Vegyszermentesen az őszi nagytakarítás alatt is

Őszi nagytakarítás vegyszermentesen!

Eljött a szeptember, a nappalok is rövidebbek és a jó időt sem élvezhetjük már sokáig, szép lassan előkerülnek a kötött pulcsik és megjelennek az első sárga levelek is a fákon. Elkerülhetetlenül itt az ősz! Ha ősz, akkor pedig itt az ideje az őszi nagytakarításnak!

A takarításhoz nincs szükséged megszámlálhatatlan mennyiségű káros, agresszív tisztítószerre, csupán néhány vegyszermentes tisztítószert kell beszerezned az egészséges takarításhoz! Sokan elfelejtik, hogy az ŐSZI NAGYTAKARÍTÁS ugyanolyan fontos, mint a tavaszi, pedig ez az időszak ideális a felesleges kacatok és holmik kiszelektálásához is. Készítsük fel otthonunkat a télre vegyszermentesen!Az őszi nagytakarítás során is fontos a háztartási tisztítószerek helyes kiválasztása. Ugyanis a nagy hatékonyságú tisztító és fertőtlenítő szerek (pl. hipó, vízkőoldó, penészirtó vagy a hideg zsíroldó) veszélyesek az emberi szervezetre és többnyire maró vagy irritatív hatásúak. Emellett vegyszerallergiát váltanak ki és maradandó károsodásokat is okozhatnak pl. a bőrön és a tüdőben. Nincs szükséged megszámlálhatatlan mennyiségű tisztító és fertőtlenítőszerre, mindössze néhány vegyszermentes tisztítószert szerezz be.

Először nézzük meg, milyen eszközökre van szükséged az egészséges őszi nagytakarításhoz:

– Egy vegyszermentes általános tisztítószerre
– Egy vegyszermentes padlótisztítószerre
– Egy vegyszermentes szaniter tisztítóra, amelyet bevethetsz a fürdőszobában és a konyhában
– Törlőkendők, portörlők, törlőpapír, rongyok, szivacsok
– Szemeteszsákok, kuka (mindig legyen kéznél, biztos, hogy találkozunk útközben szeméttel)
– Porszívó/gőztisztító
– Idő, türelem és elszántság 🙂

Nem árt megtervezni, hogy melyik helységre és területre mennyi időt kell szánnunk, illetve miket kell beszereznünk. Alakítsunk ki egy időrendi táblázatot, hogy mikor, mit, melyik helységben fogunk kitakarítani.

A tervezésbe bátran vonjuk be a családot is, mindenkinek legyen meg a feladata. Ami fontos, hogy ne akarjuk egy nap alatt letudni az egész takarítást, mert könnyen rémálommá válhat, így egy 1,5-2 napot szánjunk rá minimum!

A takarítási terv összeállítása után már könnyebb dolgunk lesz és jobban átlátjuk, mit kell még esetleg beszereznünk.

Tartsuk be az örök érvényű szabályt és fentről lefelé takarítsunk, így hatékonyabban és gyorsabban haladhatunk!

Mielőtt nekilátnál az őszi nagytakarításnak…

 

Lomtalaníts és szelektálj!

Mielőtt nekiállnál a takarításnak érdemes „lomtalanítást” tartani. Selejtezd le a nem használt ruhákat és eszközöket. A szekrények mellet az ágyneműtartókat és a garázst is nézd át, mert hajlamosak vagyunk oda is sok kacatot gyűjtögetni a nyár folyamán. A használható tárgyakat-ruhákat ajándékozd el valakinek vagy add oda a rászorulóknak. Sokan nagyon örülnének neki, ezzel pedig csökkented a szemétmennyiséget is.

