Karácsonyi nagytakarítás stresszmentesen!

Időben készüljünk fel!

Az adventi időszak, a karácsonyi készülődés az év legszebb időszaka, mindaddig, amíg fejünkre nem nő a feladatok végeláthatatlannak tűnő listája!

Sok háztartásban az ünnepi időszak a nagytakarításról is szól.

Ez pedig lássuk be az ünnep kevésbé kedvelt része, így erre a feladatra már nehezebben vesszük rá magunkat. Pedig érdemes még az utolsó, kapkodós-rohanós napok előtt megcsinálni, ha nem akarjuk, hogy az ünnep stresszesen teljen. A sütés-főzés, vendégek várása, ajándékok beszerzése, becsomagolása, díszítés és takarítás mind-mind rengeteg feladat, ne hagyjuk hát az utolsó napokra!

Hogy lehet a karácsonyi nagytakarítás stresszmentes?

    1. Kezdő lépések, nem csak kezdőknek!

A karácsonyi készülődés sokunknak az ajándékvásárláson túl, a karácsonyi nagytakarításról szól. A káros, családodra veszélyes vegyszerek helyett idén válaszd az egészséges takarítást!

A beszerzést kezd azzal, hogy a vegyszereket lecseréled egészséges alternatívára pl. probiotikum ( „jó baktérium” ) alapú vegyszermentes tisztítószerekre.

Takarítani általában 2 féle módon szoktunk. Van a „zónázás”, amikor egyesével kitakarítjuk, külön- külön a helységeket és van a szintek szerinti takarítás, amikor ugyanazt a takarítási folyamatot megcsináljunk mindenhol és ezután kezdünk bele egy újabb takarítási lépésbe. Bármelyik módszert is használjuk, készítsünk tervet a feladatokról.

 

2. Hogyan készítsünk haditervet? 

 Írjunk listát a feladatokról…

Tervezzük meg, hogy mire mennyi időt kell rászánnunk, illetve miket kell beszereznünk. Ahhoz, hogy a karácsonyi készülődés kisebb terhet jelentsen, oszd el a feladatokat több részre.

Alakítsunk ki egy időrendi táblázatot, hogy mikor, mit, melyik helységben fogunk kitakarítani.

A haditervbe bevonhatjuk a családot is, mindenkinek legyen meg a feladata. Ne akarjuk egy nap alatt letudni az egészet! Az egyes lépéseken végighaladva húzzuk le a listáról azokat, amiket már megcsináltunk.

A tervezés fontos, ne hagyjuk ki ezt a lépést, így a karácsonyi nagytakarítás rémálom helyett az ünnepi készülődést szolgálja majd.

 

  3. Hogy ne csak a feladatokról szóljon az egész…

A nagytakarítást, rendrakást párosítsd kellemes dolgokkal, pl. ha szereted hallgass közben karácsonyi dalokat, gyújts gyertyákat hangolódásképpen vagy kösd össze a lakás kidekorálásával a folyamatot.

 

  4. Legyen tele a kezed!

Takarítás során ne mászkáljunk üres kézzel, használjunk ki minden alkalmat arra, hogy valamit a helyére vigyünk vagy elpakoljunk. Legyen a kezünk ügyében például egy kis méretű szemetes, ebbe gyűjthetjük, amit ki akarunk dobni. Legyen nálunk több tiszta törlőrongy is, hogy ne kelljen állandóan kiöblítgetni őket.

 

5. Szelektálásra fel!

Adományozd el amire nincs szükséged…

A karácsonyi nagytakarítás remek alkalom arra, hogy az év közben összegyűjtött lomoktól megváljunk.

Selejtezd le a nem használt ruhákat és tárgyakat.

A szekrények mellet az ágyneműtartókat és a garázst is nézd át. A használható tárgyakat-ruhákat ajándékozd el valakinek vagy add oda a rászorulóknak.

A konyhában is érdemes ilyenkor átnézni a polcokat, kamrát, hűtőt. Ha romlott élelmiszert találsz, dobd ki! Ez jó alkalom arra is, hogy átnézd, hogy mit kell beszerezned a sütés-főzéshez még, ezekről írj listát.

 

6. Ezt a helyiséget hagyd a legvégére

Biztos te is nagy sütést-főzést tervezel, a konyha takarítása a nagy felforgás előtt nem tűnik logikus megoldásnak, hagyd hát utoljára! ( Kivétel, ha a sütikkel már hetekkel előre elkészültél :))

Mutatunk 5 helyet ahol hatékonyan bevethetőek a SanoD’or Nature Egészségbarát Tisztítószer Koncentrátumok a karácsonyi nagytakarítás során

 

1. Fényes, tiszta bútorokra fel!

A csillogó felületekért…

Ugye téged is az őrületbe kerget, amikor portalanítás után néhány perccel, már olyan a bútorok felülete, mintha nem is takarítottál volna?

