1march

Tavaszi nagytakarítás…

…kezdjük a tisztítószeres szekrényben!

Végre megjelentek a nap első sugarai, egyre több illatos és színpompás virág nyílik ki a kertünkben. Kijelenthetjük, hogy itt a tavasz! Ha tavasz, akkor pedig tavaszi nagytakarítás! A takarításhoz nincs szükséged megszámlálhatatlan mennyiségű káros, agresszív tisztítószerre, csupán néhány vegyszermentes takarítószert kell beszerezned.

Idén csináld te is másként! Legyél egészséges takarító!

Mire lesz szükséged?

  • Egy általános tisztítószerre
  • Egy padlótisztítószerre
  • Egy szaniter tisztítóra, amelyet bevethetsz a fürdőszobában és a konyhában
  • Törlőkendők, portörlők, törlőpapír, rongyok, szivacsok
  • Szemeteszsákok, kuka (mindig legyen kéznél, biztos, hogy találkozunk útközben szeméttel)

Mára a vegyipari cégek uralják a takarítószer piacot, számos felesleges és egészségre ártalmatlan terméket tolva a fogyasztóikra. Az azonnali tökéletes eredménnyel kecsegtető termékeknek megvan általában az a tulajdonáguk, hogy roppant károsak az egészségre. Ezek a szerek valóban elpusztítják azonnal a baktériumokat, de hosszú távú megoldást nem nyújtanak, hiszen a kórokozók és a baktériumok már 1 óra múlva újra elkezdik birtokba venni a felületeket. ( Hogyan képes a probiotikus tisztítószer hosszabb ideig megőrizni egy felület tisztaságát?)

A tavaszi nagytakarítás során fontos a háztartási vegyszerek helyes kiválasztása. A nagy hatékonyságú tisztító és fertőtlenítő szerek (pl. hypo, vízkőoldó, penészirtó vagy a hideg zsíroldó) veszélyesek az emberi szervezetre és többnyire maró vagy irritatív hatásúak.

Mit, hogyan és mivel takarítsunk?

Ablak és üvegfelületek

Ablakpucoláshoz lehetőleg enyhe, tavaszi időt válasszunk, mivel az erős napfény és a magas hőmérséklet miatt túl hamar száradnak az ablakok, és a tisztítószer nem tudja kellően leoldani a szennyeződéseket. Ezen kívül csíkos is marad az üveg, így a legjobb választás a felhős, langyos idő, ilyenkor lesz a legszebb a végeredmény.

Először mindig az ablak külső felét mossuk le, majd utána a belsőt, és fentről lefelé haladjunk.

A tisztítási folyamat első lépéseként töröljük le az ablakkereteket száraz ruhával. Így megszabadulhatunk a portól és a durvább szennyeződésektől. Utána mossuk le vízzel, majd töröljük szárazra, ezután térjünk át az üvegre.

Az ablakot és az üvegfelületeket mindig tiszta ronggyal, szivaccsal pucoljuk!

Mivel: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

 

Fényes, tiszta bútorok

Ugye téged is az őrületbe kerget, amikor portalanítás után néhány perccel, már olyan a bútorok felülete, mintha nem is takarítottál volna? Próbáld ki a vízálló felületeken remekül működő SanoD’or Nature Brill-t. Nagytakarítás során húzd el a szekrényeket, tárolókat, és a tetejüket, oldalukat, hátlapjukat is törölgesd le tisztítószeres vízzel. Ez az általános tisztítószer (és a termékcsalád többi tagja is) a hagyományos tisztítószerekhez képest, tovább megőrzi egy felület tisztaságát, emellett mivel vegyszermentes, bátran felviheted a bútorokra gumikesztyű nélkül is, nem fogja megmarni a bőrödet.

Használd bátran a vízálló bútoraidon, felületeiden. Ideális pl. szekrények, polcok, asztalok, ajtókeretek letörlésére és tisztántartására.

Mivel: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

 

Tiszta padló, kórokozómentesen!

Szeretnél olyan tiszta padlót otthonodba, hogy vendégeid azt mondják, nálad akár a „földről is ennének”? Akkor ezentúl a felmosáshoz használj SanoD’or Nature Floor Padlótisztítót.