A fürdőszobából is dobáld ki a lejárt, beszáradt kozmetikumokat. ( Törekedj tudatosságra és ne halmozz fel ezekből annyit, amennyit nem fogsz felhasználni a lejárati időn belül). Ugyanezt tedd meg a konyhában is, a hűtőben és a kamrában is mindenképpen nézz szét, és aminek lejárt a szavatossága vagy nem fogod felhasználni, azt dobd ki, még ha ez most nehezedre is esik, meg fogsz lepődni mennyi helyed szabadul fel ezután.

 

Még mindig van egy két fontos feladat, amit tegyél meg a takarítás előtt….

Nem árt időt szakítani a karbantartási munkákra. Például, hogy a hónapok óta csöpögő csapot rendbe hozd! Nézd át a nyílászárókat, ellenőrizd a szigetelést is mindenhol. Ellenőrizd a szúnyoghálókat és a zsalukat, cseréltesd ki, ha szükséges. Ezek fontosak a rovarok és bogarak elleni fizikai védekezésben is, akik szeptemberben már bőszen keresik a téli menedéküket és hirtelen invázió szerűen jelennek meg.

Hozd rendbe a padlót, parkettát, ha valahol hibás, mielőtt tovább romlana az állapota vagy baleset veszélyessé válna. Ha lóg egy szekrény ajtaja, javítsd/javíttasd meg. Az elromlott eszközöket cseréld ki.

Szépítsd meg a környezeted magad körül, így sokkal jobban fogod magad érezni az otthon töltött időben.

Vizsgáld át a füstjelző és szén-monoxid érzékelőket. Tisztíttasd meg a kéményt, a kandallót és cseréld ki füstszűrőt a kazánban. Ezek mind a család biztonságát szolgálják, így érdemes szakember segítségét kérned, még a tartós hideg beállta előtt.

Ha ezekkel végeztél, jöhet végre a nagytakarítás!

Mit, hogyan és mivel takaríts a vegyszermentes otthonért?

Ablak és üvegfelületek takarítása

Ablakpucoláshoz enyhe napot válassz, ilyenkor lesz a legszebb a végeredmény. Mivel a túl magas hőmérséklet és az erős napfény miatt túl hamar száradnak az ablakok és a tisztítószer nem tudja kellően leoldani a szennyeződéseket. Ezen kívül csíkos is marad az üveg, így a legjobb választás a felhős, langyos idő, ami az ősz beköszöntével, amúgy is egyre gyakoribb.

Először mindig az ablak külső felét mosd le, majd utána a belsőt, és fentről lefelé haladj.

A tisztítási folyamat első lépéseként töröld le az ablakkereteket száraz ruhával. Így megszabadulhatsz a portól és a durvább szennyeződésektől. Utána mosd le vízzel, majd töröld szárazra, ezután térj csak át az üvegre. Ne feledkezz meg a karnis lemosásáról sem és a redőnyök se maradjanak ki a listáról, ezekre a nyár alatt jó sok por lerakódik.

Az ablakot és az üvegfelületeket mindig tiszta ronggyal, szivaccsal pucold!

Mivel takaríts: Ajánlatunk a SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

Bútorok, rejtett zugok tisztítása

Ugye téged is az őrületbe kerget, amikor portalanítás után néhány perccel, már olyan a bútorok felülete, mintha nem is takarítottál volna? Próbáld ki a vízálló felületeken remekül működő SanoD’or Nature Brill-t. Nagytakarítás során húzd el a szekrényeket, tárolókat, és a tetejüket, oldalukat, hátlapjukat, sőt még a belsejüket is törölgesd le vegyszermentes tisztítószeres vízzel.

Mindent, amit csak lehet, mozdíts el és alatta, mögötte alaposan takaríts ki. A bútorokat töröld át alaposan. Miért fontos ez?

A nyár elteltével valószínűleg te is észrevetted, hogy mennyivel több pókháló jelent meg a lakásban és egyre több az apró váratlan vendég (pókok, poloskák, katicák és egyéb rovarok), akik már menedéket keresnek. Éppen ezért fontos, hogy a bútorok átmozgatását a következő hetekben is ismételd meg, mert a rovarok vissza-visszatérnek takarítás után.

