férfi takarítja az irodát

Itt található a legtöbb baktérium a munkahelyen! Változtass rajta!

Legyen neked is kórokozómentes a munkahelyed!

Az irodai környezet igazi fellegvár a baktériumok számára. Kétszer gondold meg, hogy az asztalodnál eszed e meg az ebédedet.

Tudod, hogy hol található a legtöbb baktérium a munkahelyen? Mert nem a wc-ben…

 Hol található a legtöbb baktérium a munkahelyeden_

Örülnénk, ha a válasz a “tisztítószerekben” lenne…de  most nem a „jó bacikra” gondoltunk. 🙂

Te is szereted a rendet magad körül? Ennek megfelelően pedig otthonod csillog-villog a tisztaságtól?  Ráadásul egészséges probiotikus tisztítószereket használsz a rossz bacik ellen?

Na de mi a helyzet a munkahelyeden?

A munkahelyek, még ha nem is gondolnánk, de igazi baktériumtelepnek számítanak. A nem megfelelő takarítás, a közös légtér használata és a munkatársak által be nem tartott higiéniai elvárásoknak (pl. nem megfelelő kézmosás) köszönhetően. Az íróasztalok és a telefonok sűrűjében számtalan kórokozó és baktérium leselkedik ránk az irodában töltött munkaidő alatt, így hiába ragyog az otthonunk, ha a munkahelyen veszélynek vagyunk kitéve.

Gondolnál arra, hogy a kölcsönkért tollat kollégád nem rég még a szájában rágcsálta vagy, hogy mosdóhasználat után elfelejtett kezet mosni az a személy, akitől éppen aktákat veszel át, vagy épp kézfogással üdvözöl az a kolléga aki néhány perce még a metró kapaszkodót fogta?

Pedig ezek mind megtörténhetnek a mindennapi irodai élet során!

Miért van ilyen sok baktérium az irodában?

Egy irodai alkalmazott percenként átlagosan 30 tárgyat is megérinthet: a billentyűzet, az egér, az asztal, a tollak mind beletartoznak ebbe. Amikor ezeket a felületeket megérintik, baktériumokat vihetnek át rájuk és vehetnek fel a felületükről.

Továbbá ne felejtsük el, hogy ahol sok ember dolgozik, ott sok az érintkezés. ( Közös iroda, konyha, mellékhelyiségek, közös eszközhasználat!). Ez pedig a legkedvezőbb helyzet a baktériumok és vírusok terjedésének, amik így igazán otthon érezhetik magukat.

hol van a legtöbb baktérium az irodai asztalon

Hol található a legtöbb baktérium a munkahelyeden? Mik a legkritikusabb eszközök?

Az irodai telefonokon akár 25.000 baktérium is megtelepedhet négyzetcentiméterenként. Az íróasztalokon tizennyolc órán át baktériumok a wc ülőkénis megélnek az influenza vírusok, sőt mi több, ha nincsenek rendszeresen takarítva az asztalok, naponta 31%-kal is szaporodhatnak a kórokozók. A billentyűzet és az egér sem sokkal kecsegtetőbb a számok tekintetében, az előbbin 3295, míg a másikon 1676 baci is megtalálható lehet, de még a fax gépen ( 301) és a mikrohullámú sütőn (214) is több kórokozó található, mint a WC ülőkén ( 49). Megdöbbentő számok ezek…

Az irodák közös konyhái is tele vannak bacilusokkal. A legszennyezettebb felületek közé tartozik a konyhapult, a kávéfőző kiöntőjének fogója és a kapcsoló gombja, valamint a hűtőajtó kilincse szintén hemzseg a baciktól, mivel ezeket rendszeresen elfelejtik letakarítani.

Mit tehetünk a higiénikus munkakörnyezet érdekében?

A legjobb módszer arra, hogy megszabaduljunk a baktériumoktól, a legegyszerűbb és a legolcsóbb megoldás: a szappan és a víz használata, vagyis a megfelelő kézmosás! A legbiztosabb módja, hogy elkerüljük a keresztfertőzéseket, ha automata szappanadagolókat választunk.

Beszerezhetünk fertőtlenítőszer adagoló készülékeket is, ezek is jó szolgálatot tesznek főleg influenza szezon idején!

