Jobb játszani, mint dolgozni avagy, így telt az első Júliális Játékok!

Játszani jó! Segíteni még jobb! Játszva segíteni a legjobb!

Pénteken eldobtuk az ingeket és a munkaruhát és sportcipőre cseréltük a szandálokat is, mivel részt vettünk az első Jótékonysági Júliális Játékokon, amelynek keretében egy teljes napra félreraktuk a munkát, és játszottunk egy jót. „Jobb játszani, mint dolgozni” jelmondattal vágtunk neki a napnak, amely a játék mellet főként a jótékonyságról szólt, hiszen a rendezvény a Tudomány-Kaptár közhasznú alapítványt támogatta, ami a Pillantó Kutya Óvoda és a Jövő Iskolája tanulócsoport fenntartója is.

 

Miben mérhették össze erejüket a csapatok?díj

A versenyszámok között volt: foci, strandröplabda, váltófutás és előkerültek a kenuk is. Az egész napos versenyzésben és strandolásban jól elfáradtunk, de legalább nem volt probléma az esti alvással. 🙂 E mellet pedig az, hogy a rendezvény jótékony célokat szolgál, mindnyájunkat pluszba motivált. Az eredményhirdetés keretében, minden adományozó csapat az óvoda gyermekei által készített műalkotást kapott ajándékba, melyet az alapítvány elnöke adott át.

 

Mit kell tudni az alapítványról és főbb céljairól:

– Hatékony ismeretterjesztő tevékenység az oktatáson keresztül a társadalom fejlesztése és revitalizálása érdekében, ez egy speciális oktatási és tanulási módszer alkalmazását jelenti.

– Általános erkölcsi értékek hanyatlásának visszafordítása az oktatáson keresztül.

– Non-profit jellegű képzés biztosítása egyéneknek és szervezeteknek, mely képzések célja felzárkóztatni a lemaradt tanulókat, illetve tanulási tanfolyamokon a tanulási képességek fejlesztése.

– A gyermekek segítése az óvodás kortól az általános és középiskolás korosztályon keresztül képességeik fejlesztésében, tehetségeik kibontakoztatásában az oktatáson, sporton és művészeteken keresztül.alapítvány

Alapítvány 2000 szeptembere óta működteti a Pillantó Kutya Gyerekcsoportot, amely 2007-ben elnyerte az óvodai címet. 2004 szeptemberében elindítottunk, és folyamatosan működtetünk egy magántanulói csoportot is, amelynek tanulmányi eredményei kiemelkedően magasak minden évben. A Pillantó Kutya Alapítványi Óvoda jelszava: “Mutass jó példát!”

Az alapítvány rendszeresen szervez gyermeknevelési szemináriumokat Budapesten, vidéki városokban és a környező országokban is, szülőknek, pedagógusoknak, ahol az érdeklődők az alapítvány által alkalmazott speciális tanulási és gyermeknevelési módszereket ismerhetik meg, és alkalmazásával elérhetik azt, amely minden szülő és pedagógus álma, hogy gyermekeik boldogok, tanulni szeretők, etikusak, kedvesek, egészségesek és sikeresek legyenek.
További részletek az alapítvány munkájáról és a támogatási lehetőségekről: http://pillantokutya.hu