A titkos automata rovarölő fegyver: a SWAK!

Mi tudjuk, mitől döglik a légy!

vágottlégy

Amint kisüt a nap és melegszik az idő, megjelennek a különböző rovarok és bogarak a lakásban és a ház körül is.

A legyekről valószínűleg mindenkinek a házi légy jut eszébe, pedig számtalan légyfajta van jelen Magyarországon is, a legkülönbözőbb gyakorisággal és egészségügyi kockázattal.flyswatter

Vannak vérszívók, nektárivók, rovarevők és bomlásterméket fogyasztó fajok is – közös bennük, hogy kedvelik a bomló szerves anyagokat, ez jelenti szaporodásuk legfőbb feltételét.

Egy nőstény légy átlagosan hat-nyolcszáz petét rak le az egy hónapos élettartama alatt…

Szemtelen, mint a piaci légy, tartja a közmondás is. A legyek nem csak bosszantóak (kiérdemelhetnék a legidegesítőbb rovar címet, közvetlen a szúnyog után), de még veszélyesek is.

Az asztalon hagyott ételre szállt legyet egyből elhessegetjük, és amint meglátjuk, az ablakon vagy a csilláron ülni őket egyből előkerül a légycsapó is…

 

Tényleg valós a legyektől való félelmünk?

Valójában a világ csaknem minden országának közegészségügyi rendszerében kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a legyek távol tartásának és irtásának, így a kórházakban, konyhákban, élelmiszer-feldolgozókban is alapfeltétel a rovarok elleni küzdelem.hqdefault (1)

A kiemelt figyelem nem csupán a házi légy rendkívüli szaporaságára vezethető vissza, de táplálkozási és ürítési szokásaiból eredő fertőzési kockázatára is.

A légy kizárólag pépes és folyékony táplálékot fogyaszt, a szilárd élelmet előbb nyálával feloldja, majd miután az szervezetébe jutott, még egyszer „felböfögi” – így a testében lévő kórokozók tömegével juthatnak a szabadba. (Egy kutatás szerint a házi légy testében megközelítőleg tízszer annyi kórokozó van, mint a testfelületén!) A táplálkozás utáni „tisztálkodás” során pedig a testére tapadt szennyeződések és kórokozók jutnak lakásunkba, nem beszélve a napi átlag harmincszori ürítésről, amit persze szintén lakóterünkben végeznek, előszeretettel.

Hát ez nem hangzik túl jól… A következmények pedig súlyos kimenetelűek is lehetnek.

 

Ne LÉGY beteg!légyorr

Nem véletlen, hogy tömeges megjelenése, előfordulása szinte minden országban a közegészségügy egyik legfontosabb problémája!

A házi légy által terjesztett betegségek között a gyomor- és bélbetegségek a leggyakoribbak. Néhány éve azt is tudjuk, hogy többek között ez a faj terjesztheti a gyomorfekély kialakulásában szerepet játszó (Helicobacter Pylori nevű ) baktériumot is. Az állatok között még komolyabb betegségek üthetik fel fejüket a legyek swat-NO-WHITE-1-1közvetítésével, többek között a szivacsos agyvelőgyulladás vagy egyes bélférgek terjedése is nekik köszönhető.

Különösen veszélyeztetettek pl. a hajléktalanok, a magatehetetlen állatok, emberek és az egészségügyi szempontból nem megfelelő körülmények között élő csecsemők.

Akik állatokat tartanak, persze még komolyabb veszélyekre számíthatnak. Többek között a szivacsos agyvelőgyulladás vagy a különböző bélférgek terjesztéséért lehet felelős a házi légy mellett több egyéb faj is, így a jószág körül is fontos a kis rovarok távoltartása és irtása.

