A téli nagytakarítás titkai, amiket senki sem akar elárulni! Fedezze fel, hogyan teheti munkahelyét tisztábbá és egészségesebbé!

 

 A téli nagytakarítás titkai, amiket senki sem akar elárulni! Az utolsó megfog lepni!

 

Fedezze fel, hogyan teheti munkahelyét tisztábbá és egészségesebbé!

 

A téli nagytakarítás nem csak az otthonunkra vonatkozik. A munkahelyünkön is fontos, hogy rendet és tisztaságot tartsunk, hiszen itt töltjük a napjaink nagy részét. Egy tiszta és rendezett munkakörnyezet nem csak kellemesebb, hanem hatékonyabb és egészségesebb is. De hogyan takarítsunk télen a munkahelyünkön? És milyen titkokat rejtenek a takarítási szakértők, amiket nem osztanak meg velünk? Olvassa el ezt a cikket, és megtudja!

 

Szervezze meg a munkaállomását

 

A téli nagytakarítás első lépése az, hogy rendet tegyünk a munkaállomásunkon. Ez nem csak azt jelenti, hogy elpakoljuk a papírokat, tollakat, és egyéb dolgokat, amiket nem használunk, hanem azt is, hogy megszabaduljunk a poros, zsíros, és baktériumokkal teli felületektől. A billentyűzet, az egér, a monitor, a telefon, és a távirányítók a leggyakoribb fertőzésforrások a munkahelyen, ezért fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk őket. Használjunk nedves törlőkendőt, alkoholos fertőtlenítőt, vagy speciális tisztítószert, és óvatosan töröljük le a felületeket. Ne felejtsük el a szellőzőnyílásokat, a kábeleket, és a konnektorokat sem, amik sok port gyűjtenek.

 

 

Frissítse fel a levegőt

 

A téli időszakban a munkahelyünkön is kevesebb friss levegőhöz jutunk, mint nyáron. Ez nem csak a hangulatunkra, hanem az egészségünkre is rossz hatással van. A száraz és szennyezett levegő növeli a megfázás, az influenza, és az allergia kockázatát, valamint csökkenti a koncentrációt és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy rendszeresen szellőztessünk, és használjunk levegőtisztító készülékeket, párologtatókat, vagy illóolajokat. A növények is segíthetnek a levegő minőségének javításában, valamint a munkahelyünk dekorálásában.

 

 

Rendezze át a bútorokat

 

A téli nagytakarítás egy jó alkalom arra is, hogy átrendezzük a munkahelyünk bútorait, és megújítsuk a térérzetünket. Ha lehetséges, próbáljunk meg több természetes fényt beengedni az ablakokon, és elkerülni a direkt villanyfényt. A természetes fény javítja a hangulatunkat, a látásunkat, és a cirkadián ritmusunkat. Ha van rá lehetőségünk, válasszunk ergonomikus székeket, asztalokat, és kiegészítőket, amik kényelmesebbé és egészségesebbé teszik a munkavégzést. A bútorok elrendezésénél figyeljünk arra is, hogy elég helyünk legyen a mozgáshoz, és ne legyünk beszorítva.

 

 

Dobjon ki vagy adományozzon el a felesleges dolgokat

 

A téli nagytakarítás során biztosan találunk olyan dolgokat a munkahelyünkön, amikre már nincs szükségünk, vagy nem használunk. Ezek lehetnek régi dokumentumok, könyvek, folyóiratok, CD-k, DVD-k, pendrive-ok, vagy akár ruhák, cipők, és táskák is. Ezek a dolgok nem csak helyet foglalnak, hanem porosodnak, és baktériumokat hordoznak. Ezért érdemes megszabadulni tőlük, vagy elajándékozni őket valakinek, aki hasznát veheti. Így nem csak a munkahelyünket tesszük tisztábbá és rendezettebbé, hanem másoknak is segítünk.

 

Használjon Mesdi mopot!

 

A Mesdi mop egy olyan eszköz, amivel víz és vegyszermentesen tudja tisztítani a padlóját úgy, hogy megsem kell erőltetnie magát!

Egy speciális impregnáló szerrel vonjuk be a pamut mopokat. Ez az az anyag, ami magához vonzza és magába zárja a port és a koszt. Használatához sem vízre, sem vegyszerekre nincs szükség, ezzel egy csomó pénzt megtakaríthat! Emellett pedig környezet barát és időtakarékos is lehet számára.

Mindezt pedig egy havidíjas szolgáltatás keretében a bekoszolódott és kiszáradt mopot 2 hetente egy új és frissen impregnált mopra cseréljük, hogy zavartalanul és akadálymentesen folyhasson a takarítás.

 

 

 

 

A téli nagytakarítás nem egy kellemetlen kötelezettség, hanem egy hasznos és értékes tevékenység. Ha betartjuk ezeket a tippeket, akkor nem csak a munkahelyünket, hanem magunkat is megújítjuk, és készen állunk a tavaszi szezonra. Ne halogassuk tovább, kezdjünk hozzá még ma!

www.mesdi.hu