Így töltsd hasznosan az időt otthon – kezd el a tavaszi nagytakarítást

Így töltsd hasznosan az időt!

 

Sok cég küldte, home office-ba dolgozóit, sokan pedig önként csatlakoztak a “maradj otthon” kampányhoz.

Ha már otthon maradunk, töltsük az időt hasznosan és fogjunk bele a tavaszi nagytakarításba, rendrakásba!

Ugyanis itt a tavasz , ha tavasz akkor pedig ideje egy alapos nagytakarításnak otthon és a munkahelyeken is!

A takarításhoz nincs szükséged sok tisztítószerre, csupán néhány zöld terméket kell beszerezned!

Idén csináld te is másként! Legyél tudatos takarító!

 

Mire lesz szükséged a tavaszi nagytakarításhoz?

– Egy általános tisztítószerre

– Egy padlótisztítóra

– Egy szaniter tisztítóra, amelyet bevethetsz a fürdőszobában és a konyhában is.

– Törlőkendők, portörlők, törlőpapír, rongyok, szivacsok

– Szemeteszsákok, kuka (mindig legyen kéznél, biztos, hogy találkozunk útközben szeméttel)

 

Mára a vegyipari cégek uralják a takarítószer piacot, számos felesleges és egészségre ártalmas terméket tolva a fogyasztóikra. Az azonnali tökéletes eredménnyel kecsegtető termékeknek megvan általában az a tulajdonáguk, hogy roppant károsak az egészségre, ugyanis ezek durva kemikáliákat tartalmazhatnak.

Most a koronavírus terjedése miatt pedig, a többség meggondolatlanul fertőtlenít mindent még akkor is ha már egy hete nem hagyta el a házat!

Ezek a szerek valóban elpusztítják azonnal a baktériumokat, de hosszú távú megoldást nem nyújtanak, hiszen a kórokozók  már 1 óra múlva újra elkezdik birtokba venni a felületeket. ( Hogyan képes a probiotikus tisztítószer hosszabb ideig megőrizni egy felület tisztaságát?)

A tavaszi nagytakarítás során nagyon fontos a háztartási tisztítószerek helyes kiválasztása. A nagy hatékonyságú tisztító és fertőtlenítő szerek (pl. hypo, vízkőoldó, penészirtó vagy a hideg zsíroldó) veszélyesek az emberi szervezetre és többnyire maró vagy irritatív hatásúak.

Akik minden nap agresszív  szerekkel dolgoznak, mert ez előírás a számukra ( pl. takarítók), náluk még fontosabb, hogy legalább az otthoni közegben ne érintkezzenek a káros szerekkel.

 

Mit, hogyan és mivel takarítsunk a tavaszi nagytakarítás során?

Ablak és üvegfelületek tisztítása

Ablakpucoláshoz lehetőleg enyhe, tavaszi időt válasszunk, mivel az erős napfény és a magas hőmérséklet miatt túl hamar száradnak az ablakok, és a tisztítószer nem tudja kellően leoldani a szennyeződéseket. Ezen kívül csíkos is marad az üveg, így a legjobb választás a felhős, langyos idő, ilyenkor lesz a legszebb a végeredmény ( mondjuk a héten tapasztalt hóesésben sem a legkellemesebb a takarítás 🙂 )

Először mindig az ablak külső felét mossuk le, majd utána a belsőt, és fentről lefelé haladjunk.

A tisztítási folyamat első lépéseként töröljük le az ablakkereteket száraz ruhával ( a keretről ugyanis sokan megfeledkeznek). Így megszabadulhatunk a portól és a durvább szennyeződésektől, amik ősz óta rárakódtak. Utána mossuk le vízzel, majd töröljük szárazra, ezután térjünk át az üvegre.

Az ablakot és az üvegfelületeket mindig tiszta ronggyal, szivaccsal pucoljuk!

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

Fényes, tiszta bútorok

Ugye téged is az őrületbe kerget, amikor portalanítás után néhány perccel, már olyan a bútorok felülete, mintha nem is takarítottál volna?

Próbáld ki a vízálló felületeken remekül működő SanoD’or Nature Brill-t minden vízálló bútorodon.

Nagytakarítás során húzd el a szekrényeket, tárolókat, és a tetejüket, oldalukat, hátlapjukat is törölgesd le tisztítószeres vízzel.

Ez az általános tisztítószer (és a termékcsalád többi tagja is) a hagyományos tisztítószerekhez képest, tovább megőrzi egy felület tisztaságát, emellett mivel vegyszermentes, bátran felviheted a bútorokra gumikesztyű nélkül is, nem fogja megmarni a bőrödet.

Használd bátran a vízálló bútoraidon, felületeiden a SN Brill-t. Ideális pl. szekrények, polcok, asztalok, ajtókeretek letörlésére és tisztán tartására.