Az egészséges általános tisztítószer (és a termékcsalád többi tagja is) a hagyományos tisztítószerekhez képest, tovább megőrzi egy felület tisztaságát. Emellett, mivel vegyszermentes, bátran felviheted a bútorokra gumikesztyű nélkül is, nem fogja megmarni a bőrödet és a kényesebb bútoraidat sem.

Használd bátran! Ideális pl. szekrények, polcok, asztalok, ajtó- és ablak keretek letörlésére és tisztán tartására.

Mivel takaríts: Ajánlatunk a SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

Tiszta padló, kórokozómentesen!

A padló ápolása és tisztítása általában kimerül a felporszívózás és felmosás kombinációjában. Legalább a nagytakarítási időszakokban szánjunk egy kicsit több időt az ápolására!

A parkettánkat pl. ajánlott felmosást megelőzően egy puha sörtéjű partvissal átsöpörni, hogy a porszemcsék és egyéb felületi szennyeződések ne karcolják fel a padlót, mert csúnya lesz egy idő után a felülete. E mellet a parketta/fa padlók és a víz nem jó barátok! A bő vizes felmosásuk TILOS! Inkább száraz moppal tisztítsuk.

Szeretnél olyan tiszta padlót otthonodba, hogy vendégeid azt mondják, nálad akár a „földről is ennének”? Akkor ezentúl a felmosáshoz használj SanoD’or Nature Floor Padlótisztítót. Ha még nem próbáltad ki, szerezz be egyet az őszi nagytakarításra!

Segítségével gyönyörű fényes és egészséges padlót varázsolhatsz otthonodba. A tisztítószer nem jelent veszélyt az egészségre, így kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak, ahol a kicsik előszeretettel szeretik kúszva-mászva felfedezni a világot maguk körül. Nem veszélyes a házban lakó kisállatokra se! Mivel nem veszélyes az egészségre ( nem irritálja, marja a bőrt és nem halmozódnak fel a szervezetben) bátran besegíthetnek a legkisebbek is a „pacsálásban”.

A tisztítószereinket koncentrátum formátumban palackoztuk, így roppant gazdaságos a használatuk. Elegendő csupán 20 ml (fél kupak) koncentrátumot adnod 10 liter vízhez, így a koncentrátumból összesen 500 liter tisztítószert tudsz előállítani. Ez jó sok nagytakarításra elég! Nem csak az egészségedet, de a pénztárcádat is óvjuk! Jól hangzik nem de?

Mivel takaríts: Ajánlatunk a SanoD’or Nature Floor- Egészséges Padlótisztító Koncentrátum

Tiszta konyha, rendes ház…

Az általános tisztítószerűnket, bátran vesd be a konyhában is! Itt is mosd át a bútorokat kívül belül, a szekrénybe szép rendbe pakolj vissza, a munkapultot jó alaposan tisztítsd le a tűzhellyel együtt. A mosogatónál használj vízkőoldót, ha szükséges. ( de csak természetes alapút!)

Ne feledkezz meg a hűtő alapos kitakarításáról sem.  Kezdj egy hűtőszekrény leolvasztással és szelektálással. Pakold ki a hűtőt és a polcokat, majd vegyszermentes tisztítószeres vízzel töröld ki tisztára, ezzel megelőzheted a penészesedést és a kellemetlen szagokat.

Ne hagyj ki egy rejtett zugot se!

Makacs foltokba ütköztél a munkapulton vagy a tűzhelyen? Használj picit töményebb koncentrátumot! Vidd fel a tisztítószert a felületre, a legjobb eredmény eléréséért hagyd hatni néhány percig, majd töröld le. Ennyi az egész!

Kifizetődő a megelőzés is: ne hagyd ráégni a kifröccsent ételmaradékot, mert azt nehéz lesz utána eltávolítani, ezért inkább minden sütés-főzés után töröld át a tűzhelyet.

