Maradj életben VEGYSZER nélkül!

Te hogyan szeretnél megöregedni?

 

eleje

Mutatjuk a legjobb természetes takarítószereket a vegyszermentes háztartásért!

Ahogy a nagyi is csinálta! 🙂

Nincs szükséged MÉREG drága tisztítószerekre, ugyanolyan jó ( vagy jobb!) eredményeket érhetsz el a természetes szerekkel.

termeszetes

Nem csak pénzt takaríthatsz meg és óvod a saját és családod környezetét, de közben még a környezetet is kíméled.

Nem kell olyan sokat visszamennünk az időben, hiszen nagymamáink idejében még nem ismerték a drága vegyszereket és a keletkező szennyeződéseket természetes módon próbálták eltüntetni.

Hogyan? Mutatjuk a legjobb takarító tippeket a nagymamáinktól, amiket érdemes kipróbálni!

 

Manapság egyre többen térnek vissza a hétköznapi, filléres csodaszerek. Nem csoda, hiszen sokszor hatásosabbak, mint a vegyszerek.

1.Citrom- A sárga bajnok!citrom

A citrom fényesít, antibakterizál, és kellemes illatot ad. A természetben lebomlik, így környezetbarát alternatívát nyújt a takarításban. Fehérítőszerként, vízkőoldóként, fém tisztítószerként is használható. Ezüst tisztítására is alkalmas, olívaolajjal elkeverve pedig bútortisztítóként is használhatjuk. E mellett pedig a kárpit vagy szőnyeg foltjainak eltávolítására is alkalmazható. Ugyanez a megoldás a vágódeszka fertőtlenítésére és szagtalanítására is alkalmas: egy citrom felével dörzsöljük át a felületet, hogy a fa rostjai is kitisztuljanak.

Ha a fürdőszobai csaptelepek és a csempe ragyogását szeretnénk visszaadni, akkor két-három evőkanál szódabikarbónát keverjünk össze egy citrom levével, és ezzel súroljuk át a vízköves, fénytelen részeket, amiket így újra csillogóvá varázsolhatunk.

 

2.Ecet -a nagy klasszikus Az ecet számos területen bevethető fertőtlenítő- és vízkőoldószer. Az utolsó öblítővízbe keverve lágyítja a mosott takaritas-vegyszerek-nelkul-02-ecetruhát, és élénkíti azok színeit. A háztartásokban alkalmazott, hígított ecet a környezetre nem ártalmas.

Ablakok, üvegek, poharak, tükrök tisztítására alkalmazható az étkezési ecet meleg vízzel elkeverve: készítsünk kétharmad-egyharmad arányban keveréket, öntsük egy spriccelős flakonba, és kész is az üvegpucoló.

Kerámiafelületekről is jól leoldja a vízkövet, a szappanlerakódást és a piszkot az egy bögre szódabikarbónából, egy bögre vízből és két evőkanál ecetből készített házi készítésű elegy.

Fürdőszobai és konyhai csapokat is újra fényessé varázsolhatjuk, ha ecetet mosószódával összekeverünk. Kiváló zsíroldó szer így a zsíros foltok ellen is remekül bevethető.

 

3.Szódabikarbóna- a jó öreg aduász: Minden háztartásban megtalálható, ha pedig még sincs raktáron, akkor pár száz forintért meglehet lefolyo-dugulas (1)venni akár a sarki kisboltban is. Számos területen bevethető a makacs szennyeződések ellen:

Dugulásnál: ha eldugult a lefolyó, két evőkanál szódabikarbónát, majd 1,5 dl ecetet öntsünk bele. A lefolyót és a túlfolyó nyílását dugaszoljuk be, és hagyjuk így, amíg a sistergés abba nem marad. Ezután öblítsük le forró vízzel.

Súrolószerként: kevés víz hozzáadásával, súrolószerként kiválóan helyettesíti a modern vegyszereket és mivel nem szemcsés ezért nem karcolja a felületet sem.

Tűzhelytisztító: a tűzhelyet nedves ruhával töröljük le, majd amíg még meleg, szórjunk rá szódabikarbónát, és hagyjuk egy órán át hatni, mielőtt tisztára törölnénk.

A fürdőszobában: Szórjuk meg a mosdót és a kádat szódabikarbónával majd nedvesítsünk meg egy törlőkendőt és kezdjük el dörzsölni a piszkos felületeket. Ez egy kis időbe fog telni, de a szappan maradékok és egyéb szennyeződések karcolás nélkül eltűnnek majd! Végül öblítsük le az egészet jó alaposan.

Szagok ellen: A szemetesvödör aljára szórva semlegesíti a kellemetlen szagokat. A hűtőszekrénybe kis tálkába helyezve segít megelőzni a rossz szagokat.

 

4.Mosószóda (nátrium-karbonát)

A mosószóda 100%-ban környezetbarát, mert olyan körfolyamatban állítják elő, amelynek nincs káros mellékhatása. Tisztító, zsíroldó és mosószódavízlágyító hatása alkalmassá teszi az erősen szennyezett ruhák, felületek tisztítására. Általános vízlágyító, áztató, zsíroldó és tisztítószer egyben. Kis mennyiségben is hatékonyan használható, így sokáig elég egy csomag használata.

Mosás: a szokásosan használatos mosópor adagjának a felét helyettesíthetjük mosószódával (1:1 arány). Ha erősen szennyezett, foltos, olajos ruhát mosunk, egy éjszakára áztassuk be mosószódás langyos vízbe.

Mosogatás: 5 liter forró vízben feloldott egy evőkanál mosószóda eltávolítja az edényekről a zsiradékot és az odaégett foltokat. Az üvegedényeket elmosás után ecetes vízzel ajánlatos leöblíteni, különben foltosan szárad.

Általános tisztítás: 1 liter forró vízben oldott 3 evőkanál mosószóda a legzsírosabb tűzhelyet, csempét, linóleumot, wc-t is megtisztítja, a kosztol. A piszkos kefék, konyharuhák, rongyok, szivacsok meleg, mosószódás, szappanos vízben tisztíthatók, szagtalaníthatók.

14002844813757

5.A teafaolaj – az ausztrál Melaleuca Alterifolia fa leveliből nyert olaj – természetes módon antibakteriális és antiszeptikus, így a természetgyógyászatban antibiotikum helyett is alkalmazzák a fa leveleiből készített porral töltött kapszulát. Mindemellett gombaölő szerként is használható. A konyhában vagy a fürdőszobában is fertőtleníthetünk néhány csepp olajjal készült meleg vizes oldattal.

 

+ 1 Környezetbarát tisztítószerek:eco-allergy-page

Ha macerásnak érezzük a nagymama megoldásait, akkor választhatunk környezetbarát tisztítószereket is. Ezek nem ártalmasak az egészségre (nincs bennük sav vagy lúg) gumikesztyű nélkül is alkalmazhatóak és a környezetet is óvjuk használatukkal!

 

 

Az erős vegyszereket tartalmazó tisztítószerek nemcsak a környezetet szennyezik, de az egészségre nézve is veszélyesek lehetnek. Rengeteg olyan összetevő található a flakonokban, melyek allergizáló vagy mérgező hatásúak.

allergy-mask

Van jobb megoldás!

Válassz természetes tisztítószereket, hiszen az egészséged a tét!

 

Szeretnéd, hogy a gyerekeid is megéljék egészségben a 90 éves kort?
Írj nekünk MOST és csatlakozz a” Zöldebb jövőért” klubunkhoz, melynek tagjaként elsők közt próbálhatod ki a

PROBIOTIKUS TISZTÍTÓSZEREINKET!
sanodor@sanodor.hu