Szedd Velünk a környezetért!

Szedd együtt velünk!

Mint zöld vállalat nagyon fontos számunkra a környezet védelme és minden alkalmat megragadunk, amivel egy kicsit is hozzájárulhatunk egy zöldebb és élhetőbb világhoz. Így nem hiányozhatunk az év legnagyobb szemétgyűjtési akciójáról sem! Gyere velünk Te is!

kisebb szemét

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, mely idén, immár hetedik alkalommal kerül teszeddkicsimegrendezésre. Az országos, önkéntes akció 2017. szeptember 15-17. között várja a környezetükért tenni akaró, felelősen gondolkodó jelentkezőket.

Az akcióhoz mi 2017. szeptember 15-én 9 órakor csatlakozunk 🙂

 

A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezik meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.

 

Mit szedhetünk az kezdeményezés ideje alatt?teszedd-mi-az-a-teszedd-2017 vágott

Csak olyan szemetet, ami nem veszélyezteti a testi épséget és az egészséged. A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjtünk zöldhulladékot sem!

Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.

A TeSzedd! keretében nem gyűjtünk szelektíven, mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem hasznosíthatóak.

Ha a szelektív hulladékgyűjtésről szeretnél bővebb infót kapni, olvasd el erről a témáról szóló korábbi cikkeinket:

Hogyan gyűjtsünk szelektíven? 1.rész

Hogyan gyűjtsünk szelektíven? 2.rész

 

Hogyan zajlik a szemétgyűjtési akció?

Szemétszedés előtt tartunk egy rövid tájékoztatót a biztonsági előírásokról, arról, mire kell figyelni, hogy senkinek ne essen baja az akció közben, majd aláírjuk a jelenléti ívet. Ezután szétosztja a koordinátorunk a szedéshez szükséges eszközöket: kesztyűt, zsákot és kötöző anyagot.   Fontos, hogy a megtöltött zsákokat egy közös, jól látható helyen hagyjuk. Ezzel megkönnyítjük a koordinátor és a szemét elszállítóinak dolgát. Az összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról ők gondoskodnak.

 

Mit hozz magaddal?

Olyan dolgokat, amelyekre szükséged lehet napközben, így például enni- és innivaló, szúnyog- és kullancsriasztó, allergia elleni gyógyszer, vagy más gyógyszerek. Célszerű még magaddal vinni kézfertőtlenítőt, azért, hogy amennyire csak tudod, óvd magad a fertőzésektől! ( Ez lesz nálunk is természetesen 🙂 ) Kényelmes, sportos, laza, zárt ruhában gyere, olyanban, amilyenben jól érzed magad és nem ázol el!

 

Habár regisztrálni szeptember 5-ig lehetett hivatalosan, hozzánk még becsatlakozhattok a nemes cél érdekében. Ezt megtehetitek Facebookon:

http://www.facebook.com/events/1764320263861540/

Vagy az email címünkre is jelezhetitek, ha jönnétek velünk 🙂 sanodor@sanodor.hu

 

Találkozzunk szep.15-én 9 órakor a 1115 Bartók Béla út 105-113. címen a SanOdor és MESDI Kft. Irodájánál!

logók

Tarts velünk és az akció után meghívunk egy kávéra! 🙂

További részletek: http://szelektalok.hu/teszedd