Laminált padló tisztítása és ápolása

Laminált padló tisztítása és ápolása

A laminált padló a meleg burkolatok családjába tartozik. A laminált padló három rétegből áll. Jellegzetessége, hogy fautánzatú műanyag felület található a felső rétegén, illetve az alsó része is műanyagból készül, ellentétben a szalagparkettával, amelynek minden rétege fa. A laminált padló nagyon hasonlít a fára, egy jó minőségű laminált padló esetében a laikusok nem is biztos, hogy megtudják különböztetni első ránézésre a kettőt.

A laminált padlók előnyei:

A laminált padlók rengeteg előnnyel bírnak, a legfontosabb: gyorsan, egyszerűen lerakhatóak. Meleg hatást keltenek, kellemes rajtuk járni.

Árak tekintetében igen széles skálán mozognak. Azonban sokkal alacsonyabb költségből is kihozható, mint a parketta. ( Az olcsó változatok általában alacsonyabb kopásállósággal rendelkeznek.)

Felszínén UV-álló réteg található, így megtartja a színét a napsütötte helyiségekben is.

Több száz színben és mintában elérhetőek, így mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző megoldást. 🙂

A laminált padló tökéletes megoldás az allergiásoknak, kisgyermekes családoknak és azoknak, akik könnyen tisztítható padlóra vágynak.

 

Hátránya:

Sajnos nem újítható fel úgy, mint a parketta, mivel nem csiszolható és lakkozható, ezért elhasználódás esetén cserélni kell.

Kopásállóságra érdemes figyelni: míg otthonra egy kisebb is elég lehet, addig egy irodádba egy nagyobb kopásállósággal bíró laminált padló az ajánlatos. (erős kopásállósági osztályok AC4, AC5)

Az olcsó változatoknál számítani kell arra, hogy az élettartama nem lesz olyan hosszú, mint a magasabb kopásállóságú változatoknak.

 

A laminált padló tisztítása, ápolása:

A laminált padló tartósságát nem csak a lerakás minősége és pontossága határozza meg, hanem az is, hogy milyen ápolásban részesítjük a használata során.

 

A laminált padló napi ápolása gyakorlatilag a kosz, por eltávolítását jelenti egy száraz törlőronggyal. Intenzívebb tisztításhoz használható enyhén nedves törlőrongy.

Jegyezzük meg viszont, hogy a laminált termékeket bő vízzel nem szabad felmosni!

Mivel kb. 90%-fa, ami a nedvességet nem szereti, ugyanúgy ahogy a tömör fa padlók sem.

A port, homokot és egyéb laza szennyeződést porszívóval is el lehet eltávolítani. ( Porszívózás előtt ellenőrizzük, hogy a kerekek és a kefe nem túl kemények vagy nem sérültek-e)

Ne használjunk a laminált padlón fehérítőket, erős oldószereket, acetont, súroló és szemcsés anyagokat, erős savas tisztítószereket.

Ha ragaszkodunk, valamilyen tisztítószerhez, lehet kifejezetten laminált padlókra kifejlesztett szereket kapni.

A konyhában – a helyiség használatából adódóan – a laminált padló sűrűbben igényel tisztítást, de a súrolás kerülendő. Többnyire itt is elég egy “száraz” tisztítás törlőronggyal. Esetenként használhatunk enyhén megnedvesedett törlőrongyot, vagy alaposan kicsavart felmosó ruhát.

Ha víz ömlene rá, azt minél hamarabb itassuk fel. Ha makacsabb anyag (kávé, bor, olaj stb) kerül rá azt is azonnal töröljük fel és így nem veszti még el ellenállóságát.

Szobanövények? Csak óvatosan, mert a kifolyó víz hatására és a tartósan vizes területen a padló elveszti minőségét.

 

Védjük a bútorok és a szék görgők ellen is:

A kemény szék görgőknél a por, apró kvarcos szennyeződések a görgő alá kerülve megtörhetik a laminált felületet, így a laminált padló karcos lesz és elveszti a nedvességgel szembeni ellenállását. Válasszunk puha görgős kereket és a bútorokra is ragaszthatunk filckorongot, így megvédhetjük a padlónkat a mechanikus apró sérülésektől.

Laminált padló a munkahelyre?

Jó választás!

Na de mivel tisztítsuk szakszerűen?

A laminált padló takarításához a legideálisabb választás az impregnált Mesdi mop, ezzel érhető el a legszebb eredmény, miközben a padló sem károsodik!

 

Miért válasszuk a Mesdi vörös mopját a laminált padlók tisztán tartásához?

 • Alkalmas minden típusú padlóhoz és felülethez (a szőnyegpadló kivételével)
 • Nem szükséges a felsöpörése vagy felmosása használata előtt
 • Mivel használata során nincs szükség vízre, különösen ajánlott olyan felületek tisztítására, ahol a vizes felmosás nem alkalmazható, vagy nem ajánlott. ( pl. laminált padló, parketta)
 • Nincs szükség más takarítószerek alkalmazására.
 • Könnyű és kényelmes a használata
 • A mopok két hét elteltével is tökéletes állapotban vannak
 • Professzionális használatra tervezett eszköz, profi felhasználóknak
 • A takarítás kisebb erőfeszítéssel jár
 • Tiszta és csillogó lesz a padló csupán egy feltolással
 • Nincs „csíkosodás” a használat után, csak ragyogó eredmény
 • Az impregnált olaj ápolja és ragyogóvá varázsolja a padlót.
 • Költség és időtakarékos takarítás ( 50%-al csökkenti a munkaidőt)
 • Megtakarítást lehet elérni vele a beszerzésben és a raktározásban
 • A mopot rendelkezésre bocsájtjuk bárhol, ahol az ügyfélnek szüksége van rá
 • Különböző méretben kaphatóak, amelyek alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez (egyetlen 107 cm széles mop 7000 m2 feltakarítását teszi lehetővé)
 • Az ergonomikusan kialakított rúd megkönnyíti az eszköz használatát, ezzel elkerülve a kellemetlen pozíciókat, nincs többé takarítás során jelentkező hátfájdalom.
 • A víz használatának mellőzésével nincs csúszásveszély, illetve száradási idő, a padló rögtön használható.
 • Ráadásul környezetbarát, mert nincs felesleges víz és tisztítószer pazarlás a használat során!

Próbáld ki egy hétig díjmentesen szolgáltatásunkat!

Töltsd ki az űrlapunkat a jelentkezéshez!

 

Jelentkezem a díjmentes próbára!