Hogyan takarítsuk ki a fürdőszobát környezetbarát módon?

5 környezetbarát fürdőszobai takarítós tipp!

Ahhoz, hogy otthonodat tisztává és higiénikussá varázsold, nincs szükséged 10 fajta méregdrága és agresszív tisztítószerre.

Szerencsére egyre többen kezdenek el környezetbarát módszerekkel, tisztítószerekkel takarítani. Ha még csak most kezdesz bele a „zölddé” válásba vagy az eddigi módszerek nem váltak be igazán, akkor adunk pár tippet a környezetbarát fürdőszoba takarításhoz!

Biztos, hogy a WC a legfertőzőbb baci tanya?

A WC-vel kapcsolatban él az a meggyőződés az emberekben, hogy tele vannak veszélyes baktériumokkal és kórokozókkal. Ezért ezt a területet hajlamosak vagyunk indokolatlanul sokszor és agresszíven fertőtleníteni. Nos, tény, hogy a kórokozók könnyen eltudnak szaporodni a toalettekben, de bizony, ahogy a munkahelyi baktériumokról írt cikkünkben is kiderült, telefonunkon valószínűleg több kórokozó található (akár 25.000 baktérium négyzetcentiméterenként), a konyhai szivacsról nem is beszélve, melyen akár 200 ezerszer több baktérium lehet, mint a vécében ( 49 baktérium négyzetcentiméterenként). Brrrr…

Ráadásul a vegyszer-maradványokkal történő folyamatos kontakt káros lehet az egészségre is, így többet ártunk a túlzott fertőtlenítéssel, mint amennyire gondolnánk… Nincs szükség drasztikus hatású, mindent kiirtó vegyszerekre egy átlagos háztartásban. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs szükség takarításra, csak éppen más módszerekre van szükség.

 

Ajánlatunk: A SanoD’or Nature Shine Szanitertisztító Koncentrátuma, mellyel kitakaríthatjuk az egész WC-t kívül-belül.

1-2 ml koncentrátumot (1 „kávéskanálnyit”) adj fél liter vízhez. Legegyszerűbb, ha egy „spricnis üveget” használsz erre a célra.

Permetezd közvetlenül a megtisztítandó felületre, majd hagyd hatni néhány percig és töröld le. Ennyi az egész! Különösen makacs szennyeződés esetén, használj picit, töményebb oldatot.

Mivel nem vegyszerek segítségével távolítja el a bacikat, nem keletkezik káros vegyszermaradvány a felületen, így óvja a család egészségét is.

A meleg és nedves környezetben szívesen telepszenek meg a baktériumok. Szerencsére jó szolgálatot tesznek a probiotikumok a lefolyóban is!  A probiotikus tisztítószerek használatával a vízelvezető rendszerben megszűnnek a dugulást okozó lerakódások és ennek következtében a kellemetlen szagok, hiszen a csatornába ürítve is tovább „dolgozik” a készítmény! ( Mik azok a probiotikumok? Kattints ide a cikkért!)

Ráadásul környezetbarát szer, mely biológiailag lebomlik, így nem terheli a vizeinket sem.

 

Ragyogó csempe természetesen:

Most lehet, hogy meglepődsz de nem az ecetet fogjuk ajánlani.

Az ecet kiváló vízkőoldó ezt már régóta tudjuk, de kellemetlen illata  és egészségre gyakorolt hatása miatt sem épp a legjobb megoldás. Az ecetnek nem véletlenül van szúrós szaga, maró hatású gőze azonban nem csupán az orrot ingerlik, de a szemet, a nyálkahártyákat, valamint a tüdőt is. Nagy mennyiséget belélegezve belőle zárt helyiségben akkor torokfájás, köhögés, égő érzés, sőt, akár szédülés és légszomj is felléphet, a bőrrel nagyobb mennyiségben érintkezve pedig vörösséget, felmaródást és hólyagok kialakulását is okozhatja. Mutatunk inkább egy jobb alternatívát a csempe csillogóvá tételére!

Ajánlatunk: SanoD’or Nature Shine Szanitertisztító Koncentrátuma

A ragyogóan tiszta és higiénikus csempét elérhetjük természetes, egészségbarát tisztítószerek használatával is. Próbáljuk, ki a probiotikumokkal történő takarítást a csempéken is. Az ecettel ellentétben, kellemes illattal valamint, vegyszer- és savmentes hatékonysággal „támad”.

