Hogyan válasszunk szemetes kukát?

Ugyan kit izgat ez a kérdés?…Gondolhatnád te is! De ha jobban belegondolsz nem is olyan egyszerű a választás.

Aztán meg jönnek a kellemetlenségek egy rossz választás miatt…

 

Hétköznapi szituációk:

Szitu 1.: Valamelyik kolléga rátolat a kinti szemetes konténerre, ami ócska műanyagból készült, ezért ripityára törik…

Szitu 2.: Ugyan még csak szerda van, de az étkezőben található szemetesből már folyik ki a sok szemét…

Szitu 3.: Dohányzó kollégák a kültéri szemetesbe/földre dobják a csikket, mert nincs külön hamutartó…

Szitu 4.:A konyhai szemetes bűzlik a benne rothadó zöldség és gyümölcsmaradékoktól és még nincs is nyári 40 fokos meleg…

Sorolhatnánk még tovább a kellemetlenségeket, de inkább mutatunk pár megoldást! 🙂

Először is nézzük meg a szempontokat, amik fontosak lehetnek a szemetes kiválasztásánál:

Hány fő fogja, használni az adott szemetest?

Egy 5 fős irodában nyílván kevesebb szemét keletkezik, mint egy 100 főt foglalkoztató munkahelyen. Kiválasztásnál vegyük figyelembe mindig, hogy egy adott szemetest hányan használnak majd. Például egyáltalán nem mindegy, hogy minden asztal mellett van egy papírkosár vagy egy közös nagyobb papírgyűjtőt használnak az adott szobában dolgozók.

 

Ki fogja használni? Vendégek vagy az irodában dolgozók?

Szintén több alternatívát vet fel az a kérdés, hogy ki is a „célcsoport”. Egy közösségi helyen elhelyezett szemetes esetében nem árt, ha vandál biztos kivitelt választunk (törésálló, tűzálló megoldások) míg egy irodába a designosabb, akár a cég arculati elemeihez illő darabokat is választhatunk, amik javítják az összhatást.

 

Milyen helyiségbe szánjuk? Konyhába vagy a tárgyalóba? Kinti vagy benti megoldást keresünk?

Teljesen más szemetes való egy konyhába, mint egy tárgyalóban ahol csak papírhulladék keletkezik, a mosdókat már nem is említve ahol a női higiéniai hulladékokat zárható, bomlást megakadályozó tartóban kellene gyűjteni. (intimhulladékgyűjtő szolgáltatásunkról itt olvashatsz bővebben.)

 

A konyhába zárható vagy billenő fedeles megoldást válasszunk, és mindig tartsuk zárva, ezzel meggátolhatjuk a kellemetlen szagok terjedését és nem csalogatjuk oda a rovarokat sem. Lehetőleg olyan szemetest válasszunk, amit nem kézzel kell kinyitni, hanem pedálos, így tiszta marad a kezünk.

 

Az is szempont, hogy a szemetest kintre vagy bentre szánjuk, tehát, hogy mennyire van kitéve az időjárás viszontagságainak, rozsdamentes vagy vandál biztos kukákat válasszunk.. Külső szemeteseknél szintén fontos a „zártság”, hogy a szél ne hordja szét a szemetet. Külső használatra érdemes a dohányosokra külön is gondolni és csikkgyűjtős megoldásokat választani. Így elkerülhető, hogy a csikkeket a földre vagy a hagyományos szemét közé dobják.

Milyen szemét kerül bele? Fontosak számunkra a „zöld” megoldások?

Amennyiben biztos, hogy a szemetesbe csak papírhulladék kerül, úgy választhatunk nyitott megoldásokat, ha már más típusú hulladék is belekerülhet (akárcsak egy banánhéj…) úgy már zártabb megoldásban gondolkodjunk.

Szerencsére egyre többen gondolnak a szelektív hulladékgyűjtésre nem csak otthon, hanem az irodában is. Itt is a méret a lényeg! Egy kisebb iroda ugyanúgy képes megoldani a szelektív gyűjtést, mint a nagyok. Hiszen egészen kicsi szelektív kukáktól a konténerekig nagyon széles a paletta. Ha nem csak két komponenst ( általánosan a műanyagot és a papírt gyűjtik külön) szeretnétek külön gyűjteni, hanem minden típusú hulladékot, azt is könnyen megtehetitek, komplex egységes megoldásokkal amik, külön színnel is segítik az elkülönítést.

A szuper zöld tudatos felhasználók pedig olyan szemetest is választhatnak, aminek az anyaga is újrahasznosított papír.

+ 1 szempont, az Árérték arány!

Elsőre kedvezőbbnek tűnik berohanni a hipermarketbe és az első útba eső szemetessel letudni a beszerzést. Azonban az olcsóság, szemetes választásnál nem kifizetődő.

Egy rossz minőségű műanyag szemetest lehet, 2 havonta lekell cserélni, mert a hétköznapi használat mellet is letörnek részek belőle vagy épp a vandalizmus áldozatává válnak. 🙂

Utánaszámolva jobban megéri egy minőségi, megbízható gyártótól szemeteseket választani, amik több évig hűségesen kiszolgálják a felhasználókat 🙂 Ilyenek a Rubbermaid márkájú különböző hulladékgyűjtők, szemetesek, melyek között törésálló vagy tűzálló darabok is megtalálhatóak. A  Rubbermaid legnagyobb magyarországi forgalmazójaként ( SanOdor Kft.) pedig a legszélesebb termékskálából választhat nálunk.

 

A fenti szempontokat megvizsgálva, válogass kedvedre a választékunkból!

Kínálatunk egy része a webáruházunkban is megrendelhető! A teljes termékpalettához kérj árajánlatot, szívesen segítünk az optimális megoldás megtalálásában!

 

www.sanodor.hu/kategoriak/