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

Tiszta padló, kórokozómentesen!

Kisgyerek van a családban, házi kedvenceket tartotok a lakásban vagy csak eleged van egészségkárosító tisztítószerekből? Akkor ezentúl a felmosáshoz használj SanoD’or Nature Floor Padlótisztító koncentrátumot!

Segítségével gyönyörű fényes és egészségbarát padlót varázsolhatsz otthonodba. A tisztítószer nem jelent veszélyt az egészségre, így kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak, ahol a kicsik előszeretettel szeretik kúszva-mászva felfedezni a világot maguk körül. Ráadásul a gyerkőcöket bátran bevonhatjuk a tavaszi nagytakarításba is.

Ugyan ez vonatkozik a házi kedvenceket lakásba tartókra is, hiszen kedvenceink is családtagok, óvjuk meg egészségüket!

A tisztítószereket koncentrátum formátumban palackozták, így roppant gazdaságos a használatuk. Elegendő csupán 20 ml (fél kupak) koncentrátumot adnod 10 liter vízhez, így a koncentrátumból összesen 500 liter tisztítószert tudsz előállítani. Így ha otthon ragadunk egy időre akkor is kitart. Jól hangzik nem de? 🙂

Mit ajánlunk:  SanoD’or Nature Floor- Egészséges Padlótisztító Koncentrátum

Konyhatakarítás zölden

A SN Brill általános tisztítószert bátran vesd be a konyhában is! Főleg, ha húsvétkor nagy sütés-főzést tervezel.

Makacs foltok a munkapulton vagy a tűzhelyen?

Használj, picit töményebb koncentrátumot!

Vidd fel a tisztítószert a felületre, a legjobb eredmény eléréséért hagyd hatni néhány percig, majd töröld le. Ennyi az egész! 🙂

Kifizetődő a megelőzés is: ne hagyd ráégni a kifröccsent ételmaradékot, ezért minden sütés-főzés után töröld át a tűzhelyet és a sütőt.

Ezen a területen szintén hajlamosak vagyunk erős sütőtisztítókat és agresszív zsíroldókat bevetni, ami szuper hatékony módszer, de sem a bőrödet sem a tüdődet nem kímélni…

A csapokat fújd be szanitertisztítóval, ehhez a megadott arányban keverj ki a koncentrátumból a szórófejes palackban (1-2 ml koncentrátumot, kb. 1 „kávéskanálnyit” adj fél liter vízhez) hagyd hatni néhány percig majd egyszerűen, töröld le. Ráadásul a csatornába kerülve tovább „dolgozik” a készítmény, így a vízelvezető rendszerben segít megszüntetni  a dugulást okozó lerakódásokat és a kellemetlen szagokat.

A “kötelező” otthonlét remek alkalom az olyan helyek kitakarítására is, amit ritkábban szoktunk tisztítani, mert sosem jut idő rá.

Ilyen terület a hűtőszekrény vagy éppen a kamra kitakarítása. Most lesz időnk ezeket kiszelektálni és alaposan kitakarítani, polcokat letörölni.

Az eredmény csillogó-villogó egészséges konyha!

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum és

SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

 

Csillogjon a csempe és a fürdő

A fürdő rendben tartása sok háztartásban a legnagyobb „mumus”. Az állandó harc a vízkővel, sokunknak bosszúságot okoz. Hagyjuk hát a nagytakarítás végére a fürdőszobát, hiszen ez az egyik legkényesebb és legmacerásabb területe a lakásnak!

A SanoD’or Nature Shine Szaniter tisztítót bátran bevetheted a vizes helységekben és nem fogsz csalódni. Gyönyörű fényessé varázsolja a csapokat, a fürdőkádat és a csempét is. Ráadásul a wc-ben alkalmazva megszüntetheted a kellemetlen szagokat és a dugulást okozó lerakódásokat akárcsak a konyha esetében.

Emellett ha fontosnak érzed a Földünk védelmét is, akkor nem kell attól sem tartanod, hogy a környezetbe kikerülve milyen károkat okozhat a szer, hiszen természetes eredetű és biológiailag lebomló összetevőket tartalmaz.

Első használatkor vagy makacsabb vízkő esetén, használj picit töményebb oldatot a biztos siker érdekében, később a flakonon található hígítási útmutató segítségül szolgál a hatékony használathoz.

Használata közben nem lélegzed be a káros vegyszergőzt, mint sok fürdőszoba és toalett tisztító esetében. Használd hát bátran a tavaszi nagytakarítás során, így ha már otthon vagy alaposan takaríts ki a fürdőszobában is.

