Káros WC fertőtlenítők, ezért kerüld őket messzire!

Kijelenthetjük, hogy a lakás legtöbbet fertőtlenített része: a wc ülőke és wc csésze.

De miért is fertőtlenítjük megállás nélkül ezt a területet ? Ráadásul agresszív szerekkel?

Mert a reklámok ezt sulykolják belénk. Rosszindulatú fertőző kórokozók fenyegetnek minket ezekben a reklámokban, de aztán jön valami szuper csodaszer és minden baci huss egy öblítésre eltűnik.

Azonban ezek az agresszív tisztítószerek tele vannak felesleges durva és káros anyaggal, ami aztán szépen a csatornán keresztül a természetbe távozik.

Ezeknek a wc tisztítóknak és fertőtlenítőknek a hatóanyagai jellemzően erős mérgek nem csak az emberre, hanem a vízi élővilágra nézve is és nem csak a rossz bacikat pusztítják el…

A WC-tisztítószerekben például fenolt (karbolsavat) használnak, amely a légzési- és vérkeringési rendszert károsítja, és bizonyítottan rákkeltő.

A legismertebb nagy márkák, amelyeket a boltok polcain megtalálhatunk és amelyek reklámjaival mindennap találkozunk petrolkémiai alapúak, petrolkémiai illatosítót és maró hatású savakat, továbbá antibakteriális fertőtlenítő szereket (pl. a lehetséges rákkeltő triklozánt) is tartalmaznak.

Nem minden baci rossz! Sőt!

Talán te is tudod, hogy szervezetünkben állandó harcot vívnak a baktériumok. A jó baktériumok nem ellenségei a szervezetünknek, sőt, rendkívül fontos védelmet és segítséget nyújtanak abban, hogy immunrendszerünk megfelelően működjön.

Ugyan ez történik a felületeken is!

Akár egy konyhapultról vagy a témánál maradva a wc-ről beszélünk, mindenhol mikroorganizmusok milliói vesznek minket körül. Ezek között vannak jótékonyak, amik védelmet és rosszak, amik fertőzést okozhatnak.

Arra kell törekednünk, hogy a jók legyenek többségében, de ezt a fertőtlenítőszerekkel pont nem fogjuk tudni elérni. Hiszen ezek megölik a baktériumok 99,9%-át, a jókat és a rosszakat egyaránt.

>>>> Hogyan működnek ezek a jó baktériumokat tartalmazó tisztítószerek?

 

Mi is történik valójában a perem alatt miután fertőtlenítettünk?

A kórokozó baktériumok ugyan elpusztulnak az agresszív vegyi anyagoktól, de csak néhány órára lesz biztonságos a felület, ugyanis szépen újra birtokba veszik a felületet csak éppen, sokkal ellenállóbbak lesznek.

A fertőtlenítéssel letisztított felületre a kórokozó baktériumok egy idő után sokkal gyorsabban telepednek vissza, így az agresszív fertőtlenítéssel, csak rontunk a baci helyzeten.

Fertőtlenítés során nem csak a káros baktériumoktól, hanem a hasznos védő baktériumoktól is megszabadítjuk a környezetünket, ezzel pedig többet ártunk, mint amennyit javítunk a helyzeten. ????

A háztartások 80%-a vásárol klóralapú fehérítőt/fertőtlenítőt. A klór rögtön reakcióba lép a környezetében levő más szerves alkotóelemekkel és mérgező, veszélyes keveréket hoznak létre, mint a furán, dioxin és más toxikus vegyületek.

Ráadásul a mérgező és veszélyes anyagok a folyókban és a levegőben kötnek ki és persze az emberekre is káros hatással vannak (pl. allergiás tünetek, rákot okozó vegyületek felhalmozódása a szervezetben…)

Persze alapvető elvárás, hogy otthonunk makulátlan és kórokozómentes legyen, de ez a tisztaság ne legyen egyenlő a sterilitással. Ha valóban steril otthonról álmodozunk, akkor kb. 4-6 óránként fertőtleníthetnénk mindent, ugyanis a kórokozók ennyi idő alatt újra birtokba veszik a felületeket.

Ez rengeteg tisztítószert, megüresedő flakont jelentene, aminek nagyon nagy a környezetterhelő hatása. Na és persze a pénztárcánkat is megterhelné, az egészségünkről már nem is beszélve!

 

Ennél azért van hatékonyabb és még a környezetet is védő megoldás!

 

Harcolj jó bacikkal a kórokozó ellen: Probiotikus egészségbarát takarítás

A probiotikus tisztítószerek jótékony „védő” baktériumokat tartalmaznak.

A tisztítószer jó baktériumai a felületen megtapadnak, szaporodnak és jótékony hatású ún. biofilmet képeznek, a biofilm kialakulása gátolja a kórokozók megtelepedését és elszaporodását, így a fertőzéshez szükséges mennyiséget nem érik el. Tehát egy egészséges mikrobiológiai környezetet alakítanak ki, azáltal, hogy elfogyasztják a rossz bacikat.

Így működik a folyamat:

Éppen ezért nem szabad más fertőtlenítőt használni utána, mert azok elpusztítják a probiotikus tisztítószer használata következtében kialakult jótékony védőréteget.

A termékek nem toxikusak, nem allergizálnak, valamint sav és lúgmentesek is, így az emberekre és a környezetre sem jelentenek veszélyt!

Plusz pont még a termékek mellett, hogy tovább megőrzik a felület tisztaságát, mint más WC fertőtlenítőszerek, így még ritkábban is kell takarítani.

A WC  higiénikusan tartásához a fertőtlenítők helyett, inkább használj probiotikumokat!

 

Ismerkedj meg az egészségbarát probiotikus takarítással 🙂