Hogyan takarítsuk a greslap padlókat?

Így tartsd tisztán a greslap padlókat! 

A greslap az egyik legelterjedtebb padlóburkolat, mely köszönhető számos előnyös tulajdonságának és széles körű alkalmazhatóságának egyaránt. Szép megjelenés, változatos minták és színek valamint nagy kopásállóság jellemzi.

Hogyan ápoljuk, takarítsuk a greslapot?

Mi az a greslap?

A hagyományos értelemben vett greslap, egy teljes keresztmetszetében azonos homogenitású, mázatlan vagy mázas kőporcelán, mely a természetes kövek hatását tükrözi.
Mint a kerámiát általában a greslapot is, agyag, homok és más természetes anyagok keverékéből állítják elő.
Széles körben használt burkolat típus, így sok helyen találkozhatunk vele, épp olyan népszerű otthoni felhasználásra, mint egy irodai környezetben.

Greslapok előnyei és hátrányai:

Előnye: Szép megjelenés, változatos szín, minta és forma választék. Valamint nagy kopásállósággal is rendelkeznek.
Hátránya: a porózus greslapok gyorsan koszolódnak és tisztásuk nem egyszerű feladat.
Gyakran találkozhatunk azzal, hogy a greslapból készült padlónk a használat következtében elszürkül vagy fátyolossá válik. Megváltozik az eredeti színe, és a napi takarítással sem távolítható el róla a „szennyeződésfátyol”. Ez egy általános probléma, amivel szinte minden greslap tulajdonos találkozik.

Ez a probléma leginkább a nagy igénybevételű helyeken jelentkezik, mint pl. a folyósok, lépcsőházak, előterek.

Így tartsd tisztán a greslap padlót, hogy szép maradjon

A greslapok között vannak porózus és homogén felületűek. A homogének natúr és mázas kivitelben egyaránt készülnek. A homogén lapok kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkeznek tisztán tarthatóság szempontjából, ugyanis felületükön kevésbé tapadnak meg a szennyeződések. Ezek a lapok az általános napi takarítással is tisztán tarthatóak.

Azonban a greslapok többsége porózus felületű.

Takarítás szempontjából pedig éppen ezek a porózus lapok jelentik a legnagyobb kihívást.
Miért? Mert a porózus felületű padlókon könnyebben megtapadnak a szennyeződések és nem csak a felülten maradnak meg, de a pórusokba is bekerülnek, ahonnan pedig nehezen távolíthatóak el.

Mi az általánosan bevett gyakorlat, ha padló takarításról van szó?

Ez általában felsöprést és a nedves felmosóval történő felmosást jelenti.

Felmosás során eltávolítjuk a szennyeződések nagy részét, azonban a „maradékot” a felmosó szerünkkel szépen szétterítjük a padlónkon, ráadásul a felmosó szernek köszönhetően jobban bejut a szennyeződés a pólusokba. Amennyiben ezt naponta ismételjük, ki alakul a fentebb említett szennyeződés fátyol.

Ezt követően nekieshetünk a padlónak vegyszerekkel ( savakkal, lúgokkal) és dörzsikkel, de padlónk nem lesz az igazi. Sőt minél agresszívebb szerekkel vagy eljárásokkal esünk neki, annál inkább károsítjuk a gres padlót.
Hiába ellenálló padlótípus a gres, a durva savak megmarják a felületét, ettől pedig, csak még porózusabbá válik és a mélyedések mérete csak növekszik. Így pedig a szennyeződések is könnyebben tapadnak meg rajta.

A grespadló védelme érdekében fontos, hogy a lehető leggyengédebben takarítsuk.

A burkolat apró pólusait fel kell „tölteni” azaz a felületet homogenizálni kell, így megakadályozható a szennyeződések megtapadása.

A porózus felületű gres padló lapok esetén szükség lehet impregnálásra, amivel megóvjuk a padlólapot a beszivárgó szennyeződésektől. Az impregnálást a lerakást követően érdemes azonnal elvégezni, de legalábbis az első takarításokat követően.
Az impregnálószerek padló tompa fényét is visszaadják.