A csapokat fújd be szaniter tisztítóval, ehhez a megadott arányban keverj ki a koncentrátumból a szórófejes palackban (1-2 ml koncentrátumot, kb. 1 „kávéskanálnyit” adj fél liter vízhez) hagyd hatni néhány percig, majd egyszerűen töröld le. Ráadásul a csatornába kerülve tovább „dolgozik” a készítmény, így a vízelvezető rendszerben megszűnnek a dugulást okozó lerakódások és a kellemetlen szagok.

A konyharuháról és egyéb a konyhában használt textíliákról se feledkezz meg, ezeket dobd be a mosásba.

Az eredmény csillogó-villogó egészséges konyha.

Mivel takaríts: Ajánlatunk a SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum és a SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

Lassan a végére érsz a takarításnak! Mi van még hátra?

Csillogjon a csempe és a fürdő

A fürdőszoba és wc rendben tartása sok háztartásban a legnagyobb „mumus”. Az állandó harc a vízkővel, sokunknak bosszúságot okoz. Hagyjuk hát a nagytakarítás végére a fürdőszobát, hiszen ez az egyik legkényesebb és legmacerásabb területe a lakásnak!

Először pakolj le a polcokról, szekrényekről, és törölgess át mindent, ahogy a ház többi részében, itt is tartsunk egy alapos szelektálást.

SanoD’or Nature Shine Szaniter Tisztítót bátran bevetheted a vizes helységekben és nem fogsz csalódni. Gyönyörű fényessé varázsolja a csapokat, a fürdőkádat és a csempét is. Ráadásul a wc-ben alkalmazva megszüntetheted a kellemetlen szagokat és a dugulást okozó lerakódásokat akárcsak a konyha esetében.

Emellett ha fontosnak érzed a Földünk védelmét is, akkor nem kell attól sem tartanod, hogy a környezetbe kikerülve milyen károkat okozhat a szer, hiszen természetes eredetű és biológiailag lebomló összetevőket tartalmaz.

Hogyan használd?

Első használatkor vagy makacsabb vízkő esetén, használj picit töményebb oldatot a biztos siker érdekében, később a flakonon található hígítási útmutató segítségül szolgál a hatékony használathoz. Használata közben nem lélegzed be a káros vegyszergőzt, mint sok fürdőszoba és toalett tisztító esetében, ráadásul ezt bátran használhatod gumikesztyű nélkül is, mert nincs benne sav és lúg. A probiotikus jótékony baktériumoknak köszönhetően tiszta és biztonságos otthont varázsolhatsz. Vesd be bátran az őszi nagytakarítás során!

Naponta szellőztessünk a fürdőszobában is és a takarítás végeztével a tiszta törülközőkről se feledkezzünk meg.

+ 1 tipp

Sokan elszoktak feledkezni a fogmosó poharakról, ezeket is tisztán kell tartani, azaz rendszeresen elmosni, esetleg mosogatógépben, vagy ha szükséges, sós oldattal kezelni.

Mivel takaríts: Ajánlatunk a SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

Érzékeny, kényes felületek tisztán tartása

A legtöbb vegyszer hátránya, (amellett, hogy roppant veszélyesek az egészségre!) az is, hogy bizonyos kényes felületeket nem tudunk velük megtisztítani, mert maradandóan károsítaná, megmarná azokat a vegyszerekben található sav vagy lúg. Sőt még a természetes citromsavas öko tisztítószerek is megmarják a felületet, ezért óvatosan használjuk ezeken az érzékeny anyagokon.

Mit teszünk általában?

Nem hallgatunk a javaslatokra és a savas tisztítószerrel takarítjuk a felületet, ami megmarja azt vagy körültekintően beszerzünk speciális tisztítószereket, de ezek általában elég drágák. Egyik megoldás sem túl pénztárcabarát.

