Hogyan tisztítsuk a cementlap padlókat?

Hogyan tisztítsunk és ápoljuk a cementlapból készült padlókat?

 

A legnépszerűbb és legelterjedtebb beltéri padlólapok anyaga jellemzően gres, vagy kőporcelán, azonban, újra kezdenek divatba jönni a gyönyörű cementlapok!

A cementlap „újjáéledése” különleges színeinek, mintáinak és sokszínű felhasználhatóságának köszönhető.  (Ugyanis nem csak padlóra, de falakra is nagyszerű választás!)

A legelterjedtebbek a mintás, keleties darabok, de egyre népszerűbbek a homogénebb, egyszínű változatok is.

Elterjedési területei főként Dél- Európa, India, Észak- Afrika, és Ázsia. De gyártják Dél- Amerikában, és több egzotikus országban is. Hazánkban a marokkói stílus terjedt el leginkább.

A cementlap nagyszerűen illeszthető modern és rusztikus környezetbe is.

Hol találkozhatunk vele?

Igazából bárhol, de régi lépcsőházakban, folyosókon, oktatási intézményekben, színházakban, kórházakban, belvárosi bérházak udvarain, vagy az ottani lakásokban, még mindig találkozhatunk a régen lerakott változataival.

Ez köszönhető tartósságának, mély kopófelületének, így hosszú évekig kiszolgál minket!

A cementlapok előállítása idő- és munkaigényes feladat, ezért nem éppen a legolcsóbb padlómegoldás. Azonban, ha hosszútávra tervezzük lerakását, akkor viszont bőven visszahozza az árát.

 ( Figyeljünk a vásárlásnál, mert ha csak a felület van megnyomva cementlapos mintákkal, akkor már nem is beszélhetünk cementlapról, legfeljebb csak olyan stílusú járólapról és így nem is érvényesül a legjobb tulajdonsága már, azaz a nagy ellenállósága!)

A lapokat elkészítés után impregnálják, azért hogy a vizet ne szívják magukba és a színek se mosódjanak el dörzsölés hatására.

Habár valóban tartós és ellenálló, van néhány dolog, amire oda kell figyelni a tisztítása ás ápolása során, ezek szükségesek az állagának megóvása érdekében.

Hogyan tisztítsuk a cementlapot?

A cementlap tisztításával és ápolásával kapcsolatban a legfontosabb szabály, hogy soha ne tisztítsuk savtartalmú tisztítószerekkel, mint az agresszív vízkőoldók vagy a sósav, mert a savak fakítják a színeket és kikezdik a cementet.

Használjunk helyettük viasztartalmú szereket vagy egyszerű mosószeres vizes. Lerakás után impregnáljuk, ezzel megelőzhetjük, hogy a szennyeződések meglátszanak rajtuk!

Az erős, makacsa szennyeződéseket, mint a bor, pörkölt, kávé stb. érdemes hamar feltörölni róluk.

Javaslatunk a cementlapok tisztására, a környezetbarát probiotikumokat tartalmazó SanoD’or Nature Floor – Padlótisztító koncentrátum. Amely sav és lúg mentesen a probiotikus baktériumok segítségével tisztít, így megóvja a felületet a károsodástól, miközben hatékonyan távolítja el az olajos és zsíros szennyeződéseket is.

 

Munkahelyi cementlapból készült padlóhoz, professzionális takarítást ajánlunk! 🙂

Méghozzá a Mesdi impregnált Vörös mopját!

 

A cementlapok tisztán tartásához válasszunk profi segítséget!

A Mesdi egyedülálló impregnált vörös mopja, kifejezetten professzionális felhasználóknak készült.

A legjobb választás a cementlapból készült padlókhoz, mert nem csak savmentesen tisztítja, de közben ápolja és fényesen is tartja a felületet a speciális impregnált olajnak köszönhetően.

Ennek a speciális takarítási technológiának a kialakítása évtizedes tapasztalatok tanulságainak levonásával történt. A cserélhető mopfejek kifejlesztésénél arra fektették a hangsúlyt, hogy kialakításánál fogva a lehető legnagyobb felületen érintkezzen padlóval, és eközben minimális fizikai erőfeszítésre legyen csak szükség. Éppen ezért ideális hatalmas területek könnyű és gyors takarítására.

A mopokat meghatározott hőfokon egy speciális olajjal impregnáljuk, amely összetételének köszönhetően a port és a szennyeződéseket teljesen magába szívja, így a padlót rövid idő alatt természetesen csillogóvá varázsolja minimális erőfeszítéssel, más vegyszerek hozzáadása nélkül, környezetbarát módon!

Miért ideális választás a Mesdi mopja a cementlap padlókhoz is?

Mert:

 • Használatához nem szükséges savas vagy lúgos tisztítószer, így nem károsítja a felületet sem!
 • Nincs szükség felsöprésre vagy felmosásra a használata előtt. Kivált 2 feladatot!
 • Mivel használata során nincs szükség vízre, különösen ajánlott olyan felületek tisztítására, ahol a vizes felmosás nem alkalmazható.
 • Emellett megszünteti a felesleges vízpazarlást!
 • Használatához nincs szükség más takarítószerek alkalmazására, igazán környezetbarát!
 • Könnyű és kényelmes a használata. A takarítás kisebb erőfeszítéssel jár.
 • Professzionális használatra tervezett eszköz.
 • Tiszta és csillogó lesz a padló, csupán egy „feltolással”.
 • Nincs „csíkosodás” a használat után, csak ragyogó fátyolmentes felület.
 • Költség és időtakarékos takarítás ( 50%-al csökkenti a munkaidőt)
 • Megtakarítást lehet elérni vele a beszerzésben és a raktározásban.
 • A mopot rendelkezésre bocsájtjuk bárhol, ahol az ügyfélnek szüksége van rá.
 • Különböző méretben kaphatóak, amelyek alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez (egyetlen 107 cm széles mop 7000 m2 feltakarítását teszi lehetővé)
 • Az ergonomikusan kialakított rúd megkönnyíti az eszköz használatát, ezzel elkerülve a kellemetlen pozíciókat. Használat közben nem kell „rágörnyedni” az eszközre, így nincs felmosás közben jelentkező hát és derékfájdalom.
 • A víz használatának mellőzésével nincs csúszásveszély, illetve száradási idő, a padló rögtön használható, így a balesetek is elkerülhetőek.

A vörös mop rendszeres használata mellett sokáig gyönyörködhetünk a meseszép mintájú cementlap padlónkban!

Kipróbálnád szolgáltatásunkat? Egy hétig díjmentesen megteheted!

Kérd díjmentes próbánkat: mesdi@mesdi.hu

vagy

Töltsd ki az űrlapunkat a jelentkezéshez!

Jelentkezem a díjmentes próbára!