Segítségével gyönyörű fényes és egészséges padlót varázsolhatsz otthonodba. A tisztítószer nem jelent veszélyt az egészségre, így kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak, ahol a kicsik előszeretettel szeretik kúszva-mászva felfedezni a világot maguk körül. Ráadásul a gyerkőcöket bátran bevonhatjuk a tavaszi nagytakarításba! A tisztítószereinket koncentrátum formátumban palackoztuk, így roppant gazdaságos a használatuk. Elegendő csupán 20 ml (fél kupak) koncentrátumot adnod 10 liter vízhez, így a koncentrátumból összesen 500 liter tisztítószert tudsz előállítani. Jól hangzik nem de? :)

Mivel:  SanoD’or Nature Floor- Egészséges Padlótisztító Koncentrátum

 

Mindig tiszta konyha!

Az általános tisztítószerünket, bátran vesd be a konyhában is! Főleg, ha húsvétkor nagy sütés-főzést tervezel.

Makacs foltok a munkapulton vagy a tűzhelyen? Használj, picit töményebb koncentrátumot! Vidd fel a tisztítószert a felületre, a legjobb eredmény eléréséért hagyd hatni néhány percig, majd töröld le. Ennyi az egész! :)

Kifizetődő a megelőzés is: ne hagyd ráégni a kifröccsent ételmaradékot, ezért minden sütés-főzés után töröld át a tűzhelyet.

A csapokat fújd be szanitertisztítóval, ehhez a megadott arányban keverj ki a koncentrátumból a szórófejes palackban (1-2 ml koncentrátumot, kb. 1 „kávéskanálnyit” adj fél liter vízhez) hagyd hatni néhány percig majd egyszerűen, töröld le. Ráadásul a csatornába kerülve tovább „dolgozik” a készítmény, így a vízelvezető rendszerben megszűnnek a dugulást okozó lerakódások és a kellemetlen szagok.

Az eredmény csillogó-villogó egészséges konyha.

Mivel: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum és

SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

 

Csillogjon a csempe és a fürdő

A fürdő rendben tartása sok háztartásban a legnagyobb „mumus”. Az állandó harc a vízkővel, sokunknak bosszúságot okoz. Hagyjuk hát a nagytakarítás végére a fürdőszobát, hiszen ez az egyik legkényesebb és legmacerásabb területe a lakásnak!

A SanoD’or Nature Shine Szaniter tisztítót bátran bevetheted a vizes helységekben és nem fogsz csalódni. Gyönyörű fényessé varázsolja a csapokat, a fürdőkádat és a csempét is. Ráadásul a wc-ben alkalmazva megszüntetheted a kellemetlen szagokat és a dugulást okozó lerakódásokat akárcsak a konyha esetében. Emellett ha fontosnak érzed a Földünk védelmét is, akkor nem kell attól sem tartanod, hogy a környezetbe kikerülve milyen károkat okozhat a szer, hiszen természetes eredetű és biológiailag lebomló összetevőket tartalmaz. Első használatkor vagy makacsabb vízkő esetén, használj picit töményebb oldatot a biztos siker érdekében, később a flakonon található hígítási útmutató segítségül szolgál a hatékony használathoz. Használata közben nem lélegzed be a káros vegyszergőzt, mint sok fürdőszoba és toalett tisztító esetében. Használd hát bátran a tavaszi nagytakarítás során!

Mivel: SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

 

Érzékeny, kényes felületek tisztán tartása

A legtöbb vegyszer hátránya, (amellett, hogy roppant veszélyesek az egészségre!) az is, hogy bizonyos kényes felületeket nem tudunk velük megtisztítani, mert maradandóan károsítaná azokat a vegyszerekben található sav vagy lúg.

Mit teszünk ilyenkor? Beszerzünk speciális tisztítószereket, de ezek általában elég drágák, így nem túl pénztárcabarátok.

A SanoD’or Nature vegyszermentes termékei tökéletesen alkalmazhatóak az olyan speciális, kényes felületek takarítására is, amelyeket a vegyszerek csak károsítanának (pl. márvány és csiszolt kőpadlók, króm felületek). Szuper megoldás a kényes problémákra :)

Mivel: SanoD’or Nature teljes termékcsalád!

A tavaszi nagytakarításhoz nincs szükséged 10-15 féle tisztítószerre!

3 termékkel lefedhető a teljes takarítási folyamat!

Legyél Egészséges Takarító még az idén! :)

www.sanodornature.hu

Te belekezdtél már az idei nagytakarításba? Ha van egy tuti tipped, oszd meg velünk:)

marketing@sanodor.hu

Forrás:

http://sanodornature.hu/
http://www.webbeteg.hu/cikkek/elsosegely/17735/tavaszi-nagytakaritas-odafigyelessel-biztonsagosan-mergezesek-elkerulesevel