Ne használjunk a felületen koptató takarítóeszközt, mint a dörzsi, vagy a durva szivacs, mert ezek megkarcolhatják a felületet.

Az ilyen porózus padlók takarítására ideális választás lehet puha moppal történő, száraz takarítás, melyet a legegyszerűbben egy mop segítségével tudunk megvalósítani.

Munkahelyi padlóhoz, professzionális takarítás dukál 🙂
Épp ezért szuper választás a Mesdi impregnált vörös mopja!

Miért jó választás a mesdi mop a munkahelyi greslapból készült padlók tisztítására?

Ajánlatunk a Mesdi egyedülálló impregnált vörös mopja, kifejezetten professzionális felhasználóknak.
A legjobb választás a gres padlókhoz, mert nem csak savmentesen tisztítja, de közben ápolja és fényesen is tartja a felületet az egyedülálló impregnált olajnak köszönhetően.

Ennek a speciális takarítási technológiának kialakítása évtizedes tapasztalatok tanulságainak levonásával történt. A cserélhető mopfejek kifejlesztésénél arra fektették a hangsúlyt, hogy kialakításánál fogva a lehető legnagyobb felületen érintkezzen padlóval, és eközben minimális fizikai erőfeszítésre legyen csak szükség. Éppen ezért ideális hatalmas területek könnyű és gyors takarítására.

A mopokat meghatározott hőfokon egy speciális (licenccel védett) olajjal impregnáljuk, amely összetételének köszönhetően a port és a szennyeződéseket teljesen magába szívja, így a padlót rövid idő alatt természetesen csillogóvá varázsolja minimális erőfeszítéssel, más vegyszerek hozzáadása nélkül, környezetbarát módon!

Miért ideális választás a Mesdi mopja a gres padlókhoz is?

Mert:

• Használatához nem szükséges savas vagy lúgos tisztítószer, így nem károsítja a felületet sem!
• Nincs szükség felsöprésre vagy felmosásra a használata előtt. Kivált 2 funkciót!
• Mivel használata során nincs szükség vízre, különösen ajánlott olyan felületek tisztítására, ahol a vizes felmosás nem alkalmazható.
• Emellett megszünteti a felesleges vízpazarlást!
• Használatához nincs szükség más takarítószerek alkalmazására, igazán környezetbarát!
• Könnyű és kényelmes a használata. A takarítás kisebb erőfeszítéssel jár.
• Professzionális használatra tervezett eszköz.
• Tiszta és csillogó lesz a padló, csupán egy „feltolással”.
• Nincs „csíkosodás” a használat után, csak ragyogó fátyolmentes felület.
• Költség és időtakarékos takarítás ( 50%-al csökkenti a munkaidőt)
• Megtakarítást lehet elérni vele a beszerzésben és a raktározásban.
• A mopot rendelkezésre bocsájtjuk bárhol, ahol az ügyfélnek szüksége van rá.
• Különböző méretben kaphatóak, amelyek alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez (egyetlen 107 cm széles mop 7000 m2 feltakarítását teszi lehetővé)
• Az ergonomikusan kialakított rúd megkönnyíti az eszköz használatát, ezzel elkerülve a kellemetlen pozíciókat. Használat közben nem kell „rágörnyedni” az eszközre, így nincs felmosás közben jelentkező hát és derékfájdalom.
• A víz használatának mellőzésével nincs csúszásveszély, illetve száradási idő, a padló rögtön használható, így a balesetek is elkerülhetőek.

A vörös mop rendszeres használata mellett sokáig gyönyörködhetünk a gres padlónkban!
Kipróbálnád szolgáltatásunkat? Egy hétig díjmentesen megteheted!

Kérd díjmentes próbánkat: mesdi@mesdi.hu

 

Képek forrása: Pinterest