Tavaszi nagytakarítás…

…kezdjük a tisztítószeres szekrényben!

Végre megjelentek a nap első meleg sugarai, egyre több illatos és színpompás virág nyílik ki a kertünkben. Kijelenthetjük, hogy itt a tavasz! Ha tavasz, akkor pedig tavaszi nagytakarítás! A takarításhoz nincs szükséged megszámlálhatatlan mennyiségű káros, agresszív tisztítószerre, csupán néhány vegyszermentes tisztítószert kell beszerezned ahhoz, hogy otthonod tisztává és egészségessé varázsold!

Idén csináld te is másként! Legyél egészséges takarító!

Kezd a tavaszi nagytakarítást a tisztítószeres szekrényben!

tisztítószerek a tavaszi nagytakarításhoz

Mire lesz szükséged a takarításhoz?

  • Egy vegyszermenetes általános tisztítószerre
  • Egy vegyszermentes padló tisztítószerre
  • Egy vegyszermentes szaniter tisztítóra, amelyet bevethetsz a fürdőszobában és a konyhában is
  • Törlőkendőkre, portörlőkre, törlőpapírra, rongyokra, szivacsokra
  • Szemeteszsákokra, kukára (mindig legyen kéznél, biztos, hogy találkozunk útközben kidobásra váró szeméttel)

Mára a vegyipari cégek uralják a takarítószer piacot, számos felesleges és egészségre ártalmas terméket erőltetve a fogyasztóikra. Az azonnali tökéletes eredménnyel kecsegtető termékeknek megvan általában az a negatív tulajdonáguk, hogy roppant károsak az egészségre. Ezek a szerek valóban elpusztítják azonnal a baktériumokat ( a jókat is 🙁 ) , de hosszú távú megoldást nem nyújtanak, hiszen a kórokozók és a baktériumok már 1 óra múlva újra elkezdik birtokba venni a felületeket. ( Hogyan képes a probiotikus tisztítószer hosszabb ideig megőrizni egy felület tisztaságát?)

A tavaszi nagytakarítás során fontos a háztartási vegyszerek helyes kiválasztása. A nagy hatékonyságú tisztító és fertőtlenítő szerek (pl. hipó, vízkőoldó, penészirtó vagy a hideg zsíroldó) veszélyesek az emberi szervezetre és többnyire maró vagy irritatív hatásúak, rendszeres használatuk pedig visszafordíthatatlan károsodást okozhat pl. a tüdőben.

Mit felejtsünk el végleg?

  • Fehérítő, klór alapú tisztítószerek
  • Ammónia tartalmú szerek
  • Aceton
  • Hagyományos tűzhelytisztítók, súrolóporok

 

Mit, hogyan és mivel takarítsunk akkor a tavaszi nagytakarítás során?

 

Ablak és üvegfelületek tisztítása

Ablakpucoláshoz lehetőleg enyhe, tavaszi időt válasszunk, mivel az erős napfény és a magas ablaktisztítás természetes tisztítószerrelhőmérséklet miatt túl hamar száradnak az ablakok, és a tisztítószer nem tudja kellően leoldani a szennyeződéseket. Ezen kívül csíkos is marad az üveg, így a legjobb választás a felhős, langyos idő, ilyenkor lesz a legszebb a végeredmény.

Először mindig az ablak külső felét mossuk le, majd utána a belsőt, és fentről lefelé haladjunk.

A tisztítási folyamat első lépéseként töröljük le az ablakkereteket száraz ruhával. Így megszabadulhatunk a portól és a durvább szennyeződésektől. Utána mossuk le vízzel, majd töröljük szárazra, ezután térjünk csak át az üvegre.

Az ablakot és az üvegfelületeket mindig tiszta ronggyal, szivaccsal pucoljuk!

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

 

Fényes, tiszta bútorok

Ugye téged is az őrületbe kerget, amikor portalanítás után néhány perccel, már olyan a bútorok felülete, mintha nem is takarítottál volna?

asztal letörlése természetes tisztítószerrelPróbáld ki a vízálló felületeken remekül működő SanoD’or Nature Brill-t.  Ez az általános tisztítószer koncentrátum (és a termékcsalád többi tagja is) a hagyományos tisztítószerekhez képest, tovább megőrzi egy felület tisztaságát, emellett mivel vegyszermentes, bátran felviheted a bútorokra gumikesztyű nélkül is, nem fogja megmarni a bőrödet vagy a felületet. Nagytakarítás során húzd el a szekrényeket, tárolókat, és a tetejüket, oldalukat, hátlapjukat is törölgesd le tisztítószeres vízzel.

Használd bátran a vízálló bútoraidon, felületeiden. Ideális pl. szekrények, polcok, asztalok, ajtó és ablakkeretek letörlésére és tisztán tartására.

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

 

Tiszta padló, kórokozómentesen!

Szeretnél olyan tiszta padlót otthonodba, hogy vendégeid azt mondják, nálad akár a „földről is ennének”? Akkor ezentúl a felmosáshoz használj SanoD’or Nature Floor Padlótisztító koncentrátumot.

