Tiszta show volt a TisztaShow!

Kiállításon jártunk!

vagott1 Október 21-22-én került megrendezésre az első TisztaShow Kiállítás és Vásár a MATISZ közreműködésében a HUNGEXPO  B pavilonjában. Egy esemény, ami összehozta a profikat és a tisztaság kedvelőket egy helyszínre.

A tisztítás-technológiai ipar bemutatkozása, a jelen és a jövő találkozása egy helyszínen.

Akadt bőven látnivaló: professzionális és a háztartási takarítógépek, -eszközök, tisztítószerek, környezetbarát takarítás,  szakmai és lakossági programok tették színessé az eseményt.

A kiállítást hónapok óta izgatottan várta a csapatunk, és nagy előkészületek előzték meg. 🙂

Az első napon 2016. október 21-én közel 800 szakmai látogató volt kíváncsi a TisztaShow-ra.

4000 négyzetméteren 40 kiállító mutatta meg, mit tud ma a tisztítás-technológiai szakma apraja és nagyja, köztük voltunk mi  is a SanOdor-os és Mesdi-s standunkkal. 🙂

 

A Technológiai Bemutatótéren érdekes és hasznos bemutatókra került sor (pl. Normaadó verseny) mindkét nap és számos konferencia előadás színesítette a programot neves előadókkal. Többek között olyan témákat kerültek bele a konferencia programba, mint a takarító iparágat sújtó munkaerőhiány okai és a lehetséges megoldásai vagy éppen a környezettudatos takarítás.

Normaadó verseny:

A takarító szakma 19 versenyzője 5 versenyszámban mérte össze a tudását a különböző versenyfeladatok folyamán:vagott6

  • Ablaktisztítás üveg- és kerettisztítással
  • Folyosó kézi vagy gépi takarítása
  • Szőnyegtisztítás
  • Autóbusz belső takarítása
  • Rugalmas burkolat alaptisztítása és védőréteg felvitele

A verseny 14 szakemberből álló bírói társulat előtt zajlott le. A Normaadó Verseny megrendezésének legfőbb célja az volt, hogy a hazai szakmai szabályozásnak legyen egy újabb alapköve, amit a megrendelői és a szolgáltatói oldal is figyelembe tud venni.

 

A végrehajtási idők és a legjobb normák a következők lettek:

Ablaktisztítás: Keresztesi Róbert, Makulátlan Tiszta Terület Kft. – normaidő: 170,4 nm/óra

Autóbusz takarítása 2 fős csapatban: Bornemissza Ádám és Sólyom György, Future FM Zrt. – normaidő: 37,9 nm/óra

Folyosó járófelületének gépi takarítása: Ambrus Katica, Makulátlan Tiszta Terület Kft. – normaidő: 94,7 nm/óra

Folyosó járófelületének nyirkos feltörlése: Illyésné Lakatos Kitti, PQS Zrt. – normaidő: 154,8 nm/óra

Rugalmas burkolat alaptisztítása és védőréteg felvitele 3 rétegben, 2 fős csapatban: Székely István és Vant József, Future FM Zrt. – normaidő: 30 nm/óra

Szőnyegfelület samponozása 2 fős csapatban: Garai Máté és Keresztesi Róbert, Makulátlan Tiszta Terület Kft. – normaidő: 176,3 nm/óra

 

A szombati nap a családoknak is kedvezett, rengeteg játékkal és ajándékkal várták a kicsiket a kiállítók.

Akár óvodás, akár iskolás gyermekkel érkeztek október 22-én, a HUNGEXPO B pavilonjában, minden családtag megtalálta a neki tetsző programot.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat kukásautóval és locsolókocsival érkezett a helyszínre. Ezekbe a gyerekek bele is ülhettek, kipróbálhatták.

Az animátorok által tartott foglalkozásokon játékos formában ismerkedhettek meg a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával és módjával.