Hatékonyan eltávolítja a vízkő és szappanlerakódásokat. Fugatisztításra is alkalmas. Mivel nincs benne sem sav, sem lúg, nem bántja a felületet és az egészségedet sem. Nem okoz bőr vagy szem irritációt, így használatához nincs szükség gumikesztyűre vagy maszkra. Biztonságos takarítást biztosít kisgyermekek és háziállatok mellet egyaránt!

Használata roppant egyszerű. Nem kell sokat „kutyulni”, mint a házi tisztítószereket. Egyszerű szórófejes palackban ( 500 ml-es) hígítsunk fel 1-2 ml koncentrátumot (1 „kávéskanálnyit”) fél liter vízzel. Ezt a kapott hígított tisztítószert permetezzük közvetlenül a megtisztítandó felületre. Itt hagyjuk állni néhány percet, hogy a probiotikumok birtokba vehessék a felületet, majd puha törlőkendővel vagy szivaccsal törölje le. Az eredmény pedig a tiszta és ragyogó csempe!

 

Szaniterek tisztítása

Valljuk be, a szaniterek takarítása sem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé. Mégis fontos a megfelelő tisztításuk, így ne hanyagoljuk el őket. Hajlamosak vagyunk itt is bevetni a legagresszívebb szereket csak, hogy megszabaduljunk a vízkőtől és egyéb lerakódásoktól. Ezek a szerek a lefolyóba, onnan pedig a természetbe kerülve azonban környezeti károkat okozhatnak és igen károsak az élővilágra.

Arról nem is beszélve, hogy az egészségünkre milyen rossz hatással van, ha fürdőszobánk takarítását, a veszélyes felszabaduló vegyszergőzök között végezzük rendszeresen. (Miért veszélyesek a vegyszerek?)

Használjunk inkább egészség és környezetbarátabb alternatívát a hagyományos szanitertisztítók helyett!

Ajánlatunk a SanoD’or Nature Shine Szanitertisztító Koncentrátum

Permetezzük közvetlenül a csapokra és a szaniterekre, hagyjuk hatni néhány percig, majd puha törlőkendővel vagy szivaccsal töröljük le.  Bátran használjuk a rozsdamentes és króm felületeken is, nem fogja károsítani azokat, annyira természetes. Arról nem is beszélve, hogy gumikesztyű nélkül kitakaríthatod a kádat, mert nem fogja megmarni a kezedet! Hát nem szuper? 🙂

 

Polcok, pakolófelületek a fürdőben!

A fürdőben éppúgy megtapad az a fránya por a felületeken, mint a ház többi részében. A polcok és pakolófelületek letörlésére használj általános tisztítószert. Ezek általában bármilyen bútoron, általános felületen bevethetőek.

Először pakoljunk le a polcokról, szekrényekről,  aztán vigyük fel a felületre az általános tisztítószerünket, (legegyszerűbb, ha itt is a spricnis üveget vetjük be) hagyjuk hatni pár percet, majd puha ronggyal töröljük szárazra a felületet.

 

Ajánlatunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

Ajánlott hígítása, akárcsak a szanitertisztító esetében is volt,  1-2 ml koncentrátum (1 kávéskanálnyi) fél liter vízhez egy szórófejes flakonban.

Az általános tisztítószerünket bevetheted az üvegfelületeken is!

 

Fürdőszoba padló:

Ha végeztünk a szaniterek és a csempe megtisztításával és már minden tiszta és ragyogó, valószínűleg már kellőképpen elfáradtunk, na de ne feledkezzünk meg a padló feltakarításáról sem.

Ajánlatunk a SanoD’or Nature Floor Padlótisztító Koncentrátuma, mely bármilyen padlófajtára használható!

Alkalmazása ennek is egyszerű: 10 liter felmosó vödörnyi vízhez adjunk egy fél kupaknyi SanoD’or Nature Floor Padlótisztító koncentrátumot, majd hagyományos módon mossuk fel a padlót és hagyjuk megszáradni. A probiotikumok pedig teszik a dolgukat, szépen elszaporodnak a felületen és védőréteget képeznek!  Segítségükkel vegyszermentesen varázsolhatunk tisztaságot és jó illatot otthonunkba. Ráadásul hosszabban képes megőrizni a felület tisztaságát, mint a hagyományos tisztítószerek, így ritkábban is kell takarítanunk.

 

+ 1 nagyon fontos infó

1 liter koncentrátumból 500 liter tisztítószer állítható elő!

Így legalább fél évig kipipálhatod a a tisztítószer vásárlást… 🙂

Szerezd be még ma a kedvenc egészséges tisztítószeredet!

Legyél Egészséges Takarító! 🙂

www.sanodornature.hu