A SanoD’or Nature vegyszermentes probiotikus termékei tökéletesen alkalmazhatóak az olyan speciális, kényes felületek takarítására is, amelyeket a savas tisztítószerek csak károsítanának (pl. márvány és csiszolt kőpadlók, króm felületek). Szuper megoldás a kényes problémákra!

Mivel takaríts: Ajánlatunk a SanoD’or Nature teljes termékcsalád!

 

Az őszi nagytakarításhoz nincs szükséged 10-15 fajta tisztítószerre…

3 termékkel lefedhető a teljes takarítási folyamat!

Szerezd be még ma a kedvenc egészséges tisztítószeredet!

Legyél Egészséges Takarító! 

 

Nagytakarításra nem csak otthonunk, de a munkahelyünk is rászorul ilyenkor!

A munkahelyi padlók rendszeres tisztán tartására használd a mesdi vörös mopját!

Válassz profi segítséget!

takarítás munkahelyen

Mi ez a speciális mop?

A legjobb választás a munkahelyi padlókhoz, mert nem csak savmentesen tisztítja, de közben ápolja és fényesen is tartja a felületet az impregnált olajnak köszönhetően. Bátran használd fapadlókon is.

Ennek a speciális takarítási technológiának kialakítása évtizedes tapasztalatok tanulságainak levonásával történt. A cserélhető mopfejek kifejlesztésénél arra fektették a hangsúlyt, hogy kialakításánál fogva a lehető legnagyobb felületen érintkezzen padlóval, és eközben minimális fizikai erőfeszítésre legyen csak szükség. Éppen ezért ideális hatalmas területek könnyű és gyors takarítására.

A mopokat meghatározott hőfokon egy speciális olajjal impregnáljuk, amely összetételének köszönhetően a port és a szennyeződéseket teljesen magába szívja, így a padlót rövid idő alatt természetesen csillogóvá varázsolja minimális erőfeszítéssel, más vegyszerek hozzáadása nélkül, környezetbarát módon!

 

Miért ideális választás a Mesdi mopja?

Mert:

 • Használatához nem szükséges savas vagy lúgos tisztítószer, így nem károsítja a felületet sem!
 • Nincs szükség felsöprésre vagy felmosásra a használata előtt. Kivált 2 funkciót!
 • Mivel használata során nincs szükség vízre, különösen ajánlott olyan felületek tisztítására, ahol a vizes felmosás nem alkalmazható.
 • Emellett megszünteti a felesleges vízpazarlást!
 • Használatához nincs szükség más takarítószerek alkalmazására, igazán környezetbarát!
 • Könnyű és kényelmes a használata. A takarítás kisebb erőfeszítéssel jár.
 • Professzionális használatra tervezett eszköz.
 • Tiszta és csillogó lesz a padló, csupán egy „feltolással”.
 • Nincs „csíkosodás” a használat után, csak ragyogó fátyolmentes felület.
 • Költség és időtakarékos takarítás ( 50%-al csökkenti a munkaidőt)
 • Megtakarítást lehet elérni vele a beszerzésben és a raktározásban.
 • A mopot rendelkezésre bocsájtjuk bárhol, ahol az ügyfélnek szüksége van rá.
 • Különböző méretben kaphatóak, amelyek alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez (egyetlen 107 cm széles mop 7 000 m2 feltakarítását teszi lehetővé)
 • Az ergonomikusan kialakított rúd megkönnyíti az eszköz használatát, ezzel elkerülve a kellemetlen pozíciókat. Használat közben nem kell „rágörnyedni” az eszközre, így nincs felmosás közben jelentkező hát és derékfájdalom.
 • A víz használatának mellőzésével nincs csúszásveszély, illetve száradási idő, a padló rögtön használható, így a balesetek is elkerülhetőek.

mopBanner2

Professzionális felhasználóknak!

Próbáld ki 1 hétig díjmentesen 😉

 

Nálatok, hogy zajlik a nagytakarítás?

Ha van egy tuti tipped, oszd meg velünk:)

 marketing@sanodor.hu