A kisebbek színezőket kaptak, a nagyobbak a szelektív hulladékgyűjtő játékokat próbálhatták ki, és egy mini kukát is nyerhettek.

A CECED standján bemutatkozott Forgó-Morgó, akinek a célja az volt, hogy a környezettudatos szemléletre ösztönözze a gyerekeket, és felhívja figyelmüket az energiatakarékosság fontosságára.

 

A MATISZ közreműködésével a gyerekek 7próbán vehettek részt a Játéktérben és két kiállítói standnál. Útlevelükbe minden állomáson pecsétet szerezhettek, majd az út végén oklevél igazolta teljesítményüket. A játékok során szükség volt a gyerekek ügyességére, tudására, megfigyelőképességére is.

Az alábbi játékos feladatokat kellet megoldaniuk:vagott5

Az 1. próbatételen egy porolót kellet kézben megtartani, vízszintesen, minél hosszabb ideig.

A 2. feladat labdaterelgetés volt, partvissal, műanyag bóják között úgy, hogy minél kevesebb bója boruljon el.

A 3. próbatételen takarítással kapcsolatos kvíz kérdésekre kellet válaszolni.

A 4. próbatételhez a Future FM Zrt. standját kellet megkeresni, ahol kocka képkirakóval várták a gyerekeket.

A Játéktéren, akár pihenőként is felfogható volt a színező állomás, ahol a gyerekek a takarítás témájában jártas mesehősöket színezhették ki kedvükre.

A 6. feladathoz egy kis kreativitásra is szükség volt, ugyanis régi porszívókról készült puzzle-képek sikeres kirakása után került pecsét az útlevélbe.

Az utolsó állomáson az alapos kézmosást kellet megmutatniuk a gyerekeknek. Azt, hogy valóban tiszta lett-e kezük, egy különleges gép mutatta meg. A kiállításon megtanulhatták a helyes kézmosás folyamatát is.

 

Volt továbbá mászó fal is a helyszínen így mindenki, aki kedvet és bátorságot érzett hozzá – gyermektől a nagypapa korig -, kipróbálhatta a kötéltechnikával való feljutást, függeszkedést.

Mindezt természetesen profi, ipari alpinista szakemberek segítségével és felügyeletével zajlott.

Az érdeklődőknek a szakemberek bemutatót is tartottak, mellyel szerették volna megismertetni szakmájuk szépségét, amihez ügyesség és nagyon komoly felelősségtudat párosul.

 

Mi és a TisztaShow

mop Standunkra sok érdeklődő volt kíváncsi és sokan álltak meg megnézni vörös mopos bemutatónkat és a törhetetlen (tényleg az!) Rubbermaid  kukánkat (amivel szívesen elfocizgattunk mi is 🙂 ).

Standunkat tovább színesítette az erre az alkalomra elkészített Vendor fürdőszobai eszközökből álló „látvány fal”. Amely eszközök és  adagolóberendezések hozzájárulnak egy higiénikus és egyben esztétikus mosdó kialakításához.

Továbbá sokan érdeklődtek az új természetes és környezetbarát Probiotikus termékcsaládunkról is, (részletes tájékoztatás hamarosan :))  amely rövid időn belül elérhetővé válik mindenki számára.

Egy kis ajándékkal is kedveskedtünk az érdeklődőknek egy mini kézfertőtlenítő formájában, ami nagyon praktikus, viheti az ember magával  bárhová a mindennapok során és mindig jól jön, ha kéznél van.

 

 

 A rendezvényen kollégáink nagyszerűen érezték magukat, a szuper hangulat adott volt. Kellemes élményekkel távoztunk. 🙂

 

 valogatott2valogatas

 

Köszönjük mindenkinek, aki eljött!

Lelkesen várjuk már a következő alkalmat 🙂

 

Kint voltál te is? Oszd meg velünk a tapasztalataidat!

 

SanOdor Kft. és Mesdi Kft. csapata