A vegyszermentes takarítás új dimenziója- probiotikus tisztítószerek!

Azt hitted a probiotikum csak a joghurtokban hatékony?

Eleged van a vegyszerek maró hatásából és a kellemetlen szagukból?

 

Cégünk elkötelezett híve a környezetbarát takarításnak, mopjaink is ezen elv alapján készülnek és  remek környezetbarát takarítási eszköznek számítanak. Nem csak a paraffinolaj amivel impregnálva van tartalmaz természetes anyagokat, hanem mivel használatához nincs szükség vízre ezzel is lehet spórolni és óvni a környezetet.

A környezetbarát vonalat erősítve mutatunk be egy új vegyszermentes takarítási eljárást, a probiotikus tisztítószerek használatát.eco-allergy-page

A környezetbarát takarítás új dimenzióit nyitod meg, ha probiotikus tisztítószert kezdesz el használni.

Eddig a bonyolult ecetes, szódabikarbónás és egyéb házi praktikákat és keverékeket használtad? Ezek sok időt vesznek igénybe és akár macerás is lehet kikeverni őket.

Szeretnéd lerövidíteni a takarításra szánt időt? Ez esetben is tökéletes választásnak bizonyulnak a probiotikus tisztítószerek, mivel tovább fejtik ki a hatásukat, mint a vegyszeres társaik így ritkábban van szükség takarításra.

Na de lássuk miért is olyan jó, ha valami probiotikus, rövid cikkünkben szeretnénk veled megismertetni a probiotikus tisztítószerek használatának előnyeit.

Valószínűleg hallottál már a probiotikumokról, ha más nem, az élelmiszerek kapcsán ismerősen hangozhat a fogalom a különböző reklámokból.

Probiotikum, a jótékony baktérium:probiotikum301

Az emberi szervezet szempontjából jótékony baktériumokat tartalmaz. Leggyakrabban tejsavbaktériumokat használnak. Ezeket már régóta használják az élelmiszeriparban, mivel képesek átalakítani a cukrokat (a laktózt is) és más szénhidrátokat tejsavvá.

Probiotikumok előfordulása az élelmiszeriparban:

Az egészséges bélflóra kialakításához, megtartásához, illetve újratelepítéséhez hasznosak lehetnek a különböző élő baktériumkultúrát tartalmazó készítmények, erjesztett élelmiszerek, táplálék kiegészítők. Ilyen élelmiszerek: egyes joghurtok és sajtok, savanyú káposzta, kaukázusi kefir, kovászos uborka stb.

 

Probiotikumok és a tisztítószerek kapcsolata:

A probiotikus tisztítószer természetes összetevőkkel, vegyszermentes hatékonysággal tisztít és biológiai úton lebomló összetevőket tartalmaz.

Megszünteti a kellemetlen szagokat, tisztítja és fényesíti a felületet anélkül, hogy károsítaná az egészségedet vagy a környezetet.

Hogyan működik?

Nem macerás, mert nem neked kell otthon kikeverni az összetevőkből! Koncentrátum formában van palackozva, így csak a megfelelő hígítási arányt kell szem előtt tartanod. (Természetesen a javasolt hígítási arány fel van tüntetve).

Tehát! A tisztítószert a megadott arányban vízzel hígítva kijuttatod a kezelni kívánt felületre.

A felületaktív anyag biztosítja az azonnali tisztító hatást, de a legjobb eredmény elérése érdekében hagyd a szert a felületen néhány percig. A kezelt felületet ezután töröld le.

A tisztítószer jó baktériumai a felületen megtapadnak, szaporodnak és jótékony hatású biofilmet képeznek. A biofilm kialakulása gátolja a kórokozók megtelepedését.

Mi az a biofilm?The accumulation of bacteria

Nem, nem egy környezetvédelemről szóló filmJ, azonban nem árt tisztában lennünk a fogalommal, mert körülvesz minket. A biofilm mikroorganizmusok egy felületen összetapadt, egybefüggő bevonatot képező sejtjeiből áll. Biofilmek mindenhol előfordulnak élő és élettelen felszínen, természetes, ipari vagy kórházi környezetben egyaránt. A bevonat vastagsága néhány mikrométertől a fél méterig terjedhet, és benne több baktériumfaj is előfordulhat.