Segítségével gyönyörű fényes és egészséges padlót varázsolhatsz otthonodba. A tisztítószer nem jelent veszélyt az egészségre, így kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak, ahol a kicsik előszeretettel szeretik kúszva-mászva felfedezni a világot maguk körül. Ráadásul a gyerkőcöket bátran bevonhatjuk ezentúl a tavaszi nagytakarításba!

A tisztítószereinket koncentrátum formátumban palackoztuk, így roppant gazdaságos a használatuk. Elegendő csupán 20 ml (fél kupak) koncentrátumot adnod 10 liter vízhez, így a koncentrátumból összesen 500 liter tisztítószert tudsz előállítani. Jól hangzik nem de? 🙂

Mivel:  SanoD’or Nature Floor- Egészséges Padlótisztító Koncentrátum

 

Mindig tiszta konyha!

Az általános tisztítószerünket, bátran vesd be a konyhában is! Főleg, ha húsvétra nagy sütés-főzést tervezel.tűzhely tisztítás vegyszer nélkül

Makacs foltok a munkapulton vagy a tűzhelyen? Használj, picit töményebb koncentrátumot!

Vidd fel a tisztítószert a felületre, a legjobb eredmény eléréséért hagyd hatni néhány percig, majd töröld le. Ennyi az egész! 🙂

Kifizetődő a megelőzés is: ne hagyd ráégni a kifröccsent ételmaradékot, ezért minden sütés-főzés után töröld át a tűzhelyet és a sütőt.

Ezen a területen szintén hajlamosak vagyunk erős sütőtisztítókat és agresszív zsíroldókat bevetni, ami szuper hatékony módszer, de sem a bőrödet sem a tüdődet nem kímélni.

A csapokat fújd be szanitertisztítóval, ehhez a megadott arányban keverj ki a koncentrátumból a szórófejes palackban (1-2 ml koncentrátumot, kb. 1 „kávéskanálnyit” adj fél liter vízhez) hagyd hatni néhány percig majd egyszerűen, töröld le. Ráadásul a csatornába kerülve tovább „dolgozik” a készítmény, így a vízelvezető rendszerben segít megszüntetni  a dugulást okozó lerakódásokat és a kellemetlen szagokat.

Az eredmény csillogó-villogó egészséges konyha!

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum és

SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

 

Csillogjon a csempe és a fürdő

A fürdő rendben tartása sok háztartásban a legnagyobb „mumus”. Az állandó harc a vízkővel, sokunknak bosszúságot okoz. Hagyjuk hát a nagytakarítás végére a fürdőszobát, hiszen ez az egyik legkényesebb és legmacerásabb területe a lakásnak!

A SanoD’or Nature Shine Fürdőszoba tisztítót bátran bevetheted a vizes helységekben és nem fogsz csempe tisztítás természetesencsalódni. Gyönyörű fényessé varázsolja a csapokat, a fürdőkádat és a csempét is, mindezt savak és lúgok nélkül, így  nem csak az egészségedet óvod meg, hanem a felületeket is.

A wc-ben alkalmazva megszüntetheted a kellemetlen szagokat és a dugulást okozó lerakódásokat, akárcsak a konyha esetében. Emellett ha fontosnak érzed a Földünk védelmét is, akkor nem kell attól sem tartanod, hogy a környezetbe kikerülve milyen károkat okozhat a szer, hiszen természetes eredetű és biológiailag lebomló összetevőket tartalmaz.

Első használatkor vagy ha makacsabb vízkővel küzdesz, akkor használj picit töményebb oldatot a biztos siker érdekében, később a flakonon található hígítási útmutató segítségül szolgál a hatékony használathoz. Használata közben nem lélegzed be a káros vegyszergőzt, mint sok fürdőszoba és wc tisztító esetében. Használd hát bátran a tavaszi nagytakarítás során!

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

 

Érzékeny, kényes felületek tisztán tartása

A legtöbb vegyszer hátránya, (amellett, hogy roppant veszélyesek az egészségre!) az is, hogy bizonyos kényes felületeket nem tudunk velük megtisztítani, mert maradandóan károsítaná azokat, a vegyszerekben található sav vagy lúg.

Mit teszünk ilyenkor? Beszerzünk speciális tisztítószereket, minden kényes felülethez külön- külön, de ezek általában elég horror árban vannak, így nem túl pénztárcabarátok.

A SanoD’or Nature vegyszermentes termékei tökéletesen alkalmazhatóak az olyan speciális, kényes felületek takarítására is, amelyeket a vegyszerek csak károsítanának (pl. márvány és csiszolt kőpadlók, króm felületek). Szuper megoldás a kényes problémákra 🙂

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature teljes termékcsalád!

A tavaszi nagytakarításhoz nincs szükséged 8-10 féle tisztítószerre!

3 termékkel lefedhető a teljes takarítási folyamat!

 

Legyél Egészséges Takarító még az idén! 🙂

www.sanodornature.hu

 

Te belekezdtél már az idei nagytakarításba? Ha van egy tuti tipped, oszd meg velünk:)

marketing@sanodor.hu

Forrás:
http://sanodornature.hu/termekeink/
http://www.webbeteg.hu/cikkek/elsosegely/17735/tavaszi-nagytakaritas-odafigyelessel-biztonsagosan-mergezesek-elkerulesevel