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

Érzékeny, kényes felületek tisztán tartása

A legtöbb vegyszer hátránya, (amellett, hogy roppant veszélyesek az egészségre!) az is, hogy bizonyos kényes felületeket nem tudunk velük megtisztítani, mert maradandóan károsítaná azokat, a vegyszerekben található sav vagy lúg. Lehet te is jártál már úgy, hogy a márvány padlód megmattult vagy a fürdőszobai csapodat megmarta egy tisztítószer.

Mit tudunk tenni, ha otthonunkban vannak ilyen érzékeny felületek? Általában beszerzünk speciális tisztítószereket, de ezek többsége elég drága, így nem túl pénztárcabarát.

A SanoD’or Nature vegyszermentes termékei tökéletesen alkalmazhatóak az olyan speciális, kényes felületek takarítására is, amelyeket a vegyszerek csak károsítanának (pl. márvány és csiszolt kőpadlók, króm felületek). Szuper megoldás a kényes problémákra is!

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature teljes termékcsalád!

A tavaszi nagytakarításhoz nincs szükséged 10-15 fajta tisztítószerre!

3 tisztítószerrel lefedhető a takarítási folyamat!

Legyél Egészséges Takarító még az idén!

Szerezd be a tisztítószereket hozzá itt!

 

Hamarosan visszatér az élet a munkahelyekre és intézményekbe is, készülj fel!

Nagytakarításra nem csak otthonunk, de a munkahelyünk is rászorul ilyenkor!

Mindegy, hogy iskola, múzeum vagy irodaház a Mesdi impregnált vörös mopja nagy segítségedre lesz a professzionális nagytakarításban! ????

 

Fapadlók, gres, laminált, márvány ?

Mindegy milyen padlótok van a munkahelyen, mert a Mesdi mop hatékonyan tisztítja a padlót, miközben kíméletes az érzékeny felületekkel!

A munkahelyi padlók rendszeres tisztán tartására használd a mesdi vörös mopját!

Válassz profi segítséget!

takarítás munkahelyen

Mi ez a speciális mop?

A legjobb választás a munkahelyi padlókhoz, mert nem csak savmentesen tisztítja, de közben ápolja és fényesen is tartja a felületet az impregnált olajnak köszönhetően. Bátran használd fapadlókon is.

Ennek a speciális takarítási technológiának kialakítása évtizedes tapasztalatok tanulságainak levonásával történt. A cserélhető mopfejek kifejlesztésénél arra fektették a hangsúlyt, hogy kialakításánál fogva a lehető legnagyobb felületen érintkezzen padlóval, és eközben minimális fizikai erőfeszítésre legyen csak szükség. Éppen ezért ideális hatalmas területek könnyű és gyors takarítására.

A mopokat meghatározott hőfokon egy speciális olajjal impregnáljuk, amely összetételének köszönhetően a port és a szennyeződéseket teljesen magába szívja, így a padlót rövid idő alatt természetesen csillogóvá varázsolja minimális erőfeszítéssel, más vegyszerek hozzáadása nélkül, környezetbarát módon!

 

Miért ideális választás a Mesdi mopja?

Mert:

 • Használatához nem szükséges savas vagy lúgos tisztítószer, így nem károsítja a felületet sem!
 • Nincs szükség felsöprésre vagy felmosásra a használata előtt. Kivált 2 funkciót!
 • Mivel használata során nincs szükség vízre, különösen ajánlott olyan felületek tisztítására, ahol a vizes felmosás nem alkalmazható.
 • Emellett megszünteti a felesleges vízpazarlást!
 • Használatához nincs szükség más takarítószerek alkalmazására, igazán környezetbarát!
 • Könnyű és kényelmes a használata. A takarítás kisebb erőfeszítéssel jár.
 • Professzionális használatra tervezett eszköz.
 • Tiszta és csillogó lesz a padló, csupán egy „feltolással”.
 • Nincs „csíkosodás” a használat után, csak ragyogó fátyolmentes felület.
 • Költség és időtakarékos takarítás ( 50%-al csökkenti a munkaidőt)
 • Megtakarítást lehet elérni vele a beszerzésben és a raktározásban.
 • A mopot rendelkezésre bocsájtjuk bárhol, ahol az ügyfélnek szüksége van rá.
 • Különböző méretben kaphatóak, amelyek alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez (egyetlen 107 cm széles mop 7 000 m2 feltakarítását teszi lehetővé)
 • Az ergonomikusan kialakított rúd megkönnyíti az eszköz használatát, ezzel elkerülve a kellemetlen pozíciókat. Használat közben nem kell „rágörnyedni” az eszközre, így nincs felmosás közben jelentkező hát és derékfájdalom.
 • A víz használatának mellőzésével nincs csúszásveszély, illetve száradási idő, a padló rögtön használható, így a balesetek is elkerülhetőek.

Tudj meg többet a Mesdi mopról és a száraztakarításról!