Próbáld ki a vízálló felületeken remekül működő SanoD’or Nature Brill-t.Ez az általános tisztítószer koncentrátum (és a termékcsalád többi tagja is) a hagyományos tisztítószerekhez képest, tovább megőrzi egy felület tisztaságát, emellett mivel vegyszermentes, bátran felviheted a bútorokra gumikesztyű nélkül is, nem fogja megmarni a bőrödet. Használd bátran a vízálló bútoraidon, felületeiden. Ideális pl. szekrények, polcok, asztalok, ajtókeretek letörlésére és tisztántartására.

 

2. Le a vízkővel!

A fürdő rendben tartása sok háztartásban a legnagyobb „mumus”. Az állandó harc a vízkővel, sokunknak bosszúságot okoz. Minek stresszelnéd magad az ünnepek közeledtével, amikor végre megfelelő fegyvert is tarthatnál a kezedben?

SanoD’or Nature Shine Fürdőszoba Tisztító koncentrátumot bátran bevetheted a vizes helységekben és nem fogsz csalódni. Gyönyörű fényessé varázsolja a csapokat, a fürdőkádat és a csempét is. Ráadásul a wc-ben alkalmazva megszüntetheted a kellemetlen szagokat és a dugulást okozó lerakódásokat is, mivel a tisztítószer a csatornába kerülve is „tovább dolgozik”. Emellett ha fontosnak érzed a Földünk védelmét is, akkor nem kell attól sem tartanod, hogy a környezetbe kikerülve milyen károkat okozhat a szer, hiszen természetes eredetű és biológiailag lebomló összetevőket tartalmaz. Első használatkor vagy makacsabb vízkő esetén, használj picit töményebb oldatot a biztos siker érdekében, később a flakonon található hígítási útmutató segítségül szolgál a hatékony használathoz.

 

3. Tiszta padló, kórokozómentesen!

Gyerekek mellett is biztonságos takarítás…

Szeretnél olyan tiszta padlót otthonodba, hogy vendégeid azt mondják, nálad akár a „földről is ennének”?

Akkor ezentúl a felmosáshoz használj SanoD’or Nature Floor Padlótisztító Koncentrátumot.

Segítségével gyönyörű fényes és egészséges padlót varázsolhatsz.

A tisztítószer nem jelent veszélyt az egészségre, így kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak, ahol a kicsik előszeretettel szeretik kúszva-mászva felfedezni a világot maguk körül. A tisztítószereinket koncentrátum formátumban palackoztuk, így roppant gazdaságos a használatuk. Elegendő csupán 20 ml (fél kupak) koncentrátumot adnod 10 liter vízhez, így a koncentrátumból összesen 500 liter tisztítószert tudsz előállítani. Jól hangzik nem de? 🙂

 

4. Sütés előtt, sütés után is tiszta konyha!

Ha karácsonyi sütés, akkor nagy kupi a konyhában. Egy kis cukormáz itt, egy kis csoki folt ott, a konyha nálad is kész csatatér ilyenkor? Az általános tisztítószerünket, bátran vesd be a konyhában is! Makacs foltok a munkapulton vagy a tűzhelyen? Használj, picit töményebb koncentrátumot! Vidd fel a tisztítószert a felületre, a legjobb eredmény eléréséért hagyd hatni néhány percig, majd töröld le. Ennyi az egész! 🙂 Az eredmény csillogó-villogó egészséges konyha.

 

5.  Kényes felületekre, is szuper megoldás

Legyen vegyszermentes az ünnep…

A legtöbb vegyszer hátránya, (amellett, hogy roppant veszélyesek az egészségre!) az, hogy bizonyos kényes felületeket nem tudunk velük megtisztítani, mert károsítaná azokat, a vegyszerekben található sav vagy lúg.

Mit teszünk ilyenkor? Beszerzünk speciális tisztítószereket, de ezek általában elég drágák, így nem túl pénztárcabarátok. Milyen jó is lenne, ha csupán 3 termékkel letudnánk fedni a teljes takarítást… Ha te is álmodoztál már hasonlókról, akkor ne keress tovább.

SanoD’or Nature vegyszermentes termékei tökéletesen alkalmazhatóak az olyan speciális, kényes felületek takarítására is, amelyeket a vegyszerek csak károsítanának (pl. márvány és csiszolt kőpadlók, króm felületek).

 

+ 1 tipp: Végtelen sorban állás helyett, van egy jobb ötletünk…

December második hete van, de az üzletekben már teljes a káosz. Végeláthatatlan sorok, ideges emberek, leürült polcok várnak azokra, akik ilyenkor bemerészkednek vásárolni egy hiper- vagy szupermarketbe.  Mennyivel kényelmesebb megoldás otthonról rendelni, sorban állás nélkül. Ha elkerülnéd a felesleges idegeskedést és nem szeretsz hosszú percekig sorban állni, akkor rendelj webáruházunkból vagy gyere be irodánkba nyitva tartási időben 🙂

 

Egészséges Takarításra fel, karácsonykor is!

Ajándékozz Egészséget Karácsonyra!

www.sanodornature.hu

 

Karácsony után se feledkezz meg rólunk… szükséged lesz ránk, ha eldurvulna a helyzet! 🙂