Továbbá beszerzéseinket is érdemes átgondolni. A jól megválasztott tisztítószerekkel nagyobb hatékonyságot és hosszabb ideig tartó fertőzésmentes felületeket érhetünk el, így az irodákban is remek megoldásnak bizonyulnak a probiotikus egészséges tisztítószerek a takarítás során! Ismertesd meg ezeket a csodaszereket a többiekkel is, ha eddig még nem hallottak volna róla. Ráadásul kifejezetten nagy felhasználók számára készülnek  koncentrátum formában 5 literes kiszerelések is. amikből 2500L tisztítószert lehet előállítani

Miért más a probiotikus egészségbarát tisztítószer, mint a hagyományos tisztítószerek?

A probiotikus tisztítószerek természetes összetevők segítségével, vegyszermentes hatékonysággal tisztítanak, így nem jelentenek veszélyt az emberi szervezetre, környezetre és az élővilág számára sem. A vegyszeres tisztítószerek ugyan minden baktériumot és kórokozót elpusztítanak, de csak rövid ideig képesek megőrizni a felület tisztaságát. A felületek néhány óra elteltével visszafertőződnek. Ezzel szemben a probiotikus szerek használatával a takarítási idő kitolható, hiszen a jótékony baktériumok sokkal tovább képesek megőrizni a felület tisztaságát.

Hogyan működnek a probiotikus tisztítószerek?

A probiotikus tisztítószer jó baktériumai a felületen megtapadnak, szaporodnak és jótékony hatású probiotikum-nagyito-alattúgynevezett biofilmet képeznek.

Ennek a jótékony biofilmnek a kialakulása gátolja a kórokozók megtelepedését a felületeken, így azok nem érik el a fertőzéshez szükséges mennyiséget.

Tehát a telhetetlen, jótékony baktériumok addig zabálják, a fertőző bacikat és kórokozókat, amíg csak van belőlük. Folyamatos használatuk megakadályozza a kórokozók elszaporodását, így a fertőzéshez szükséges mennyiséget nem érik el. Ennek megfelelően, nem javasolt a használata vegyszerekkel együtt, mert azok elpusztítják a probiotikus tisztítószer használata következtében kialakult „jó” biofilm réteget is.

Miért válaszd a SanoD’or Nature termékcsaládot az irodában is?

 • Mert 99,5%-ban vegyszermentes: nem káros az egészségre és nem károsítja a környezetet sem !
 • Hosszabban képes megőrizni a felület tisztaságát mint a hagyományos tisztítószerek, így nemcsak gazdaságos a használata, hanem ritkábban is kell vele takarítani!
 • 3 termékkel lefedhető a teljes takarítási folyamat : egyszerű a beszerzése (nem kell összeválogatni a különböző termékeket) és csökkenti a költségeket (pl. a raktározási költséget)!
 • Nem okoz bőr vagy szem irritációt, mert nincs benne sem sav,sem lúg, így használatához nincs szükség védőfelszerelésre, gumikesztyűre vagy maszkra.
 • Használata csökkenti az allergiás megbetegedések kialakulását. Biztonságos vegyszerallergiások számára is.
 • Állandó professzionális használat következtében sem okoz a szervezetben toxikus anyag felhalmozódást.
 • Használatával a vízelvezető rendszerben megszűnnek a dugulást okozó lerakódások és a kellemetlen szagok:a csatornába ürítve is tovább „dolgozik” a készítmény!
 • Kellemesebb illatú, mint a hasonló készítmények ( a jó illatú és biztonságos otthonért és munkahelyért!)
 • Használata javítja a cégről kialakult képet.
 • Tökéletesen beleillik a biztonságos munkavégzés és felelősségvállalás koncepciójába.
 • Nem csak látszólag “zöld” , mint sok bio tisztítószer! Sok „bio”-nak mondott tisztítószer habár biológiailag lebomlik, de mellette a szervezetre káros hatással bír.
 • A termékek kőolajszármazék és pálmaolaj-mentesek és állatokon nem lettek tesztelve.
 • 1 és 5 literes kiszerelésben is kapható, így ideális választást jelent professzionális felhasználók számára is.

Sanodor Nature Tisztítószercsalád

Válaszd a SanoD’or Nature termékcsaládot az irodában is, amely természetes összetevők segítségével, vegyszermentesen tisztít, biztonságos környezetet létrehozva maga körül!

Kérdésed van? 🙂

Írd meg nekünk: sanodor@sanodor.hu

 

Forrás: http://sanodornature.hu/probiotikus-takaritasra-fel/