A probiotikus tisztítószerek folyamatos használata megakadályozza a korokozók elszaporodását így a fertőzéshez szükséges mennyiséget nem érik el. Ennek megfelelően nem javasolt a használata vegyszerekkel együtt, mert azok elpusztítják a probiotikus tisztítószer használata következtében kialakult „jó” biofilmet is.

 

Enzimek, az élő katalizátorok:

A baktériumok a táplálkozásuk során enzimeket termelnek (a zsírok, fehérjék és szénhidrátok lebontásában résztvevő, biológiai anyagok). Az enzimek a baktérium számára felvehető méretűvé bontják a szerves szennyeződések nagy molekuláit.

Leginkább egy ollóhoz lehetne hasonlítani az enzimeket, amelyek feldarabolják a szennyeződéseket.

probio-works

Az enzimek által felbontott szennyeződéseket a tisztítószerben lévő jó baktériumok elfogyasztják, így hosszabb ideig tisztán tartják a felületet. Az enzimek a bontó hatásukkal a szennyeződések vízoldhatóságát is biztosítják.

 

Probiotikus tisztítószerek tulajdonságai:

 • 99,5%-ban vegyszermentes (5%-nál kevesebb felületaktív anyagot tartalmaz+ illat és színanyag)
 • Probiotikus, azaz jótékony baktériumokat tartalmaz
 • Nem károsítja a környezetet a használata
 • Megszünteti a kellemetlen szagokat
 • Használatával a vízelvezető rendszerben megszűnnek a dugulást okozó lerakódások (húgykő és vízkő), és a kellemetlen szagok

 

Probiotikus tisztítószerek használatának előnyei:

 • A probiotikus tisztítószer hosszabban képes megőrizni a felület tisztaságát, mint a hagyományos vegyszerek.

 

 • Szükségtelenné teszi a durva, és veszélyes vegyszerek használatát.
 • Csökkenti a használt termékek számát, mert egy termék a takarítás több területén alkalmazható.
 • Csökkenti a költségeket, gazdaságos a használata (mivel hosszabb ideig fejti ki hatását a vegyszeres tisztítószereknél).
 • Biztonságos a használata, mert nem okoz bőr vagy szem irritációt, mivel nincs benne sav vagy lúg. (Nem veszélyes a gyerekekre sem!)
 • Hosszan fejti ki a tisztító hatását (időt spórolunk használatával). Ki ne szeretne időt nyerni?
 • Kisebb raktárhelyiség szükséges (koncentrátum formában kapható, egy szerrel több féle felületet tisztíthatunk).
 • Tökéletesen beleillik a biztonságos munkavégzés és felelősségvállalás koncepciójába.
 • Vállalatok esetében: használata javítja a cégről kialakult képet.
 • Alkalmas arra, hogy kannákba, vödrökbe vagy szórófejes flakonokba adagolják, a kellő mennyiségben.
 • Használatához nincs szükség védőfelszerelésre, gumikesztyűre (nem tartalmaz veszélyes anyagot).

 eco-friendly

Termékcsaládunk tagjai

 • Általános tisztító – bármilyen vízzel tisztítható felületen használható
 • Padló tisztító – fékezett habzás jellemzi, felmosáshoz bármilyen padlóra használható
 • Szaniter tisztító –tisztító és vízkőoldó hatású, minden szaniterre alkalmazható

Nagy és kis kiszerelésben is rendelhető, így ipari és háztartásbeli használatra is kiváló!

 

Biztonságos használat-biztonságos környezet!

A probiotikus tisztítószerek biológiailag lebomló, természetes anyagokat tartalmaznak, így tökéletes választás, akkor is, ha allergiás a vegyszerekre.

A mikro-organizmusok nem károsak az emberi egészségre, háztartási használata során kisgyermekekre és házi állatokra sem veszélyes.

Gumikesztyű használata nélkül sem okoz bőrirritációt.

Használata során nem képződik sav vagy lúg ezért használata nagyon biztonságos.

Állandó professzionális használat következtében sem okoz a szervezetben toxikus anyag felhalmozódást.

A termékeken nincs  veszélycímke!

 non-toxic

termékek