Parafa padlók tisztítása – Különleges padlók ápolása 1. rész

Parafa padlók tisztítása!

Környezetbarát padlót keresel? Válassz te is parafát!
A parafa padlók tisztítása ráadásul egyszerű és gyors! Mutatjuk mire figyelj oda takarításuk során!

A parafa az egyik legjobb padlótípus amit csak választhatsz, számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkezik, de valamiért mégsem terjedt el annyira.

Szuper tulajdonságai közé tartozik az is, hogy könnyen és gyorsan tisztítható, ami a rohanós hétköznapokat nagyban megtudja könnyíteni!
Szeretnénk veletek megszerettetni ezt a padlófajtát, ezért bemutatjuk kicsit közelebbről miért jó, és hogy hogyan tudjátok helyesen takarítani.

Mi az a parafa padló? És vajon miért nem terjedt el?
A parafáról valószínűleg mindenkinek a borosüvegek dugója jut az eszébe. 🙂

Pedig a parafából egy nagyon szuper burkolatot, a parafapadlót is előállítják. Számos előnyös tulajdonságának köszönhetően, nagyobb népszerűségnek kellene, hogy örvendjen.

Meleg tapintású és rendkívül jó a hőtartó képessége!

Apró milliónyi méhsejt-cellái sok levegőt tartalmaznak, a természetes anyagok közül a legjobb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. A sejtfalak általában viaszbevonatúak, ez biztosítja vízlepergető képességét az anyagnak.
A parafában található sejtek rugalmas összekapcsolódása biztosítja az anyag puhaságát, elnyeli a lépések rezgéseit, nagyon kellemessé téve rajta a járást!

A parafa felülete rugalmas és még a jelentős terhelés hatására kialakuló benyomódások is kis idő elteltével eltűnnek a felületéről.

Nem a „legdesignosabb” padló, talán éppen ezért nem is terjedt el annyira.
Színezni csak pácolással lehet, mintázatában pedig csak annyi változat van, amennyit a kéreg őrlemény összepréselésekor el lehet érni.

Nagyon természetes hatást keltő burkolat, ami a legtöbb környezetbe beleillik.

Igazi környezetbarát padló!

A parafa parketta az egyetlen fa parketta, amiért nem kell fákat kivágni, ugyanis a parafa parkettát a paratölgy kérgének lehántásával nyerik. A kérget ezután ledarálják, majd megkötik. Viszont, ezt úgy érik el, hogy semmiféle plusz adalékot nem tesznek az anyaghoz.

Amíg a laminált padló faforgácsait össze kell ragasztani, addig a parafa parkettánál az őrleményt a kéreg saját gyantatartalma köti meg.
Így a parafa parketta antiallergén, mesterséges adalékoktól mentes!

 

A parafapadló egészségügyi szempontból is kedvező

Az alapanyagának köszönhetően a parafapadló másik fontos tulajdonsága, hogy rendkívül rugalmas és puha. Az egyik legjobb padlóválasztás olyan személyek számára, akik rendszeres derékfájással, ízületi fájdalmakkal küzdenek. Mivel a parafa rugalmas szerkezetű, így kíméli a gerincet és az ízületeket. Kényelmes tartást ad.

A parafa sejtes, légszemcsés szerkezete miatt gyorsan visszanyeri az eredeti alakzatát, annak ellenére, hogy puhább anyagról van szó. Ez nem csak egészségügyileg jó, de jobban is bírja, ha esetleg kisebb tárgyak ráesnének.

Hova ajánlott a parafapadló?

Óvodákba, bölcsődékbe, hosszú állást igénylő munkahelyekre (fodrászat, kozmetika, üzletek) illetve környezettudatos családoknak.

Kiválóan alkalmas padlótípus konyhákba és gyerekszobákba is!
Ugyanakkor a parafa parketta nem a legjobb kopásállóságú burkolat, ezt vásárláskor vegyük figyelembe.

