A karácsony illata hozzád is beköltözhet! :)

Karácsonyi illatosításra fel!

Közelednek az ünnepek, az üzletekben lassan kikerülnek a karácsonyi dekorációk, szerte az országban megjelennek a különböző karácsonyi vásárok és lassan az otthonunkba is beköltözik a karácsony megnyugtató illata. 

Hova ez a sietség? Hisz még csak október van!

628033316

…fogalmazódhat meg benned a kérdés. De már csak 54 nap van hátra az év legszebb ünnepéig, így nem árt felkészülnöd.

Ráadásul semmi nem tud a „karácsony illatánál” jobban ráhangolni az ünnepre.

Amennyiben már téged is elkapott a karácsonyi láz és szeretnél ráhangolódni az ünnepekre, vagy ha szeretnél egy kis ünnepi hangulatot csempészni otthonodba vagy az irodába, olvasd el összeállításunkat az illatokról és jótékony hatásaikról.

Ügyfeleid örömmel fogják eltölteni az idejüket nálad és nyugodtak lesznek az adventi nyüzsgés kezdetével is.

 

Idén karácsonykor kényeztessük minden érzékszervünket! 🙂

 

Neked mi jut az eszedbe, ha azt mondom a karácsony illata?

A többségnek eszébe jut a friss fenyőfa vagy a mézeskalács utánozhatatlan illata.

Ezek az összetéveszthetetlen illatok tudat alatt visszarepítenek a gyerekkorunkba a közös családi karácsonyok helyszínére és kellemes nosztalgia tölt el mindenkit ezekben az időkben.

Az illatok számtalan régi (akár elfeledettnek hitt) emléket is képesek előhívni.

Nézzük mik a karácsony jellegzetes illatai és milyen jótékony hatással bírnak!

 

Fahéj illat:

A legklasszikusabb karácsonyhoz köthető illat. A nagymama utánozhatatlan mézeskalácsát idéző süteményillat nem csak kellemes, de a fahéjnak jótékony hatásai is ismertek.

Fogyasztásával nem csak az ízlelőbimbókat pezsdítjük fel, hanem mivel fertőtlenítő hatóanyagokat tartalmaz, gyakran használják a gyomor-bél csatorna fertőzései és légúti fertőzések ellen, valamint segítik az emésztést is. E mellett pedig kiváló szer az öregedés lassítására. Ráadásul az évszak jellegzetes italának a forralt boroknak is az elengedhetetlen összetevője, ami szintén hangulatjavító hatású. 🙂cinnamon-sticks-with-dried-oranges-christmas-decoration-5763716-cinnamon-sticks-with-dried-oranges-christmas-decoration

Kellemes illata miatt hangulatjavító hatással bír, ezért aromaterápiás szerként is használják. A fahéjolaj használatakor nő a biztonságérzetünk, feloldódnak a lelki feszültségek, mélyebben, pihentetőbben alszunk, illetve kellemesebbeket álmodunk. A fahéjolajas aromaterápia segít átvészelni az érzelmi válságokat, nyugtatja és erősíti az idegeket. A fahéjolaj serkenti az agyműködést, illetve az agyi aktivitást is növeli. Segít legyőzni a stresszt, idegességet és megakadályozza a memóriavesztést. Klinikai tesztek igazolják, hogy a fahéjolaj illata javítja a kognitív képességeket, illetve a koncentrációs képességet, továbbá javítja a felismerésért felelős agyi területek működési sebességét. Így munkahelyi környezetben hatékonyan használható. Afrodiziákumként is használatos, ezt a hatást illatával kiegészítve éri el.

 

Fenyőfa illat:

Amennyiben már műfenyőnk van otthon a lakásban, akkor is nosztalgiával gondolunk a természetes karácsonyfa illatára, amely illatra a karácsony közeledtével talán a legjobban vágyik az orrunk. Az illatok jótékony hatással vannak a lelkünkre és érzelmeinkre egyaránt.

A fenyő az egyik legerősebb emlékelőhívó hatással bíró illat. Kisétálva egy fenyőerdőbe feltöltődhetünk energiával, melyet ezek a csodálatos növények adnak át nekünk.christmas-tree-today-tease-1-151201_dd6ec0167e769c87de32fd740c83f70a.today-inline-large

Fenyőillatot leginkább a valódi faágak segítségével csempészhetünk be a 4 fal közé. Ezeket állítsuk vízbe, hogy sokáig megőrizzék frissességüket és szépen fel is díszíthetjük, hogy fokozzuk a karácsonyi hangulatot.

Jótékony hatását a tűlevelek végében lévő fenyőolajnak köszönhetően fejti ki. E különleges anyagnak légzéskönnyítő hatása van, ezért légúti meghűlések esetén kiválóan alkalmas a légtér fertőtlenítésére. Bár ez a megoldás csak kisebb zárt térben használható hatékonyan. Ha nem akarunk faágakkal bajlódni vagy nincs lehetőségünk elhelyezni őket a környezetünkben, akkor választhatunk, természetes alapú illatosító eszközöket.

Illatosító szolgáltatással, valódi fenyőillatot érhetünk el, ami kellemesen lengi körül a légteret és fokozza az ünnepi hangulatot.

 

Narancs illat:

A fahéj tökéletes kiegészítő illata.

