, hiszen évente több száz innovációs termék jelenik meg a piacon.

Izgatottan várjuk a 2017-es újdonságokat! 🙂