Hogyan ápoljuk a hajópadlókat?

Hogyan ápoljuk a hajópadlókat?

 

A hajópadló valódi fából készült padlózat. A laminált padlóval ellentétben természetes melegséggel dobja fel a tereket. A hajópadló lerakása vagy lefektetése hasonlóan zajlik, mint a laminált parkettáé, tehát ha abban már járatosak vagyunk, csak az ápolásra kell odafigyelnünk, például, hogy milyen ápolószerekkel és takarítószerekkel kezelhető.

Hogyan ápoljuk megfelelően a hajópadlót, hogy sok-sok éven át gyönyörködhessünk benne?

 

A hajópadló előnyei és jellemzői

 

A burkolat természetes anyaga révén, esztétikus és természetes környezetet teremt a helyiségben és soha nem megy ki a divatból, így a mai napig a legkedveltebb burkolattípusok között van

Mivel a hajópadló nemes alapanyagból készül, így hasonlóképp, mint a klasszikus bútorok, az idővel „nemesedik”.

Tulajdonképpen ez a legnagyobb előnye is: időtálló színfoltja lehet bármilyen otthonnak.

Számos jó tulajdonsága mellett csökkenti az allergéneket ( pl. az atkák nem telepednek meg benne), port és egyéb törmelékeket, amik a szőnyegpadlókhoz köthetők mindezt a csempék hideg érzése nélkül.

Felújítható! A hajópadló felújítás odafigyelést igénylő feladat, ezt viszont sok év után is meg lehet tenni, így még a legöregebb hajópadló parketta is újjá varázsolható.

Hajópadló vagy laminált padló?

 

A hajópadló hátrányai között elsősorban az árát szokták említeni, illetve azt, hogy a laminált padlókhoz képest nagyobb mértékben reagál a környezeti hatásokra  (ez nem meglepő, hiszen élő fáról beszélünk). Ezért, ha fokozott igénybevételnek is ellenálló burkolatot keresünk, akkor gondoljuk meg a hajópadló választását!

A hajópadlók általában fenyőből készülnek, a laminált kivitel esetében pedig fűrészárut, aprólékot préselnek össze, többek között ezért is olcsóbb. Nem mellékes szempont az sem, hogy a gyártási technológiának köszönhetően a hajópadló természetes hőszigetelőként is működik, így ha mezítláb rálépünk, akkor nagy különbséget érezhetünk.

A legnagyobb különbség az időtállóságában rejlik.

Ha a laminált padló egyszer összekarcolódik, megkopik, akkor újat kell venni. Igaz, hogy a hajópadló fektetése valamivel bonyolultabb feladat, viszont ezt csak egyszer kell megcsinálni, utána már csak a hajópadló felújítása az, amire gondot kell fordítani.

 

Hajópadló javítása, ápolása

 

A hajópadló felújítása egy hálás munka: hamar meglátszik az eredménye, a kiváló minőségű hajópadló ápolószereknek köszönhetően szinte vadiújjá varázsolhatjuk.

Napi tisztítása nagyon egyszerű. Egy gyors seprés egy puhább seprűvel, vagy egy felcsatolt puha sörtés porszívózással már elegendő, a felmosás viszont kerülendő, mint minden más fából készült padló esetében is.

Ne használj linóleum, vagy csempevédő folyadékokat, mert ezek sok esetben tönkretehetik a fényezést, esetleg elszíneződéshez is vezethetnek.

A vízhez hasonlóan a maró savas tisztítószerek sem ajánlottak a takarításra, ugyanis ezek károsíthatják a padló felületét. Ha mindenféleképpen ragaszkodunk a tisztítószerekhez, akkor speciálisan az ilyen típusú padlók ápolásához kifejlesztett tisztítószert használjunk csak, így megőrizhetjük a padló fényét, szépségét és tartósságát.

Amennyiben valami ráömlik, folt kerül rá, érdemes azt minél gyorsabban eltávolítani mielőtt nyomot hagynának.

Óvintézkedések:

 

A parketta karcmentességét fontos megóvnunk. Ehhez a bútorok, széklábak aljára padlóvédő korongokat ragaszthatunk, így megóvjuk a karcolásoktól, padlón hagyott sötét csíkoktól.  A görgős bútorok görgőjét cseréljük puha görgőre, illetve az irodai görgős szék alá tegyünk székalátétet. Az átlátszó alátét a padló esztétikáját nem rontja, ráadásul vágható, a kívánt méretre és formára alakítható.

Munkahelyek esetében ( de sok háztartásban is) sokszor okoz gondot, hogy a szálló por aránya nagy.

Ezt érdemes kiküszöbölni belépő szőnyegekkel, így a beszálló homok és porszemek mennyisége visszaszorul. Ezzel nem csak tisztábban tartható a hajópadló, de a karcolásokat is megelőzzük.

 

Miért válasszuk a Mesdi vörös mopját a hajópadló tisztán tartásához?

 

 • Alkalmas minden típusú padlóhoz és felülethez (a szőnyegpadló kivételével)
 • Nincs szükség felsöpörésre vagy felmosásra a használata előtt
 • Mivel használata során nincs szükség vízre, különösen ajánlott olyan felületek tisztítására, ahol a vizes felmosás nem alkalmazható, így a fa felületeken a legideálisabb választás.
 • Nincs szükség más takarítószerek alkalmazására
 • Könnyű és kényelmes a használata
 • A mopok két hét elteltével is tökéletes állapotban vannak
 • Professzionális használatra tervezett eszköz, profi felhasználóknak
 • A takarítás kisebb erőfeszítéssel jár
 • Tiszta és csillogó lesz a padló csupán egy feltolással
 • Nincs „csíkosodás” a használat után csak ragyogó eredmény
 • Költség és időtakarékos takarítás ( 50%-al csökkenti a munkaidőt)
 • Megtakarítást lehet elérni vele a beszerzésben és a raktározásban
 • A mopot rendelkezésre bocsájtjuk bárhol, ahol az ügyfélnek szüksége van rá
 • Különböző méretben kaphatóak, amelyek alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez (egyetlen 107 cm széles mop 7000 m2 feltakarítását teszi lehetővé)
 • Az ergonomikusan kialakított rúd megkönnyíti az eszköz használatát, ezzel elkerülve a kellemetlen pozíciókat, nincs többé takarítás során jelentkező hátfájdalom.
 • A víz használatának mellőzésével nincs csúszásveszély, illetve száradási idő, a padló rögtön használható.
 • Ráadásul környezetbarát, mert nincs felesleges víz és tisztítószer pazarlás a használat során!

A legideálisabb választás a hajópadlók esetében!

Legyen ragyogóan tiszta a munkahelyi padló!

Próbáld ki egy hétig díjmentesen szolgáltatásunkat!

 

Képek forrása: www.pinterest.es