 

Legyeken túl…maxresdefault (1)

A svábbogarakról se feledkezzünk meg, hiszen az egyik legfőbb közegészségügyi probléma. Leginkább ott fordulnak elő, ahol élelmiszereket tárolnak, de ugyanúgy megtalálhatóak a kórházakban és a laboratóriumokban is. A bogarak nem csak hordozzák a betegséget okozó baktériumokat ( pl. szalmonella), hanem képesek olyan komoly allergiás reakciók kiváltására is, mint pl. az asztma.han

A „csípő és harapó” rovarok pedig, mint a darazsak vagy a hangyák okozhatnak legyengülést, sőt halált is az arra allergiás személyeknek.

 

Mit lehet tenni ellenük?

A fentebb leírtak persze eléggé riasztóak lehetnek, ám a tapasztalatok szerint a legalapvetőbb higiénés feltételek article-1050305-0272EBBB00000578-109_468x554betartásával a minimálisra csökkenthető a házi legyek fertőzésveszélye.

A házi légy a bomló szerves anyag szagára érzékeny, ezért elsősorban a szemetest vagy komposztálót kell lefedni, illetve az édességeket, gyümölcsöket, gyümölcslevet, tejet eltávolítani a rovarok számára könnyen „kiszagolható” és elérhető helyekről. Mindez persze még kevés, de már ezzel is csökkenthető a számuk. A szúnyoghálótól kezdve az alattomos légyirtó eszközökig ma már számtalan olyan módszer létezik, amivel távol tarthatod a hívatlan betolakodókat. Kertes házakban a legyek számára riasztó lehet a ricinus vagy a bazsalikom, de egyesek szerint a csalánosok körül is ritkábban fordulnak elő ezek az állatok. A bolti eszközök közül a ragasztós légyfogók a legkelendőbbek, ezek mindenféle formában és kivitelben kaphatók (bár nem túl esztétikus látvány a papíron vergődő 20-30 légy látványa).

 

A titkos fegyver!swak készülék

Habár roppant büszkeséggel tudja eltölteni az embert az áldozat percekig tartó becserkészése szobáról-szobára, majd agyoncsapása a légycsapóval, ez még sem jelent működőképes megoldást az olyan területekre pl., mint a munkahelyek.

Szerencsére ma már a rovarok sem kell, hogy gondot okozzanak:

A megoldás egy hatékony rovarölő készülék!

A SWAK természetes automata rovarölő biztosítja:

  • a szupergyors rovarölést,dead_fly
  • nagy hatékonyságot a rovarok elpusztításában
  • segít megakadályozni a betegségek terjesztését.
  • széles rovarirtó spektrumot: legyek, szúnyogok, svábbogarak, tücskök, darazsak, lódarazsak, kullancsok, bolhák és egyéb házkörüli kellemetlenkedők ellen.
  • alacsony mérgező hatás az állatokra (bogarakra nézve halálos, emberre nem veszélyes)
  • az élelmiszer és higiéniai területein is biztonságos használatot biztosít
  • 24 órás védelem
  • Programozható időszakokra.

A SWAK Natural rovarirtó pyrethrint tartalmaz, ami egy természetes rovarölő alapanyag, mely a krizantém növényből származik.

Hol bevethető?

Belső helyiségekben való használatra: élelmiszergyárakban, élelmiszerraktárakban, catering-üzemekben (beleértve a tej, sajt és fagylalt üzemeket is).

Középületekben, mint szállodák, irodák, raktárak, iskolák, kórházak (túlzsúfolt kórtermekben nem ajánljuk).

Állattenyésztés területén pl. kenelekben

 

Maximális hatóterület 168 köbméter.

 

A baktérium okozta betegségek terjesztése ellen irányuló harc egyik fontos része a rovarok sakkban tartása.

LÉGY telhetetlen, ha higiéniáról van szó!

Válaszd a SWAK-ot!

9eaeaf4d1a2fe3995533399be1827873_i-slapped-a-fly-dead-flies-clipart_700-759

 

Részletekért keresd munkatársainkat:

telefon:+36-1-226-1496

email: mesdi@mesdi.hu vagy sanodor@sanodor.hu

 

 

 

Források:
http://www.fogyasztok.hu/cikk/20090605/legy_riasztas_irtas_tanacsok_es_arak