Mázas kerámia padló tisztítása

Mázas kerámia padló tisztítása

A mázas padló az egyik leggyakoribb és legkedveltebb padlóburkolat. Számtalan mintával választhatjuk, így beleillik minden belső térbe. Azért is annyira kedvelt, mert nagyon ellenálló és könnyen tisztítható, így ideális választás nagy igénybevételű helyekre pl. munkahelyekre is.

mintás mázas padló

Mázas kerámiáról általánosságban

A mázas kerámia kültéren teraszra, beltéren általában padlóra ( de falra is szokták) használható hidegburkolat.

Előnyösen alkalmazható vizes helyiségek fal- és padlóburkolataként, valamint különféle közlekedőkben, nagy forgalmú terekben is jól mutat. A máz növeli a kopásállóságot, ezért közepesen és erősen igénybevett helyiségek burkolására is alkalmas.

Továbbá azért is kedvelt, mert könnyen karbantartható és tisztítható felület.

 

Hogyan készül?

A mázas kerámia padló alapanyaga lehet a vörösagyag vagy a fehéragyag.

A vörösagyag-kerámiákat a máz teszi ellenállóvá, de ezek nem fagyállók. Porózusságuk miatt csak beltérben alkalmazhatók.

A fehéragyag-kerámiák kemény, kopásálló, fagyálló burkolatok, melyek beltéren és kültéren egyaránt remekül használhatóak.

A kerámialap teste egylépéses vagy kétlépéses égetéssel vonható be mázzal. Az egylépéses égetés során a rotációs kemencében egy időben ég a biszkvit és a máz.

A kétlépéses égetés esetén először a biszkvit, majd a máz égetése történik.

A lapokat vékony mázréteggel vonják be. A burkolólapra égetett máz lehet fényes vagy matt.

Nagy színválaszték és szitanyomás egyedi megjelenést biztosíthat a burkolólapoknak, ezért nagyon dekoratív padlótípus.  A máz növeli a kopásállóságot és a vízhatlanságot.

mázas padló minták

A mázas padló tisztítása

Nagyon ellenálló padlótípus, jól bírja a nedvességet (így a bő vizes felmosást is) , továbbá a mechanikus és vegyi hatások többségét is.

Bár a kerámia padlóburkolatok anyaga erősen ellenáll a maró hatású szereknek, ezek esetében is ajánlott kerülni a használatukat, hisz a fuga könnyebben károsodhat. Válasszunk inkább semleges padlótisztítókat.

Kerüljük a súroló hatású anyagokat, mert azok megkarcolhatják a felületet.

Nedves, tisztítószeres felmosással a makacs szennyeződések is könnyedén eltüntethetőek róla. Felmosást követően hagyjuk felszáradni mivel vizesen nagyon csúszóssá, így baleset veszélyessé válhatnak.

A nedves tisztításuk előtt nem árt egy alaposabb porszívózás, amellyel a felületük karcosodását okozó por és egyéb szemcsék távolíthatók el és a fugák is pormentessé tehetőek.

Általánosan elmondható, hogy tisztán tartásuk a napi takarítás során alkalmazott technológiákkal is eredményre vezet.

Vannak speciálisan kerámiapadlók tisztítására készült tisztítószerek is, ezek feltörlés után általában csúszásmentessé is teszik a felületet.

mázas padló mintas

Javaslatunk a mázas kerámia padló tisztására, a környezetbarát probiotikumokat tartalmazó SanoD’or Nature Floor – Padlótisztító koncentrátum. Amely sav és lúg mentesen tisztít, így megóvja a felületet a károsodástól és hatékonyan távolítja el az olajos és zsíros szennyeződéseket is.

 

Munkahelyi padlóhoz, professzionális takarítás dukál 🙂

Épp ezért szuper választás a Mesdi Vörös mopja!

 

A mázas kerámia padlók tisztán tartásához válasszunk profi segítséget!

Ajánlatunk a Mesdi egyedülálló impregnált vörös mopja, kifejezetten professzionális felhasználóknak.

A legjobb választás a mázas kerámia padlókhoz, mert nem csak savmentesen tisztítja, de közben ápolja és fényesen is tartja a felületet az impregnált olajnak köszönhetően.

Ennek a speciális takarítási technológiának kialakítása évtizedes tapasztalatok tanulságainak levonásával történt. A cserélhető mopfejek kifejlesztésénél arra fektették a hangsúlyt, hogy kialakításánál fogva a lehető legnagyobb felületen érintkezzen padlóval, és eközben minimális fizikai erőfeszítésre legyen csak szükség. Éppen ezért ideális hatalmas területek könnyű és gyors takarítására.

A mopokat meghatározott hőfokon egy speciális olajjal impregnáljuk, amely összetételének köszönhetően a port és a szennyeződéseket teljesen magába szívja, így a padlót rövid idő alatt természetesen csillogóvá varázsolja minimális erőfeszítéssel, más vegyszerek hozzáadása nélkül, környezetbarát módon!

 

Miért ideális választás a Mesdi mopja a mázas kerámia padlókhoz is?

Mert:

 • Használatához nem szükséges savas vagy lúgos tisztítószer, így nem károsítja a felületet sem!
 • Nincs szükség felsöprésre vagy felmosásra a használata előtt. Kivált 2 funkciót!
 • Mivel használata során nincs szükség vízre, különösen ajánlott olyan felületek tisztítására, ahol a vizes felmosás nem alkalmazható.
 • Emellett megszünteti a felesleges vízpazarlást!
 • Használatához nincs szükség más takarítószerek alkalmazására, igazán környezetbarát!
 • Könnyű és kényelmes a használata. A takarítás kisebb erőfeszítéssel jár.
 • Professzionális használatra tervezett eszköz.
 • Tiszta és csillogó lesz a padló, csupán egy „feltolással”.
 • Nincs „csíkosodás” a használat után, csak ragyogó fátyolmentes felület.
 • Költség és időtakarékos takarítás ( 50%-al csökkenti a munkaidőt)
 • Megtakarítást lehet elérni vele a beszerzésben és a raktározásban.
 • A mopot rendelkezésre bocsájtjuk bárhol, ahol az ügyfélnek szüksége van rá.
 • Különböző méretben kaphatóak, amelyek alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez (egyetlen 107 cm széles mop 14 000 m2 feltakarítását teszi lehetővé)
 • Az ergonomikusan kialakított rúd megkönnyíti az eszköz használatát, ezzel elkerülve a kellemetlen pozíciókat. Használat közben nem kell „rágörnyedni” az eszközre, így nincs felmosás közben jelentkező hát és derékfájdalom.
 • A víz használatának mellőzésével nincs csúszásveszély, illetve száradási idő, a padló rögtön használható, így a balesetek is elkerülhetőek.

mopBanner2

A vörös mop rendszeres használata mellett sokáig gyönyörködhetünk a meseszép mázas kerámia padlónkban!

Kipróbálnád szolgáltatásunkat? Egy hétig díjmentesen megteheted!

Kérd díjmentes próbánkat: mesdi@mesdi.hu