Hogyan takarítsuk a laminált padlókat?

Laminált padló tisztítása és ápolása könnyen és hatékonyan

A laminált padló a meleg burkolatok családjába tartozik. A laminált padlók három rétegből állnak.

Jellegzetessége, hogy fautánzatú műanyag felület található a felső rétegén, illetve az alsó része is műanyagból készül, ellentétben a szalagparkettával, amelynek minden rétege valódi fa.

A laminált padlók külsőre nagyon hasonlítanak a fa padozatokra, egy jó minőségű laminált padló esetében a laikusok nem is biztos, hogy megtudják különböztetni első ránézésre a kettőt.

A laminált padlók használatának előnyei:

A laminált padlók rengeteg előnnyel bírnak, a legfontosabb: gyorsan és egyszerűen lerakhatóak. Meleg hatást keltenek és kellemes rajtuk járni.

Áraik igen széles skálán mozognak. Azonban sokkal alacsonyabb költségből is kihozható, mint a hagyományos parketta. ( Az olcsó változatok általában alacsonyabb kopásállósággal is rendelkeznek.)

Felszínén UV-álló réteg található, aminek köszönhetően megtartja a színét, a napsütötte helyiségekben is.

Több száz színben és mintában elérhetőek, így mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző megoldást. 🙂

A laminált padló tökéletes megoldás az allergiásoknak, kisgyermekes családoknak és azoknak, akik könnyen és gyorsan tisztítható padlóra vágynak.

 

Hátránya:

Sajnos nem újítható fel úgy, mint a parketta. Mivel nem csiszolható és lakkozható, ezért elhasználódás esetén cserélni kell.

Kopásállóságára érdemes figyelni vásárlás előtt: míg otthonra egy kisebb kopásállósággal rendelkező is elég lehet, addig egy irodában már egy nagyobb ellenállással bíró laminált padló az ajánlatos. (az erős kopásállósági osztályok AC4, AC5)

Az olcsó változatoknál számítani kell arra, hogy az élettartama nem lesz olyan hosszú, mint a magasabb kopásállóságú változatoknak. Nagy forgalmú helyiségekbe, ezért nem érdemes olcsót változatot választani.

 

A laminált padlók tisztítása és ápolása:

A laminált padló élettartalmát és tartósságát nem csak a lerakás minősége és pontossága határozza meg, hanem az is, hogy milyen ápolásban részesítjük a használata során.

 

A laminált padló napi ápolása gyakorlatilag a kosz és a por eltávolítását jelenti egy száraz törlőronggyal/ moppal. Intenzívebb tisztításhoz használható enyhén nedves törlőrongy is.

Jegyezzük meg viszont, hogy a fa padlókhoz hasonlóan, a laminált padlókat sem szabad bő vízzel felmosni, mivel nagy %-ban fa, ami a nedvességet nem szereti, ugyanúgy ahogy a tömör fa padlók sem.

Ráadásul az illesztések mentén beszivárgó nedvesség sincsen rá jó hatással hosszú távon.

 

A port, a homokot és az egyéb laza szennyeződéseket porszívóval is el lehet róla távolítani. ( Porszívózás előtt ellenőrizzük, hogy a kerekek és a kefe nem túl kemények vagy nem sérültek-e, így elkerülhetjük a karcok kialakulását.)

 

Ne használjunk a laminált padlón fehérítőszereket, erős oldószereket, acetont, súroló és szemcsés anyagokat vagy agresszív savas tisztítószereket.

Ha ragaszkodunk, valamilyen tisztítószerhez, lehet kifejezetten laminált padlókra kifejlesztett szereket kapni.

 

A konyhában – a helyiség használatából adódóan – a laminált padló sűrűbben igényel tisztítást, de a durva súrolás itt is kerülendő. Többnyire itt is elég egy “száraz” tisztítás törlőronggyal. Esetenként használhatunk enyhén megnedvesített törlőrongyot vagy jó alaposan kicsavart felmosót.

 

Ha kiboruló víz ömlene rá, azt minél hamarabb itassuk fel. Ha makacsabb anyag (pl. kávé, bor, olaj stb.) kerülne rá, azt is azonnal töröljük fel és így nem veszti el ellenállóságát.

 

Szobanövények?

Csak óvatosan!  A kifolyó víz hatására és a tartósan vizes területen a padló elveszti minőségét hosszútávon.

 

Védjük a bútorok és a szék görgők ellen is a laminált padlóinkat:

A kemény szék görgőknél a por és apró kvarcos szennyeződések a görgő alá kerülve megtörhetik a laminált felületet, így a laminált padló karcos lesz és elveszti a nedvességgel szembeni ellenállását.

Válasszunk puha görgős kerekeket vagy a székek alá való alátétet, valamint a bútorokra is ragaszthatunk filckorongot, így megvédhetjük a padlónkat a mechanikus apró sérülésektől.

Laminált padló a munkahelyre?

Jó választás!

Na de mivel tisztítsuk szakszerűen?

A laminált padló takarításához a legideálisabb választás az impregnált Mesdi mop, ezzel érhető el a legszebb eredmény, miközben a padló sem károsodik!

 

Miért válasszuk a Mesdi vörös mopját a laminált padlók tisztán tartásához?

 • Alkalmas minden típusú padlóhoz és felülethez (a szőnyegpadló kivételével).
 • Nem szükséges a felsöprése vagy felmosása használata előtt.
 • Mivel használata során nincs szükség vízre, különösen ajánlott olyan felületek tisztítására, ahol a vizes felmosás nem alkalmazható, vagy nem ajánlott. ( pl. laminált padló, parketta)
 • Nincs szükség más takarítószerek alkalmazására.
 • Könnyű és kényelmes a használata
 • A mopok két hét elteltével is tökéletes állapotban vannak
 • Professzionális használatra tervezett eszköz, profi felhasználóknak.
 • A takarítás kisebb erőfeszítéssel jár.
 • Tiszta és csillogó lesz a padló csupán egy feltolással.
 • Nincs „csíkosodás” a használat után, csak ragyogó eredmény.
 • Az impregnált olaj ápolja és ragyogóvá varázsolja a padlót.
 • Költség és időtakarékos takarítás ( 50%-al csökkenti a munkaidőt).
 • Megtakarítást lehet elérni vele a beszerzésben és a raktározásban.
 • A mopot rendelkezésre bocsájtjuk bárhol, ahol az ügyfélnek szüksége van rá.
 • Különböző méretben kaphatóak, amelyek alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez (egyetlen 107 cm széles mop 7000 m2 feltakarítását teszi lehetővé).
 • Az ergonomikusan kialakított rúd megkönnyíti az eszköz használatát, ezzel elkerülve a kellemetlen pozíciókat, nincs többé takarítás során jelentkező hátfájdalom.
 • A víz használatának mellőzésével nincs csúszásveszély, illetve száradási idő, a padló rögtön használható.
 • Ráadásul környezetbarát, mert nincs felesleges víz és tisztítószer pazarlás a használat során!

Próbáld ki egy hétig díjmentesen szolgáltatásunkat!

Töltsd ki az űrlapunkat a jelentkezéshez!

 

Jelentkezem a díjmentes próbára!