 

Parafapadlók takarítása és ápolása:

Alapvetően kétféle parafapadlót különböztetünk meg, az egyik viasszal, míg a másik lakkal kezelt.

Tisztítása egyszerű, semmi bonyolultabb műveletet nem igényel! Napi általános tisztításuk során, elegendő szárazon takarítani ( porszívózni vagy száraz moppal feltörölni).

A lakkal kezelt változatok a nedvességet egész jól bírják, de ez nem azt jelenti, hogy a víznek teljes mértékben ellenáll. Mint a többi fa parkettát, a parafa parkettát sem szabad bő vízzel felmosni.

Ugyanakkor felülete antisztatikus, nem vonzza annyira a port, mint a legtöbb laminált parketta, így tovább marad tiszta a felülete.

Egész jól ellenáll a savaknak és a lúgoknak, de inkább csak makacs szennyeződés esetén használjunk tisztítószert.

Elegendő jól kicsavart, nedves ronggyal feltörölni, vagy ami még jobb impregnált vagy száraz moppal végig menni a felületen.

Habár nem szívják magukba a vizet, de a viasszal kezelt típusoknál a vízfoltokat azonnal fel kell törölni, különben foltossá válhat a bevonat.

A viasszal kezelt parafapadlót vízzel ne mossuk. A port száraz puha ronggyal vagy moppal töröljük fel, időnként kenjük fel viasszal.

A parafa parketta nem gombásodik, nem penészedik, nem hajlamos a korhadásra és farontó rovarok (hangya, szú) sem támadják meg.

Erős napfény hatására színe megfakulhat, ezért hosszútávon ne tegyük ki tűző napnak ezeket a felületeket.

Parafapadló van a munkahelyeteken?

A parafa padló professzionális takarításához a legideálisabb választás az impregnált Mesdi mop, ezzel érhető el a legszebb és leggyorsabb eredmény, miközben a fa sem károsodik!

 

Miért válasszuk a Mesdi vörös mopját a fapadlók tisztán tartásához?

• Alkalmas minden típusú padlóhoz és felülethez (a szőnyegpadló kivételével).
• Nem szükséges a felsöprése vagy felmosása használata előtt.
• Mivel használata során nincs szükség vízre, különösen ajánlott olyan felületek tisztítására, ahol a vizes felmosás nem alkalmazható, vagy nem ajánlott.
• Nincs szükség más takarítószerek alkalmazására.
• Könnyű és kényelmes a használata.
• A mopok két hét elteltével is tökéletes állapotban vannak.
• Professzionális használatra tervezett eszköz, profi felhasználóknak.
• A takarítás kisebb erőfeszítéssel jár.
• Tiszta és csillogó lesz a padló csupán egy feltolással.
• Nincs „csíkosodás” a használat után, csak ragyogó eredmény.
• Az impregnált olaj ápolja és ragyogóvá varázsolja a padlót.
• Költség és időtakarékos takarítás ( 50%-al csökkenti a munkaidőt).
• Megtakarítást lehet elérni vele a beszerzésben és a raktározásban.
• A mopot rendelkezésre bocsájtjuk bárhol, ahol az ügyfélnek szüksége van rá.
• Különböző méretben kaphatóak, amelyek alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez (egyetlen 107 cm széles mop 7000 m2 feltakarítását teszi lehetővé).
• Az ergonomikusan kialakított rúd megkönnyíti az eszköz használatát, ezzel elkerülve a kellemetlen pozíciókat, nincs többé takarítás során jelentkező hátfájdalom.
• A víz használatának mellőzésével nincsen csúszásveszély, illetve száradási idő, a padló rögtön használható.
• Ráadásul környezetbarát, mert nincs felesleges víz és tisztítószer pazarlás a használat során!

Próbáld ki egy hétig díjmentesen szolgáltatásunkat!
Töltsd ki az űrlapunkat a jelentkezéshez! 😊

Jelentkezem a díjmentes próbára!

 

Képek: Pinterest