Tipikus téli gyümölcs, amiből ilyenkor fogyasztunk a legtöbbet. A narancs bódító illata nyugtató, stressz oldó és kedélyjavító hatással bír. Emellett frissíti és fertőtleníti a levegőt, ami járványos időszakban különösen hasznos. Feszültségoldó hatása is jelentős, illata örömet és kellemes érzést kelt a legtöbb emberben és életerővel tölti fel őket. Párologtatásával kellemes, nyugtató környezetet teremthetünk magunk körül és csökkenti a felnőttek és a gyerekek alvási zavarait és az idegesség tüneteit.

A narancs héja már önmagában is tartalmaz illóolajokat, biztos te is ismered a narancsba tűzdelt szegfűszegek kompozícióját, ami otthonunk 800px_COLOURBOX5305286illatát feldobja és még látványos is.

 

Szegfűszeg:

Jótékony hatásai szintén ismertek: baktériumölő, érzéstelenítő és gyulladáscsökkentő hatása van, így fogfájás esetén néhány szegfűszeg elrágcsálása vagy a szegfűszegolajjal történő ecsetelés jótékony hatású. Ízületi fájdalmak és gyulladások csökkentésére is kiválóan alkalmas. A szegfűszeg szintén ismert stressz oldó és nyugtató hatásáról.

A szegfűszeg illata felfrissíti a szellemünket, kellemes keleties illata miatt segít felülemelkedni a mindennapi problémákon, feledteti a rossz emlékeket, és fogékonnyá tesz az új élmények és kihívások befogadására. Segít kimozdulni a holtpontról és energiát ad új célok és gondolatok befogadására.

Narancs illattal kiegészítve érhetjük el az igazi „karácsonyi hatást”.

 

Vanília illat:

A vanília páratlan aromája közismert, nem csak hangulatjavító, hanem vágyfokozó hatása is nevezetes.false

Levertség, tartós rosszkedv, hosszan tartó stresszes időszak, kisebb alvászavarok és kezdeti depresszió esetén is kifejezetten ajánlott az illatának használata. Leginkább a finom frissen sült süteményre asszociál az ember az illatuktól. 🙂

Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, melyek segítenek a szabad gyökök megkötésében, ezzel csökkenhetik a egyes (rákos) betegségek kialakulásának az esélyét.

A vanília gyulladáscsökkentő és gombaölő hatása miatt egyes bőrbetegségeknél segíthet.

Használjuk bátran ezt a remek csodaszert!

mull

 

Forralt bor illat:

Ha téli hideg este, akkor forralt bor! Az adventi időszak legkedveltebb itala, amely pillanatok alatt elhozza a vásári hangulatot oda, aholmegjelenik és akár alkoholmentes változatban is készíthetünk hasonló forró italt, gyümölcslevekből és fűszerekből. A karácsonyi fűszerek és illatok tökéletes harmóniája egyben. Illatától megnyugszunk, és könnyen adjuk át magunkat az elkerülhetetlen „karácsony érzésének”. 🙂

 

+ 1 Ötlet: Hogyan készíts karácsonyi potpourrit?

A karácsonyi potpourrit akár házilag is elkészíthetjük alkalomhoz illő termésekből és fűszerekből. Egy otthon is könnyedén elkészíthető változat segítségével remek karácsonyi illatot teremthetünk otthonunkban.

 9f81270efb4c8fc6a1619d6889a6baed

Hozzávalók:

szárított narancshéj

szárított narancs és alma darabok

fahéj, szerecsendió

narancs- és fenyőolaj

díszítéshez fenyőágak, tobozok, száraz csipkebogyó

 

Rengeteg lehetőség közül válogathatunk, kezdve a különböző illatosított gyertyákkal, karácsonyi illóolajokkal, füstölőkkel, de illatosító készülékek sokasága is rendelkezésünkre áll, ízlésednek és hangulatodnak megfelelően.

 

Ha profikra bíznád az illatokat:

Vedd igénybe szolgáltatásinkat és nem kell személyesen foglalkoznod az illatosítással, csak dőlj hátra és élvezd a kellemes és jótékony karácsonyi illathatást!

 

Szolgáltatásaink karácsonyra igazítva:

Légtechnikai berendezésekkel felszerelt helyek illatosításához a következő karácsonyi illataink állnak rendelkezésre:

  • Scented Greetings-„Illatos üdvözlés” fantázia névvel ellátott illatunk: kifejezetten karácsonyra szabva
  • Alma-fahéj illat
  • Narancs-fahéj illat

 

Odorizer szolgáltatásunk: szagtalanító és illatosító készülékek olyan érzékeny területekre, mint a mellékhelyiségek és öltözők.

  • Fenyő illat
  • Narancs illat
  • Fahéj illat

 kelll

mesdi@mesdi.hu vagy sanodor@sanodor.hu

+36-1-226-1496

 

Neked mi a „karácsony illata”? 🙂 Írd meg nekünk!

 marketing@sanodor.hu

 Kellemes illatokban gazdag karácsonyi készülődést kívánunk!

kariképek

 Egyéb illatosító szolgáltatásainkról itt olvashatsz: http://www.sanodor.hu/illatosito-szagtalanito-szolgaltatasaink

 

Forrás:
http://munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/milyen-celokra-hasznalhatjuk-a-kellemes-fahej-illoolajat